Dünyanın en yağışlı yerlerinde içme suyu en büyük sorun | Hindistan haberleri

BasriBey

Global Mod
Global Mod
GUWAHATI: Bulutlar sıradan misafirler gibi evlerinin içine giriyor ve yağmur yağdığında aralıksız olabiliyor. Ancak, seçimlerin yapıldığı Meghalaya’daki muhtemelen dünyanın en yağışlı kuşağı Cherrapunji-Mawsynram’daki seçmenler, seçilmiş temsilcilerinden, eksik olmalarını asla beklemeyeceğiniz bir şey talep ediyorlar: içme suyu.
Zirve musonunda, Mawsynram’da günde 1000 mm’den fazla yağmur yağabilir ve Çerapunci, geçen yıl 17 Haziran’da yaptığı gibi 24 saatlik yeni bir rekor olan 1003,6 mm’ye ulaştı. Sormak Larisa Myrhong sürekli yağmur ve mantıksız su kıtlığı bilmecesini açıklamak için ve işaret ettiği su musluğu kadar kuru bir cevabı var.
“Su temini günde sadece bir saat kadar sürüyor. Gerçek şu ki, hiçbir siyasi parti su sorunumuzu henüz hak ettiği ciddiyetle ele almadı.”

Başbakan Modi: Su tasarrufu ülkede popüler bir hareket haline geliyor


Başbakan Modi: Su tasarrufu ülkede popüler bir hareket haline geliyor


Yağışlı bölgelerdeki içme suyu kıtlığının bilimsel açıklaması, artan nüfus ve azalan orman örtüsü nedeniyle “yer altı suyunun yetersiz beslenmesi”dir.
Yağmur suyu hasadı henüz emekleme aşamasında ve sakinleri, dorbars adı verilen seçilmiş geleneksel yerel kurumlar tarafından yönetilen akarsulardan su toplamak için özel oyunculara ve topluluk kuruluşlarına ödeme yapmaya zorluyor.
“Sularımız genellikle diğer dorbarların altındaki bölgelerden geliyor, bu yüzden bedava değil” dedi. Shembhalang Kharwanlangşefi Dorbar Khliehshnong Sohra seçim bölgesinde.
Aynı zamanda Sohra Koleji’nin çevre çalışmaları bölümünün başkanı olan Kharwanlang, görünürde su tasarrufu önlemleri dışında bir çözüm olmadığını söyledi. Yerel dorbarın bir çalışanı olan Larisa, onun gibi sakinlerin yaklaşık 1.500 litre kapasiteli bir tanker su için 300 ila 400 Rs ödediğini söyledi.
Mawsynram’da birçok aile, akarsulara ulaşmak ve geçinecek kadar su bulmak için tepelik alanlarda bir saatten fazla yürüyor. “İşletmeleri yöneten bizler en çok acı çekiyoruz” dedi Bisharlang Kharnaiormisafirhaneyi kim yönetir.