Rajkot: Tek başına seyahat etme fikri Hindistan’da pek popüler olmayabilir. Ancak Rajkot’tan bir adam geçenlerde ‘Bharat Darshan’ını 13 yaşında 125 cc’lik bir motosikletle tamamladı. 20 eyaleti ziyaret etmesi 140 gün sürdü.
Daha önce 2020’de sekiz eyalete 73 günlük bir geziyi tamamlamıştı. Tanışmak Fahruddin Trivedi (34). Mesleğe göre grafik tasarımcı ve tutkuya göre fotoğrafçı, Trivedi 8 Eylül 2022’de Rajkot’tan yolculuğuna başladı ve 23.000 km kat ettikten sonra 25 Ocak’ta yolculuğunu tamamladı.
Trivedi kuzey eyaletlerinde, kuzeydoğu eyaletlerinde, güney eyaletlerinde ve Hindistan’ın orta kesiminde 190 yeri kapsıyordu. Gezisi sırasında fotoğraf çekti, farklı mutfakların tadına baktı ve yerel halkla etkileşime girdi. “Yalnız seyahat etmeyi ve motosiklet sürmeyi seviyorum. Yalnız seyahat ettiğinizde, aileniz veya arkadaşlarınızla değil, kendinizle birliktesiniz” diyor.
Trivedi, yolculuğu sırasında çok soğuk bir kış da dahil olmak üzere birçok zorlukla karşılaştı. “Kuzeydoğu eyaletlerinde bir dil engeliyle karşılaştım. Orada insanların yemek yeme alışkanlıkları da farklıydı ve bazı uzak bölgelerde kalacak yer bulmakta zorlandım” diyor ve yerel gün doğumu (05:00) ve gün batımına (16:30) uyum sağlamakta da sorun yaşadığını sözlerine ekliyor.
Trivedi, yolculuğu sırasında insanların evlerinin yanı sıra otellerde de konakladı. 15 günde bir yıkadığı kıyafetleri 15 gün giydi. Kıyafet çantaları ve kamerası bisikletin üzerine iyi yerleştirilmişti.
Trivedi, farklı eyaletlerin farklı kültürlerini anlamak için uzak bölgeleri ziyaret etti. Tarihi yerleri, anıtları, hac yerlerini, doğal manzaraları, şehirleri, köyleri, ormanları, şelaleleri, dağları ve sahilleri gezdi ve farklı kültürlerdeki insan yaşamı dahil her şeyi fotoğrafladı.