Acil durumlar için lastik tamir takımları: üç seçeneğin karşılaştırılması

BasriBey

Global Mod
Global Mod
havaya uçurmak
Lastik tamir takımları karşılaştırıldı: stepneye en iyi alternatifler





Araçta stepne yoksa, lastiğin patlaması durumunda başka bir yere bakmanız gerekir. Lastik tamir takımları bir seçenektir.

© valiantsin suprunovich / Getty Images

Jan Saegert



Patlak bir lastikle Otobanda sert bankette durmak her sürücünün kabusudur. Gemide stepne yok mu? O zaman geriye sadece lastik tamir seti kalır. Arıza spreyi, lastik sızdırmazlık maddesi ve Co.’nun avantajları ve dezavantajları





Genel Alman Otomobil Kulübü’ne (ADAC) göre, sürücülerin “sarı melekler” demesinin en yaygın nedeni akü sorunları. Sadece birkaçı patlak lastik nedeniyle mobil tamirciden yardım ister. Neden? Çünkü patlak bir lastik, kontrol cihazı veya araba uzmanlığı olmadan bir arabada ortalama bir tüketici ve meslekten olmayan biri olarak kendi başınıza çözebileceğiniz hemen hemen tek sorundur. En azından doğru aletlerle birlikte kullanıma hazır bir stepneniz veya araçta gerekli lastik basıncı için pratik bir lastik tamir kiti ve küçük bir kompresörünüz varsa. Bu yazıda, bir arıza durumunda neyin önemli olduğunu, arıza kitlerinin doğru şekilde nasıl kullanılacağını ve stepnenin yolu olmadığında öğreneceksiniz.


1. Lastik tamir spreyi




Lastiğin patlaması durumunda en uygun maliyetli seçenek. Ancak, yalnızca 5 ile 30 santigrat derece arasındaki sıcaklıklarda güvenilir bir şekilde çalışan ve yalnızca en yakın servise kadar tavsiye edilen bir model. İlke basittir. Supap yoluyla lastiğe köpük veya sıvı püskürtülür ve sızıntıyı içeriden kapatır. Önemli: Corpus delicti’nin maksimum çapı beş milimetre olmalıdır. Kapatıldıktan sonra kutuda kalan gaz, sizi en yakın servise götürecek olan lastik basıncını sağlar. Mümkünse, onarılmış lastikle saatte 50 kilometreden (km/s) daha hızlı gitmeyin. Bazı üreticiler, on kilometre gittikten sonra gazı serbest bırakmanızı ve lastiği bir kompresörle şişirmenizi önerir. Her durumda, lastik tamir spreyi üzerindeki kullanım talimatlarına dikkat edin. Dikkat: lastik spreyleri ve diğer sızdırmazlık maddeleri yalnızca lastik sırtındaki sızıntıları kapatır. Yan duvar hasar görürse etkisizdirler. Ayrıca, üreticiye göre ürünün ne kadar süre kullanılabileceğini düzenli olarak kontrol edin. Daha uzun yolculuklardan önce, eskisini yeni bir arıza spreyi ile değiştirmek faydalı olabilir.


2. Lastik sızdırmazlık maddesi




Benzer bir prensip üzerinde çalışın lastik mastiği sözde sıkma şişelerinde. Dolgu ve sızdırmazlık maddesi genellikle bir lateks veya kauçuk karışımından oluşur. Spreyin aksine, sıkılabilir şişeler ek şişeler olmadan kullanılamaz. kompresör dışında. Sızdırmazlık maddesini doldurabilmek için supap eki önce lastikten vidalanarak çıkarılmalıdır. Bunun için gereken alet genellikle lastik tamir setinin bir parçasıdır. Ardından vanaya bir adaptör vidalanır. Artık güçlü kaslara sahip olmak sizin elinizde, çünkü sıvı lastiklerin içine kendiliğinden girmiyor. Boş şişe? Daha sonra kompresör devreye girer. Elektriğe ihtiyacı vardır ve artık hava basıncını ölçebilmek ve pompalayabilmek için çakmaktan veya arabadaki başka bir kaynaktan elektrik sağlanmalıdır. Aynısı burada da geçerlidir: en yakın servise giden en kısa yoldan gidin ve “yamalı” lastiği yenisiyle değiştirin.


3. Eksiksiz lastik tamir seti




Tam bir lastik tamir kiti ile biraz daha rahat ve terlemeden bozulan arabanızı tekrar çalıştırabilirsiniz. bunun gibi ayarlar Havacı Resq Pilotu genellikle bir şişe sızdırmazlık maddesi, 12 voltluk bir hava kompresörü ve ideal olarak biraz ekstra olarak bisiklet lastikleri veya futbol topları için bağlantı aksesuarlarından oluşur. Birçok sıkmalı şişe versiyonunun aksine, sızdırmazlık maddesi içeren şişe kompresörün üzerine yerleştirilmiştir. Gayet rahat bir şekilde lastiğin içine pompalıyor. Ancak aynısı burada da geçerlidir: yalnızca lastik sırtındaki beş ila altı milimetreden büyük olmayan sızıntıları onarın. Şüpheniz varsa stepneyi yukarı çekin. Uçakta yoksa, yol yardımı çağırmak son çaredir.


Delinmeleri önleyin: ADAC’ın tavsiyesi bu




Her patlak lastikten kaçınılamaz. Çoğu zaman sadece şanssızlıktır. Yine de ADAC, araç sahiplerine lastik basıncını en az iki haftada bir kontrol etmelerini tavsiye ediyor. Ek olarak uzmanlar, çatlakları erken bir aşamada tespit etmek ve genel olarak lastik aşınmasını izlemek için düzenli olarak gözle muayene yapılmasını önermektedir. ADAC, giderek daha az sayıda yeni arabanın bir acil durum tekerleği ile donatıldığı gerçeğini eleştiriyor. Bir arıza durumunda, bu, ileriye doğru güvenli bir yolculuk için seçenekleri önemli ölçüde sınırlar. ADAC’ın son ve en önemli tavsiyesi: Onarılmış bir lastik her zaman değiştirilmelidir. Ve birçok sürücünün bilmediği bir şey var: sızdırmazlık maddesiyle yapışan jantın içini temizlemek zaman alıyor ve buna bağlı olarak pahalı.


Bu arada: Almanya veya Avusturya’da yanınızda stepne, acil durum tekerleği veya lastik tamir seti bulundurmak zorunlu değildir. İspanya, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti veya Slovakya’nın aksine. Orada bir stepne zorunludur. Bu, aracınızda yoksa, araçta bir lastik tamir kiti veya tamir spreyi bulunmalıdır.


Ayrıca ilginizi çekebilir:




Bu makale sözde bağlı kuruluş bağlantıları içerir. Daha fazla bilgi burada mevcuttur.

#Konular