Acil durumlara yönelik lastik patlatma kitleri: karşılaştırmalı üç seçenek

BasriBey

Global Mod
Global Mod
Havaya uçurmak
Lastik patlatma setlerinin karşılaştırılması: Stepneye en iyi alternatifler





Araçta yedek lastiğiniz yoksa lastiğin patlaması durumunda başka bir yol bulmanız gerekecektir. Lastik tamir takımları bir seçenektir.

© valiantsin suprunovich / Getty Images

Jan Sägert



Patlak bir lastikle otoyolun kenarında durmak her sürücünün kabusudur. Gemide stepne yok mu? O zaman geriye kalan tek şey lastik tamir setidir. Delme spreyi, lastik sızdırmazlık maddesi vb.'nin avantajları ve dezavantajları.





Genel Alman Otomobil Kulübü'ne (ADAC) göre, sürücüler tarafından “sarı melekler” olarak anılmanın en yaygın nedeni akü sorunlarıdır. Patlak lastik nedeniyle sadece birkaçı mobil tamircilerden yardım alıyor. Neden? Çünkü patlak lastik, ortalama bir tüketicinin ve sıradan bir kişinin, bir kontrol cihazı veya otomotiv uzmanlığı olmadan bir arabada kendi başına çözebileceği tek sorundur. En azından doğru aletlere sahip kullanıma hazır bir stepneniz veya pratik bir lastik tamir kitiniz ve gerekli lastik basıncı için araçta küçük bir kompresörünüz varsa. Bu yazıda, bir arıza durumunda neyin önemli olduğunu, lastik setlerinin doğru şekilde nasıl kullanılacağını ve stepnenin etrafında yol olmadığında öğreneceksiniz.


1. Lastik patlatma spreyi




Lastiğin patlaması durumunda en uygun maliyetli seçenek. Ancak aynı zamanda yalnızca 5 ila 30 santigrat derece arasındaki sıcaklıklarda güvenilir şekilde çalışan bir cihazdır ve yalnızca bir sonraki atölyeye kadar tavsiye edilir. Prensip basittir. Bir sprey kutusu kullanılarak supap aracılığıyla lastiğe köpük veya sıvı püskürtülür ve sızıntıyı içeriden kapatır. Önemli: Corpus Delicti'nin maksimum çapı beş milimetre olmalıdır. Kapatıldıktan sonra kutuda kalan gaz, sizi en yakın tamir atölyesine götürecek lastik basıncını sağlar. Mümkünse onarılan lastikle saatte 50 kilometreden (km/saat) daha hızlı sürmeyin. Bazı üreticiler, on kilometre yol kat ettikten ve lastiği bir kompresörle şişirdikten sonra gazın serbest bırakılmasını önermektedir. Her durumda lastik patlatma spreyinin kullanma talimatına dikkat edin. Dikkat: Lastik spreyleri ve diğer sızdırmazlık malzemeleri yalnızca lastik sırtındaki sızıntıları kapatır. Yan duvar hasar görürse etkisizdirler. Ayrıca üreticiye göre ürünün ne kadar dayanacağını da düzenli olarak kontrol etmelisiniz. Uzun yolculuklardan önce eskisini yenisiyle değiştirmek faydalı olabilir.


2. Lastik sızdırmazlık maddesi




Benzer prensipte çalışın Lastik sızdırmazlık maddesi sözde sıkma şişelerinde. Buradaki dolgu ve sızdırmazlık maddesi genellikle lateks veya kauçuk karışımından oluşur. Spreyin aksine, sıkma şişeleri ek özellikler olmadan gelmez. kompresör dışında. Sızdırmazlık maddesini doldurmak için önce supap elemanının lastikten sökülmesi gerekir. Bunun için gerekli aletler genellikle lastik tamir setinin bir parçasıdır. Daha sonra vanaya bir adaptör vidalanır. Artık biraz kas yapmaya ihtiyacınız var çünkü sıvı tek başına lastiğe girmeyecek. Boş şişe? Daha sonra kompresör devreye giriyor. Kalan hava basıncını ölçebilmek ve pompalayabilmek için elektriğe ihtiyacı vardır ve çakmaktan veya araçtaki başka bir kaynaktan güç alması gerekir. Aynı durum burada da geçerlidir: Mümkün olan en kısa sürede en yakın servise gidin ve “yamalı” lastiğin yenisiyle değiştirilmesini sağlayın.


3. Lastik patlaması komple seti




Komple lastik patlatma seti ile arızalanan aracınızı daha da rahat ve terletmeden tekrar yola koyabilirsiniz. Bunun gibi setler AirMan Resq Pilotu genellikle bir şişe sızdırmazlık maddesi, 12 volt hava kompresörü ve ideal olarak biraz ekstra olarak bisiklet lastikleri veya futbol topları için bağlantı aksesuarlarından oluşur. Birçok sıkma şişeli versiyondan farklı olarak, sızdırmazlık maddesi içeren şişe kompresörün üzerine yerleştirilir. Lastiğin içine çok kolay bir şekilde pompalar. Ancak aynı şey burada da geçerli: yalnızca sırttaki beş ila altı milimetreden büyük olmayan sızıntıları onarın. Şüpheniz varsa stepneyi takın. Araçta yoksa yol yardımını aramak son çaredir.


Delinmeleri önleyin: ADAC'ın önerdiği şey budur




Her patlak lastikten kaçınılamaz. Çoğu zaman bu sadece kötü şanstır. Yine de ADAC, araç sahiplerine lastik basınçlarını en az iki haftada bir kontrol etmelerini tavsiye ediyor. Uzmanlar ayrıca çatlakların erken aşamada tespit edilmesi ve genel olarak lastik aşınmasının kontrol edilmesi için düzenli görsel incelemeler yapılmasını önermektedir. ADAC, giderek daha az sayıda yeni arabanın acil durum tekerleği ile donatılmış olmasını eleştiriyor. Bir arıza durumunda bu, yolculuğunuza güvenli bir şekilde devam etme seçeneklerini önemli ölçüde sınırlandırır. ADAC'ın son ve en önemli tavsiyesi: Onarılan lastik mutlaka değiştirilmelidir. Ve pek çok sürücünün bilmediği şey: Sızdırmazlık malzemesinin yapıştığı jantın iç kısmının temizlenmesi zaman alıcıdır ve buna bağlı olarak pahalıdır.


Bu arada: Almanya ve Avusturya'da stepne, stepne veya lastik tamir seti taşıma zorunluluğu yoktur. İspanya, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya'da durum farklıdır. Orada bir stepne gereklidir. Arabanızda bu sağlanmıyorsa, araçta bir lastik tamir seti veya tamir spreyi bulundurmanız gerekir.


Ayrıca ilginizi çekebilir:




Bu makale sözde bağlı kuruluş bağlantıları içerir. Daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz.

#Konular