Adnan Sami, Naatu Naatu’nun Oscar kazanmasıyla ilgili tweet’inin ardından YS Jagan Mohan Reddy’ye ‘göletteki bölgesel kurbağa’ dediği için tepkiyle ka

Doğal

New member

Playback şarkıcısı Adnan Sami, SS Rajamouli’nin RRR’sinden Naatu Naatu şarkısının En İyi Orijinal Şarkı dalında Oscar kazanmasının ardından Andhra Pradesh bakanı YS Jagan Mohan Reddy’yi tebrik tweet’inin ardından ‘göletteki bölgesel kurbağa’ olarak nitelendirdikten sonra bir kez daha eleştirilere maruz kaldı.
“#Telugu bayrağı daha yükseklerde dalgalanıyor! Halk mirasımızı çok güzel bir şekilde kutlayan ve bugün uluslararası tanınırlığını kazanan bir Telugu şarkısıyla gurur duyuyorum. @ssrajamouli, @tarak9999, @AlwaysRamCharan ve @mmkeeravaani mükemmelliği gerçekten yeniden tanımladılar! Tebrikler! @ssrajamouli, @tarak9999, @AlwaysRamCharan, @mmkeeravaani, @boselyricist, #PremRakshit, @kaalabhairava7, @Rahulsipligunj ve @RRRMovie’deki tüm ekibe Beni, dünya çapında milyonlarca Telugu insanını ve dolayısıyla Hintlileri inanılmaz derecede gururlandırdığınız için teşekkür ederim! ” YS Jagan Mohan Reddy, sevincini ifade eden tweet attı.

Adnan’ın tweet’i, “Okyanus küçük burnunun dışında olduğu için okyanusu düşünemeyen gölette ne kadar bölgesel düşünen bir kurbağa! Bölgesel yaratana yazıklar olsun!” bölünür ve ulusal gururu kucaklayamaz veya vaaz edemez!
Yaşasın HIND!!”

Küçücük burnundan çıktığı için okyanusu düşünemeyen gölette ne kadar bölgesel düşünen bir kurbağa!! Çok kötü… https://t.co/HHzV1D7s6r

— Adnan Sami (@AdnanSamiLive) 1678692513000
Şarkıcı, onu sola, sağa ve ortaya vuran netizenlerin öfkesine neden oldu. Adnan tepkilerden sonra tavrını netleştirdi ve tweet attı, “Benim sorunum asla dil değildi. Sorunum çok basitti… Kökeni ve lehçesi ne olursa olsun tüm diller nihayetinde ÖNCE HİNTLİ sonra her neyse tek çatı altında toplanıyor.” .başka- Hepsi bu kadar! Herkese aynı emek ve aynı saygıyla bölgesel dillerde sayısız şarkı söyledim.”

Benim sorunum asla dille ilgili olmadı. Benim sorunum çok basitti… Kökeni ne olursa olsun tüm diller… https://t.co/Lz62KqmZVH

— Adnan Sami (@AdnanSamiLive) 1678706046000
Ocak ayının başlarında, Adnan YS Jagan, Naatu Naatu Altın Küre Ödülü’nü aldığında Mohan Reddy’ye benzer bir tweet atmıştı. Başbakan’ın “Telugu bayrağı mı? HİNDİSTAN bayrağını mı kastediyorsunuz?” tutum çok sağlıksız, 1947’de gördüğümüz gibi!!! Teşekkürler… Jai HIND.”

Naatu Naatu, bir Hint filminden aday gösterilen ve En İyi Orijinal Şarkı kategorisinde kazanan ilk şarkıdır. Daha önce, Hintli sanatçı AR Rahman bir İngiliz yapımı olan Slumdog Millionaire için 2009 yılında Jai Ho kategorisinde Oscar kazanmıştı.