Ali Zafar, Javed Akhtar’ın açıklamasına yanıt veriyor: Bu tür duyarsız ve uygunsuz yorumlar, pek çok insanın duygularını derinden yaralayabilir | hin

Doğal

New member
Pakistanlı şarkıcı ve aktör Ali Zafar, geçen hafta Lahor’da düzenlenen Faiz Festivali’nde Pakistan terörünü seslendirirken kıdemli şair ve söz yazarı Javed Akhtar’ın Mumbai’deki 26/11 terör saldırısıyla ilgili açıklamasına yanıt verdi.
Ali, birkaç gün önce 1942: A Love Story filminden ikonik şarkı Ek Ladki Ko Dekha Toh Aisa Laga’yı şarkının sözlerini yazan Javed Akhtar’ın huzurunda söylerken duyduğu mutluluğu dile getirmişti.
Ali, video sırasında Instagram’da “Evren, efsanevi @jaduakhtar sahab tarafından yazılmış en sevdiğim aşk şarkılarından birini hayatımın aşkı @ayeshafazli’ye söyleme fırsatı sunuyor” diye yazdı.

Şarkıcı, Pakistanlı takipçileri tarafından Ali’nin performansını hayal kırıklığı yaratan bir hareket olarak nitelendirerek geniş çapta eleştirildi. Çevrimiçi trolleme Ali’ye ulaştı ve etkinliğe katılmadığını açıkça belirtti. Şarkıcı, Javed’in yorumuna da değindi.

“Arkadaşlar, hepinizi seviyorum ve övgü ve eleştirilerinizi eşit ölçüde takdir ediyorum. Ama her zaman bir şey soruyorum: bir sonuca veya yargıya varmadan önce gerçekleri kontrol edin. Faiz Mela’da bulunmadım ve sadece şu güle güle ne olduğunu biliyordum. sosyal medyada gördüğümde” yazıyordu paylaşımında.

“Ben gururlu bir Pakistanlıyım ve elbette hiçbir Pakistanlı, özellikle kalpleri daha da yakınlaştırmayı amaçlayan bir olayda ülkesi veya halkı aleyhine yapılan bir açıklamayı takdir etmez. Hepimiz Pakistan’ın terörizmden ne kadar acı çektiğini ve çekmeye devam ettiğini vb. biliyoruz. Duyarsız ve uygunsuz yorumlar pek çok insanın duygularını derinden incitebilir” dedi.

bilinmeyen_332590916_862321541735758_7164878194652722242_n

Ali daha önceki tweet’inde şöyle yazmıştı: “Onu ağırlamak bir onurdu. Her zaman sanatın ve müziğin sınırları aştığına ve insanları bir araya getirmenin en iyi yolu olduğuna inandım. Barışa giden TEK yol sevgidir. Teşekkürler @Javedakhtarjadu varlığınızla bizi şereflendirdiğiniz için sahab. Bizi birbirimize bağladığınız için teşekkür ederiz Faiz sahab.”

Onu kabul etmek bir onurdu. Her zaman sanatın ve müziğin sınırları aştığına ve en iyi yolun… https://t.co/n0rEfxU7Kn olduğuna inandım.

– Ali Zafar (@AliZafarsays) 1676881931000