Allah herkese iyi insanlarla karşılaşmayı nasip etsin

• Konuyu başlatan haluk23
  • Başlangıç tarihi
H

haluk23

Guest
Arkadaşlar merhaba.

Allah karşımıza hep iyi insanlar çıkarsın.

5 Ağustos 2024 Pazartesi günü yaşadıklarımı aynı gün kaleme almaya başlamış olsam da yazıyı bitirip sizlerle paylaşmak ancak bugün yani 19 Eylül’e nasip oldu.

Bugün Yamaha Crypton S cub motosikletimle yolda kaldım. :)

Ne zaman yolda kalan bir motorcu görsem durup bir şey yapıp yapamayacağımı sormuş ve de elimden bir şey geliyorsa yapmaya çalışmışımdır.

Benim başıma gelince anladım ki gerçekten çok önemliymiş.

Temmuz ortalarında bir gün Crypton S motoruma şehiriçinde 60 km kadar bindikten sonra tam sitemizin önünde motorda bir gariplik olduğunu farkettim ve de kontrol ettiğimde de arka lastiğinin oldukça indiğini gördüm.

Muhtemelen 20 metre kadar da inik şekilde gelmiştim hatta.

Neyse ki lastiklerde FormulaX patlamaya karşı dirençli jel sıkılıydı. Evin önünde hemen lastiği şişirdim ve motoru garaja çektim.

Bugün yani 5 Ağustos’ta da motora binmeden önce arka lastiğin havasını kontrol ettim. Geçen iki haftada lastik havasında bir azalma falan olmamıştı.

Neyse, ilk olarak Gölbaşı'nda bir işim vardı. Yaklaşık 30 km yol yapıp motoru park ettim ve 1 saat kadar sonra motorun yanına geldiğimde arka lastiğinin inik olduğunu gördüm.

Motoru 2 km kadar itekleyerek bir lastikçiye kadar götürdüm ve lastiğe hava bastırıp motora binerek yaklaşık 3 kilometre ötedeki Gölbaşı sanayi öncesindeki benzinlikte arka lastiğin havasını tekrar kontrol edip eksilen kısmı tamamladım. Sonra Gölbaşı'ndan Kepekli inişe doğru Shell'de tekrar hava bastım. Ondan sonra Aşti kavşağından Eskişehir yoluna döndüm ve Söğütözü Shell'de tekrar hava bastım. Bunların hepsi önlem amaçlı hava basmalardı ve her seferinde lastik daha da fazla inmiş oluyordu. Daha sonra Eskişehir yolunda 70 80 km hızlarda ilerlerken Beytepe kavşağında motor yalpalamaya başladı. Hemen ağırlığımı öne verip 10-15 metre sonra durdum. Lastik bu kez tamamen inmişti. Muhtemelen sibop kesmişti iç lastikli arka tekerlek. Neyse motoru 10 dakika kadar itekledim. Bu arada saat akşam 5 civarındaydı. Sonra yanımdan bir PCX geçti ve az ileride durdu. Adının Furkan olduğunu öğrendiğim gençten bir arkadaş “Abi hayırdır, problem nedir?” diye sordu. Ben de lastiğin inmiş olduğunu söyledim ve benzinliğe kadar gitsem bile muhtemelen sibop kesmiş olduğu için çok fazla ümidimin kalmadığından bahsettim. “Abi bende pompa var dedi ve Pcx’in sele altından bir bisiklet pompası çıkarttı. Hemen hava bastım (ve hatta Furkan da beni yaşlı-yorgun görmüş olsa gerek, pompayı alıp hava basmaya kendisi devam etmek istedi �� ). Birkaç dakikada lastik tekrardan şişti. “Abi pompa sende kalsın istersen” dedi. Kendisinin kurye olduğunu ve benim adresimi öğrendikten sonra evimin bölgesine de geldiğini ve ertesi gün benim evime uğrayıp pompayı alabileceğini söyledi. Kendisine teşekkür ettim ve de o günün anısına bir de fotoğrafını çektim.

Karşılıklı numaralarımızı aldık ve de kendisini uğurladım. Ancak motora binmemle daha bir 20 metre gitmeden inmem bir oldu zira lastik tekrardan inip jantta oturmuştu bile. Baktım tek seçenek motoru Şaşmazda Ustamın dükkanına, yani 5 km kadar daha iteklemek, ben de karşıdan gelen akşam güneşinde iteklemeye devam ettim. Şaşmaz kavşağına bir 100 metre falan kalmıştı ve bir tane Fiat Ducato durdu 50 metre kadar önümde ve sonra geri geri gelip önümde durdu. 35 yaşlarında, isminin Macit olduğunu öğrendiğim bir arkadaş indi ve beni+motorumu istediğim bir yere bırakabileceğini söyledi. Motoru birlikte kaldırdık ve kapalı kasa Ducatonun arkasına attık. Ben de arkaya bindim ve motoru yan sehpaya alıp bir elimle de tuttum. Bir taraftan da Macite şoför mahallinin arkasındaki küçük camdan yolu tarif ettim. Neyse, Ustamın dükkanına kadar gittik ama dükkân kapalı, kepenkler inmişti.

Ustaya telefon ettim hemen ama telefon açılmayınca kendisinin muhtemelen tatile çıkmış olacağını düşündüm. Bu arada beni o halde bırakmamak adına Macit beni bir lastikçiye kadar da götürebileceğini söyledi ve tekrardan Ducato’nun arkasındaki motorumun yanına çıktım. Bir yandan internetten lastikçi buluyor, peşinden de onlara telefon ediyordu Macit. En az 5-6 yeri aradı belki ama sonuncusu hariç telefonlara yanıt vermediler. Biz bu arada yola çıktık. Sonunda bir yer telefonunu açtı ve Macit panelvanın arka tarafı ile ön kısmını birbirinden ayıran sürgülü küçük camdan telefonunu bana uzattı ve ben de telefonda durumu anlatıp Cub motor için iç lastik olup olmadığını sordum. Yanıt olumlu olunca da Sincan Plevne Mahallesi'ndeki Olgun Oto’ya gittik. Temizinden 20 kilometre yol yapmışızdır o gün. Oranın sahibi Kemal kapıya çıktı ve 3 kişi birlikte motoru indirdik.

Doğru adrese gelmiş olduğumuzu gördükten sonra Macit ayrılmak için izin istedi. Kendisine çok teşekkür ettim ve de yapmış olduğu yardımın karşılığında para teklif ettim. Macit teklifimi reddetti ve para almayacağını, bu işi bir karşılık beklemeden yaptığını söyledi. Sonra telefonlarımızı aldık verdik. Kendisine çok teşekkür ettim. Birkaç fotoğraf çekildik ve kendisini uğurladım. Bu vesileyle kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.

Motorun iç lastiğini değiştireceğimiz sırada hazır arka lastiği sökmüşken sibobu değiştirip motosikletimi tubeless yapabilir miyiz diye sordum Kemal’e ve de olumlu yanıt verdi. Bu işlemi yaptırdıktan sonra aynısını sağlam olan ön lastiğe de yaptırdım.

Oradan çıkıp eve giderken birkaç saat önce pompasını bana bırakmış olan PCX’li Furkanı aradım ve bulunduğu yere gelip pompasını verebileceğini söyledim. Yaklaşık 20 dk sonra da emaneti teslim ettim.

Furkan’a da tekrardan teşekkür ederim.

Bu maceram 4 saat civarı sürdü.

Bu vesileyle pırıl pırıl 2 insanla tanışmış oldum.

Konuşurken her ikisine de memleketlerini sordum.

Furkan Ardahan Göle’liymiş.

Tesadüfe bakın ki Macit de Ardahan Posof’luymuş.

Birisi 2019, diğeri de 2022 yılındaki motosiklet turlarımda 2 kez gittiğim Ardahan’a bir sonraki gidişimde bu kez Göle ve Posof’a da gideceğim inşallah.

Allah herkese iyi insanlarla karşılaşmayı nasip etsin.

Herkese selamlar.