JAISALMER: Pakistan’da 27 ay hapis yattıktan sonra beş gün önce Hindistan’a dönen Barmer genci Gemraram Meghwal, Sınır Güvenlik Gücü tarafından polise teslim edildi (BSF) Cumartesi günü.
20 yaşındaki kişinin, polisi beklerken dramatik bir şekilde kaçmasına ve Pakistan topraklarına girmesine yol açan yerel bir kızla yaşadığı aşk ilişkisinden kaynaklanan POCSO yasası kapsamında bir davası var.
Binjrad Polis Karakolu personeli, Gemraram’ı yerel bir mahkemeye çıkardıktan sonra sorgulanmak üzere iki gün boyunca gözaltında tuttu. Gemraram, mahkemeye çıkarılmadan önce gazetecilere Karaçi hapishanesindeki sefaletini anlattı. Hindistan-Pakistan sınırındaki Kumharon ka Teeba köyünün bir sakini olan Gemraram, Pakistan hapishanesinde baş aşağı asılarak ciddi şekilde dövüldüğünü söyledi. “Pak Korucuları bana altı ay boyunca işkence yaptı. Gözlerimin üzerine bir bez tuttular ve ne zaman şafak olup ne zaman alacakaranlık olduğunu asla bilemedim. 700’e yakın Hintli mahkûmun insanlık dışı koşullarda yaşadığı Karaçi Hapishanesinde tutuldum” dedi.
4 Kasım 2020 gecesi kız arkadaşıyla buluşmak için köyündeki evine geldiğinde çilesi başlayan Gemraram, “Sınır tellerini kazara geçtikten hemen sonra Pakistan Korucuları tarafından yakalandım” dedi. yakınları uyandı, kaçtı. O kadar korkmuştu ki hangi yöne koştuğunu bilemedi ve sınırdan Pakistan topraklarına girdi. Yakalandı ve hapse atıldı. Ailesi, onun nerede olduğunu bilmeden, daha sonra Binjrad karakoluna kayıp ihbarında bulundu.
Kızın babası suç duyurusunda bulundu tecavüz davası Gemraram’ın tutuklanmasından 14 ay sonra ilk kez bir mektup yazdığında Pakistan’da bir hapishanede olduğu biliniyordu.
Pakistan Korucuları tarafından BSF’ye teslim edilen Gemraram wah sınırı 14 Şubat’ta davası biter bitmez eve döneceğini söyledi. ‘Kaybolmasından’ bu yana babası Jugtaram rahatsız oldu ve Kasım 2022’de onun dileği gerçekleşemeden öldü.