Bip sesiyle hız uyarısı – sinirleri zorluyor

BasriBey

Global Mod
Global Mod
Fikir

AB gereksinimleri
Hız uyarısı: Sinir başlığından sonra Brüksel araçta bip sesi terörü başlatıyor





Bip, bip – Hız uyarı sistemi, uyarılacak bir şey olmadığında bile devreye giriyor.

© Getty Images

kramper-gernot



Sürüş keyfi – bir zamanlar öyleydi. Hız uyarı sistemleri sayesinde sürücüler bip sesleriyle bombalanıyor. Çünkü akıllı hız asistanı akıllı olmaktan çok uzak.





Vatandaşlar hala kaynaklanmış şişe kapağını çiğnerken, AB bir sonraki can sıkıcı programını çoktan başlattı. Bip terörü, trafikteki kaza sayısını azaltmayı amaçlıyor. Bunu henüz herkes fark etmedi, çünkü yalnızca yeni arabalar Avrupa eğitim özelliğiyle donatılmış. Ancak zamanla, her araba bununla kutsanacak, çünkü 7 Temmuz'dan itibaren zorunlu olacak.



Konusu nedir? Aşırı hız, kazaların başlıca nedenlerinden biridir. Hız sınırına uyulması çok yardımcı olmaz mıydı? Arabayı otomatik olarak frenlemek biraz radikal görünebilir, ancak yaralanmayı hatırlatan bir bip sesi önemli değildir. Sonuçta, emniyet kemerinizi takmadığınızda da aynı şey geçerlidir.


Gizlice veya bip sesiyle hız uyarısı verilir




Fikir çok ikna edici geliyor, en azından şoför koltuğa oturduğu için hiç araba kullanmayanlar için. Birinci sorun: Sadece asgari bir tolerans bölgesi var. 30 km/s bölgesinde, bip sesi 31 km/s'de ve 50, 70, vb. hızlarda ötmeye başlıyor. Ancak hiç kimse sürekli 50'de araç kullanamayacağı için sürekli bip sesi çıkarıyor. Şehir içinde sollama yapmak -sadece bisiklet bile olsa- neredeyse imkansız. Bip sesinden kaçınmak istiyorsanız, kendiniz bir hoşgörü bölgesinde kalmalısınız. Bu yüzden hızınızı 40'ın biraz üzerine ayarlayın ki her manevrada bip sesi eşiğini aşmayasınız. Bu gerçek bir alternatif değil, çünkü arkanızdaki yaşlı sürücülerden öfkeli sollama manevraları da dahil olmak üzere bir korna konseri tetikliyor.


Tanıma genellikle yanlıştır




Ne yazık ki sistem düzgün çalışmıyor. Emniyet kemeri uyarı sistemi de farklı değil, ancak bir alışveriş çantasının alarmı çalıştırması ve ardından meyve ve ekmeğinizi bağlamak zorunda kalmanız nispeten nadirdir. Hız uyarı sistemi, harita materyali ve optik sinyal tanıma karışımıyla çalışır. Ne yazık ki, harita materyali asla %100 güncel değildir ve hız işaretlerinin tanınması güvenilir bir konu değildir. Bu tür bir tanımayı kullanan herkes bunun bir uyarı olduğunu bilir, ancak buna güvenemezsiniz. Hız işaretleri göz ardı edilir ve ayrıca hız sınırının kaldırılması da. Bilgisayarın otoyolda “60 km/s” emrinin inşaat alanından kilometrelerce ötede hala geçerli olduğuna inanması normaldir. O zaman iyi tavsiye bulmak zordur. Ya öfkeli kamyonları çekerek gizlice ilerlersiniz ya da uzaklaşır ve bip sesi çıkaran bir cehennemi serbest bırakırsınız.

Plastik şişelerin üzerine sarı ve yeşil bağlanmış kapaklar

Fikir

Geri dönüşüm oranı
Nerv şişe kapağı her şeyden önce bir felakettir




03.07.2024


O kadar kötü olmak zorunda değil. Üreticilerin ilgili direktifi nasıl uygulayacakları konusunda biraz esneklikleri var. Bazı arabalarda, bip sesi nispeten kolay bir şekilde bir süreliğine kapatılabilirken, diğerlerinde alt menülerde gezinmeniz gerekir. Ancak her iki durumda da, yeni bir arabanın her sürücüsüne Brüksel'in onları günlük hayatlarında nasıl rahatsız etmek istediği her gün hatırlatılır.


Pahalı asistanlar zorunlu hale geliyor




Zorunlu güvenlik özelliklerinin başka bir etkisi daha var: bunların hiçbiri bedava değil. Orta sınıf veya daha üst sınıf bir araba için, navigasyon ve sinyal tanıma zaten yerleşik olduğundan, pratik olarak ek bir maliyet yoktur. Ancak basit, küçük arabalarda bu olmazdı. Bir şehir arabasının neden böyle bir şeye ihtiyacı olsun ki? Navigasyon genellikle kalıcı olarak kurulu çözümlerden ziyade akıllı telefonla daha iyidir. Şimdi bir kameraya, sinyal tanıma için bir bilgisayara ve çevrimiçi güncelleme seçeneğine sahip navigasyona ihtiyacınız var. Açıkça söylemek gerekirse: daha az zengin olanlar için bireysel hareketliliğe erişim mümkün olduğunca zorlaştırılıyor. “Akıllı hız asistanı ISA”, artık pahalı bir gereklilik haline gelen bir dizi asistanın sadece bir parçası. Hepsi paraya mal oluyor, ancak günlük hayatta hız uyarısı kadar can sıkıcı değiller.

#Konular