Bir ay sonra, kurbanların yakınları kayıpla mücadele ediyor ‘Suçlu hala serbest’ diyor | Rajkot Haberleri

KulOr

Global Mod
Global Mod
Rajkot: Rajesh Sunara, 19 yaşındaki oğlu Sandeep’i 30 Ekim’de bir anda 135 kişinin hayatını kaybettiği Morbi köprüsü trajedisinde kaybetti.
Onun için, çocuğunun zamansız ölümünün acısı, kendi kederinin çukuruna düşen harap olmuş karısının şok tepkisiyle arttı. Normalleşme yolunda en ufak bir adım atmayı reddeden Sunara, aradan bir ay geçmesine rağmen şoförlük mesleğiyle de işe gidemiyor.
Sunara, trajediden kısa bir süre sonra Başbakan Morbi’yi ziyaret ettiğinde, Morbi Polis Müfettişinin ofisinde Başbakan Narendra Modi ile görüşmek üzere çağrılan kurbanların birkaç akrabasından biriydi.
“O trajik geceden sonra hayatım tamamen değişti. Dışarı bile çıkamıyorum çünkü hala teselli edilemeyen ve acı gerçekle yüzleşmek için mücadele eden karıma bakmak zorundayım” dedi. . alınacaktır. facianın sorumluları hakkında işlem yapılmalı. Bir ay sonra Sunara çok mutsuz bir adamdır.
“Bu trajedinin sorumluları hakkında verilen sözlere rağmen tutuklanmamasına son derece üzüldüm. FIR’ı okudum ve Oreva grubu başkanı veya belediyenin sorumlu kişilerinden hiç bahsetmedim. Sadece çöküşten sorumlu olmayan işçileri tutukladılar” dedi.
Yas tutan Sunara veya eşi yalnız değildir. Kurbanların diğer tüm aile üyelerinin hayatları da sonsuza dek değişti.
Ganpat Rathod oğlunu kaybetti Vijay ve o gece kuzeni Jagdish. Vijay katılacaktı ev bekçisi sonraki iki gün içinde ve Rathod oğlunun üniformasını görünce çok gururlandı. “Oğlumu kaybedersem tazminatı ne yapmalıyım?” perişan haldeki baba ağladı. “Jaysukh Patel açıkta dolaşmış ve belediyenin en büyük kamu görevlisi hakkında işlem yapılmamıştır. Sorumlu kişinin ciddi şekilde cezalandırılması için bir şeyler yapmanızı rica ediyoruz,” dedi Rathod TOI’ye.
Soruşturma sırasında, ziyaretçilere tek bir günde düzenlenen 3.165 kadar bilet, diğerlerinin yanı sıra köprünün her iki ucunda oturan bilet satıcıları arasındaki koordinasyon eksikliği de dahil olmak üzere birçok hata gün ışığına çıktı.
Polis olayı çok gizli bir şekilde ele alıyor ve soruşturma hakkında hiçbir şey açıklamıyor. Jaysukh Patel ve belediye başsavcısının neden şüpheli olarak adlandırılmadığı sorulduğunda, polis standart olarak şu yanıtı veriyor: “Delil topluyoruz ve dava soruşturma altında.”
HC, güvenlik görevlilerinin aslında sözleşmeli çalışanlar olduğunu ve kalabalık yönetimi konusunda eğitim almadıklarını keşfetmişti. Biletleri düzenleyen kişi köprünün kapasitesi hakkında hiçbir şey bilmiyordu. Köprünün kablosu paslanmış, ankrajlar kırılmış ve kabloyu ankrajlara bağlayan cıvatalar gevşemiş. İnsanları kurtaracak cankurtaran sandalları, yüzücüler yoktu.