Evde yakıt ikmali: Bugatti “yanmalı motorlar için duvar kutusu” düşünüyor

BasriBey

Global Mod
Global Mod
Süper spor araba
Ev için kendi yakıt istasyonu: Bugatti “yanmalı motorlar için duvar kutusu” düşünüyor





Bugatti Chiron'a milyonlar harcadığınızı ve bir noktada yakıtınızın bittiğini hayal edin. Mümkünse bunun engellenmesi gerekir.

© Dreamstime / Mikemaree / Imago Görselleri

Christian Hensen



Elektrikli arabalarını evde, garajda şarj edebilenler şanslı. Peki ya sevilen içten yanmalı motorlar? Bugatti'nin patronunun bir fikri var.





Bir Bugatti Chiron 100 kilometrede 20 litreden fazla yakıt tüketiyor. Şehirde güçlü 16 silindirli çift V motoru kullanıyorsanız, 30 litre sınırı hızla aşılır. Ancak dürüst olalım: Üç milyon avroyu aşan yeni fiyatlar nedeniyle benzin istasyonundaki fatura muhtemelen bu araba sahiplerinin endişeleneceği son şey.



Uzun vadede süper spor otomobillerin tedariği söz konusu olduğunda daha da sorunlu oluyor. Kendini içten yanmalı motorlara ve fosil yakıtlara adamış bir şirket olarak Bugatti, gelecekte lüks otomobillere nasıl yakıt sağlanabileceği konusunda yüksek sesle düşünüyor.


Bugatti'nin içten yanmalı motorları 2035'ten sonra da varlığını sürdürecek




“Carscoops”, Londra'daki “Financial Times' Otomobilin Geleceği Zirvesi”nde yapılan bir konuşmada, Bugatti'nin yanmalı motorların olası sonuyla nasıl başa çıkacağını da ele aldı. Şirketin patronu Mate Rimac görünüşe göre kendi yaklaşımını izliyor.


W16 motorunun sonu

“1500 hp gücündeki son Chiron” – Bugatti ikonik süper spor otomobile veda ediyor





Rimac, bunun şirket için ceza anlamına gelse bile Bugatti'nin içten yanmalı motorlara devam etmek istediğini söyledi. “Bunları 2035'ten sonra üretmemek için hiçbir neden göremiyorum. Tamamen yeni bir motor geliştirdik ve onu bir süre kullanmak istiyoruz. Yönetmelikleri okudum ve bunun mümkün olmaması için hiçbir neden göremiyorum – manşetlerde şöyle yazıyor: “Autoexpress”e göre Bugatti'nin patronu, “İçten yanmalı motorlu otomobiller 2035'ten itibaren yasaklanacak, ancak küçük yazıları okursanız, hiçbir yerde bu araçları üretebilirsiniz, ancak bazı cezalar olabilir” demiyor. .


Ayrıca, arabalar için daha az yakıt istasyonu olması durumunda bunun nasıl ele alınabileceğini de özetledi. “Sentetik yakıt kullanan sahiplerinin evleri için güzel Bugatti benzin istasyonları bile inşa edebilirsiniz” diye devam etti. En azından Bugatti patronunun müşterilerinin finansal olanakları konusunda fazla endişelenmesine gerek yok.


Porsche'den eYakıtlar




“Motor1″in yazdığı gibi Bugatti belki de Porsche'nin çözümlerini kullanabilir. Porsche, yaklaşık bir buçuk yıl önce Şili'de bir eFuel pilot tesisi açtı. Porsche o zamanlar şirketin burada yılda 130.000 litre eFuel üretmeyi planladığını yazmıştı. Grup iyimserdi ve şunları ekledi: “Rüzgar enerjisi kullanılarak su ve karbondioksitten üretilen eYakıtlar, benzinli motorların neredeyse CO2 nötr bir şekilde çalışmasına olanak tanıyor. […] Pilot aşamanın ardından Şili'deki projenin on yılın ortasında ilk ölçeklendirmeyle yılda yaklaşık 55 milyon litreye ulaşması bekleniyor. Yaklaşık iki yıl sonra kapasitenin 550 milyon litreye ulaşması bekleniyor.”

BugattiChiron

Motor bölmesinde bir ev
Tek şey satın alma fiyatı değil: Bugatti Chiron'u kullanmanın gerçekte maliyeti nedir?




22.12.2023


Porsche'nin Bugatti'de yüzde 45 hissesi var ve Rimac Grubu geri kalan yüzde 55'i elinde tutuyor. Pahalı süper spor arabalara tüm kullanım ömrü boyunca yakıt sağlama vaadi, birçok potansiyel alıcı için muhtemelen heyecan verici bir satış noktası olacaktır. 20 Haziran'da Bugatti, Chiron'un halefini ve aynı zamanda yeni V16 motorunu ilk kez tanıtacak.

#Konular