Ford Mustang (2024) testte: Türünün son örneği

BasriBey

Global Mod
Global Mod
Ford Mustang 1964'ten beri üretiliyor. Araba şu anda yedinci neslinde. Muhtemelen son bir isyan; çünkü büyük arabaların dönemi amansız bir şekilde sona eriyor.





Dodge Charger – yakında artık mevcut olmayacak. Meydan okuyanlar mı? Yakında gömülecek. Chevrolet Camaro mu? Son araba yakın zamanda montaj hattından çıktı. Taksitli bir kuğu şarkısı, popüler kas arabaları dönemi hüzünlü bir motor sesiyle sona eriyor.



Yalnızca bir kişi cesurca direniyor: Ford'un Avrupa tasarım sorumlusu Amko Leenarts, yeni Ford Mustang'in sunumunda “Bunun sonunu düşünmekten çok uzağız” dedi. Marka, tam da 60. yıl dönümünde yedinci nesil Mustang'i sokaklara taşıyor. Côte d'Azur'da bir test sürüşünde… yıldız Ahırdaki en yeni atın avantajlarına ve aynı zamanda inatçılığına kendinizi inandırın.


ABD versiyonunu, özellikle de en üst model olan Dark Horse'u ilgili AB aracıyla karşılaştıran herkes birkaç farklılığı fark edecektir. Örneğin, ABD'nin kara atı 500 beygir gücüyle övünebilirken, bu ülkede “sadece” 453 beygir gücü var. Sebebi: yerel emisyon standartları.


Dark Horse gerçek bir spor otomobildir




Yeni Ford Mustang, lansman sırasında üç versiyon halinde piyasaya sürülecek: GT, fastback (coupe) ve cabrio olarak ve Dark Horse ise yalnızca fastback olarak. Bunu 2025'te başka bir GTD takip edecek. Bu, “GT Diesel” değil “GT Daytona” anlamına geliyor. Üreticinin bireysel onay yoluyla Avrupa'ya getirmek istediği, her şeyden biraz “daha fazlasının” mümkün olduğu anlamına gelen yüksek performanslı bir model planlanıyor. Bunun tam olarak neye mal olacağı henüz belli değil. Ama muhtemelen altı haneli rakamlara ulaşacak.


Güçlü arabalar

Fotoğraflarla Ford Mustang (2024): Bu yedinci nesil midilli





Test sürüşü için manuel şanzımanlı bir kara at ve otomatik şanzımanlı bir GT Cabrio mevcuttu. yıldız Her iki modeli de test sürüşüyle gerçekleştirdim.


Dark Horse'un manuel vites değiştirme özelliği Meksikalı yarış uzmanı Tremec'ten geliyor ve çok kısa vites değiştirme mesafesine sahip. Motor herhangi bir ek fırfır olmadan çalışır. Spor otomobil hissi, mevcut yeni otomobillerdeki kadar saf. Şasi net ve direkt, Mustang, Amerikan ruhuna rağmen gerçek bir köşe soyguncusu. Ancak yol biraz ıslandığında ellerinizi kesinlikle çekiş kontrolünden çekmelisiniz. Mustang elbette arkadan itişli bir araç olduğundan, çok fazla gaz ve çok az destek olması durumunda araba savrulmaya eğilimlidir. Bunu hızlı bir şekilde kontrol altına almazsanız, bir sonraki duvarı biraz şanssız bir şekilde tanıyacaksınız.


En iyi ses ve “Amerikan” otomatik




V8'in sesi, izin verilen sınırlar dahilinde hala etkileyici. Orkestra, çeşitli ortamlarda kullanılabilen kapaklı bir egzoz sisteminden geliyor; bunlardan bazıları yalnızca yarış pistinde mevcut. Otomatikte aslında biraz daha yüksek ve biraz da şaşırtıcı bir şekilde. Mustang'i direksiyon simidi kanatlarını kullanarak manuel olarak değiştirirseniz, yalnızca manuel anahtarla mümkün olandan çok daha fazla güç elde edebilirsiniz. Bu şekilde, özellikle açılır tavanla birlikte maksimum motor sesini elde edersiniz.


Bununla birlikte, normal çalışma koşullarında bunun bedelini, garip kararlar veren, bazen en uygunsuz zamanlarda vites değiştiren ve genellikle biraz hamurlu olan tipik bir Amerikan otomatiğiyle ödersiniz. Diğer üreticiler bunu çok daha iyi yapabilir ancak seyir için yeterli.

1967 Ford Shelby GT500

Yeniden tavsiye
1967 Shelby Mustang GT500 bir efsanedir – şimdi yeni bir araba olarak yeniden pratik olarak mevcut





10 fotoğraf

01/04/2024


V8 ile komşuların olumsuz ilgisini çekmekten endişe duyanlar varsa: Kanatları kapatırsanız, Mustang'in içinde rahat bir şekilde gizlice dolaşabilirsiniz. Ancak maliyetin her zaman aynı olduğu görülüyor: Testte 100 kilometrede 16 litreden daha az yakıt tüketimi mümkün değildi. Ford, toplam 12 litrelik bir hacim belirtiyor – ancak ne yazık ki arabayı bu kadar muhafazakar bir şekilde kullanmanız pek mümkün değil.


Ortalama iç mekan, yetersiz teknoloji




Sürüş teknolojisi ve görünüm açısından Mustang, geleneksel model ailesinin değerli bir parçası. Yeni ön ve revize edilmiş arka kısım özellikle sevindirici. Ancak iç mekan için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Elbette Mustang, muhtemelen fiyatından dolayı Porsche 911 seviyesinde lüks bir otomobil değil. Çok sayıda plastik, küçük düğme ve bir sürü kontrol donanımına sahip tuhaf derecede iri bir direksiyon simidi bunun sadece bir parçası.


Yeni ekran kombinasyonuyla ilgili görüşler farklılık gösteriyor. Analog ekranlar artık geçmişte kaldığı için eski moda enstrümanların görünümü bile korunamıyor. Direksiyon simidinin arkasında, başka bir 13,2 inçlik ekranla kusursuz bir şekilde birleşen 12,4 inçlik bir ekran bulunmaktadır. Elbette bunu en çılgın grafikleri görüntülemek ve birçok şeyi özelleştirmek için kullanabilirsiniz. Ancak eski tarzın safları için bu görüntü başlangıçta alışılmadık bir durumdur.


Ek olarak donanım (bu durumda Ford Sync 4) şaşırtıcı derecede yavaş olabilir. Normal çalışmada bu pek fark edilmez; menüler ve ayarlar büyük ölçüde gecikmeden yapılabilir. Ancak telefonu, örneğin araçta standart olan kablosuz Apple Car Play aracılığıyla bağlarsanız, Spotify aracılığıyla şarkıları atlamak biraz zaman alabilir.

Lamborghini Countach Wall Street'in Kurt'u

Yarış arabaları ve küçük arabalar
Manta, Mustang, Aston Martin: Bunlar en ünlü film arabaları





10 fotoğraf

01/06/2024


Genel izlenim aynı: Bir şekilde bu modern araçlar Ford Mustang'e uymuyor. Bu özellikle AB'nin gerektirdiği için Ford'un kurmak zorunda kaldığı çok sayıda “asistan” için geçerli. 3 km/saat'lik hızlarda çok fazla devreye giren hız uyarı sistemi bir gereklilik olabilir ancak böyle bir arabaya pek uygun görünmüyor. Sonuçta: Asyalı üreticilerin aksine, Mustang'deki uyarı tonu o kadar incelikli ki, motorun uğultusu tarafından bastırılıyor.


Ayrıca sesleri de kapatabilirsiniz; ancak bunu her araç kullandığınızda yapmanız gerekir. Kanun, aracın sürücünün seçimini hatırlamasını yasaklıyor. 2026'nın ortasından itibaren buna bile artık izin verilmeyecek ve üreticilerin bunu kapatmasına artık izin verilmeyecek.


İlgilenen alıcılar bunu uzun zamandır biliyor olsalar ve arabayı basitçe tanımlasalar bile, iki eleştiri noktası daha gözden kaçırılmamalıdır: Arka koltuk sırası, bacak mesafesinin olmaması nedeniyle daha çok bir raftır ve bagajdan bahsetmeye değmez. Pratik, günlük bir araba kesinlikle farklı görünüyor – sürpriz.


Ford Mustang'in sürücüsü gerçekten çok hareket ediyor

PS-Protzer elinden geleni yapıyor ve saniyeler sonra pişman oluyor

01:18 dakika


Sonuç: Ford Mustang (2024)




Peki test izlenimlerinden geriye ne kaldı? Her şeyden önce: Yeni Ford Mustang tamamen kullanışsız bir otomobil. Ama ne olursa olsun, aynı zamanda harika bir araba. Ford'un yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan bir pazara hizmet etmeye hazır olduğunu da kabul etmek gerekiyor. Artık doğal emişli V8 motorlu yeni bir arabaya pek sık sahip olmuyorsunuz, hatta artık güçlü bir arabaya bile sahip olmuyorsunuz.


Ancak rakipler Stellantis ve GM, neden kendi simgelerini gömdüklerini biliyorlar: Böyle bir araçla yolda olmak hâlâ bir şekilde cüretkâr bir duygu. Ancak bu tür ulaşım artık gerçekten çağdaş değil. Tüketim astronomik düzeyde ve ses ortamı şehir merkezi için neredeyse uygun değil. Üzücü gerçek: Güçlü arabaların modası geçmiş ve Ford bunu henüz kabul etmek istemiyor.


Petrol bolluğu dönemi sona ermeden kendinize bir kopya edinmek istiyorsanız, yeni Mustang her açıdan sıcak bir aday olacaktır. Fiyatı yaklaşık 60.000 Euro'dan başlıyor, manuel şanzımanlı Dark Horse modelinin fiyatı ise 72.500 Euro.


Şeffaflık notu: Mustang'in test sürüşü için Fransa'ya yapılan gezi Ford'un daveti üzerine yapıldı.

#Konular