Geciken çıkış, savaş beni daha da acıktırdı: Sky | Rajkot Haberleri

KulOr

Global Mod
Global Mod
Rajkot: Suryakumar Yadav, Hindistan’daki ilk maçına çıktığında 30’unu epey geçmişti, ancak pervasız vurucu oyuncu, geç seçilmesinin yalnızca kararlılığını güçlendirdiğini ve onu en iyi uçuşta başarılı olmak için daha da aç hale getirdiğini söylüyor.
Surya, Hindistan baş antrenörü Rahul’a “Bu beni şimdi daha da acıktırıyor” dedi. dravid uzun bekleyişin ona başarısını daha çok takdir etmeyi öğretip öğretmediği sorulduğunda. “Oynadığım yerli kriket miktarını kastediyorum, bunu Mumbai eyaletim için oynamaktan her zaman zevk aldım ve her zaman bir gösteri yapmaya çalışıyorum. Orada bile vuruş yapmaktan keyif aldım. Evet, yıllar boyunca biraz zorlayıcı oldu ama kendi kendime bu oyunu oynama sebebinin bu olduğunu söyleyip durdum, tadını çıkar, bu oyuna olan tutku beni sürmeye devam etti, ben de devam ettim.
İkili arasındaki etkileşim BCCI TV tarafından düzenlendi.
“Büyüyen küçük bir çocukken beni yarasa görmemiş birinin yanımda olması harika. Ve umarım yapmamışsındır, eminim yapmamışsındır,” Dravid sohbete daha hafif bir tonla başladı ve Surya buna “Hayır, baktım (yarasana)” yanıtını verdi.
Surya’nın vuruş becerileri, Dravid’in kriket oynama şekliyle taban tabana zıt ve eski Hindistan kaptanı sadece bundan bahsediyordu.
Dravid daha sonra elinden gelenin en iyisi olduğunu düşündüğü bir veya iki yumruk seçip seçemeyeceğini sordu.
“Aslında bir vuruş sırası seçmek benim için zor… Vurduğum tüm zorlu durumlarda vuruş yapmaktan zevk aldım. Son bir yıldır yaptığım her şeyden keyif aldım. Yine aynı şeyi yapıyorum. Daha önce de söylediğim gibi, olabildiğince eğlenmeye ve kendimi ifade etmeye çalışıyorum. Bu zor durumlarda takımlar oyunu bitirmeye çalışır. Oyunu halletmeye çalışıyorum. Benim ve takım için iyi olursa ne mutlu bana” dedi Surya.
Ortalama bir vurucunun yüzyılı, sadece yedi ay içinde formatta üçüncü oldu ve onu oyun tarihinde sopayı açamadığı zaman üç T20I yüz sayı atan ilk oyuncu yaptı.
Peki sopasından kaç atış önceden belirlenmiş?
“Yani tabii bu formatta biraz önceden belirlenmiş olmanız gerekiyor ve aynı zamanda bowling oyuncusu sizden bir adım öndeyse vuruş da yapmanız gerekiyor. Ama evet, saha oyuncularının olduğu, hangi atıcının o anda bowling oynayabildiği sahada oynamaya çalışıyorum ve işe yarıyor. Topa gerçekten iyi vurabilirsem, ya da sol kol döndürücü, bacak döndürücü ya da hızlı atıcı bowling oynarken sahayı kendim kontrol etmeye çalışıyorum ve mümkün olduğunca topa zaman ayırmaya çalışıyorum.
Surya, son zamanlarda elde ettiği muazzam başarıdan dolayı ailesini de övdü ve uzun yıllar Hindistan A seviyesinde topa vuran oyuncu olarak görev yapan Dravid, ailesinin oynadığı rolü övdü.
“Yani, şimdiye kadarki kriket yolculuğumda ailenin rolü en önemli rol oldu. Kriket oynamaya başladığımda, beni kutudan çıkaran onlar oldu. Babam mühendis olduğu için ailemde spor geçmişi yok. İçimdeki kıvılcımı görmesi ve beni itmesi için biraz farklı olmam gerekiyordu. Çok fedakarlıklar yaptılar ve tabii ki eşim. Evlendikten sonra beni beslenme ve formda kalma konusunda çok zorladı. Eve döndüğümde kriket hakkında çok konuştuk ve daha iyisini nasıl yapabileceğimizi, bu seviyede nasıl bir adım önde olabileceğimizi tartıştık ve bunu yapmaktan gerçekten zevk alıyoruz.
Dravid, “Uzun süre devam edebilir” diyerek etkileşimi sonlandırdı. MOT