Javed Akhtar içkiyi bırakmaktan bahsediyor, hayattan daha büyük bağımlılık olmadığını söylüyor | hint filmi haberleri

Doğal

New member

Hayatta karmaşık olmayan biri olarak bilinen Javed Akhtar, geçtiğimiz günlerde içkiyi nasıl bırakmayı başardığını paylaştı. Geçmişteki aşırı içki alışkanlığını hatırlatan ünlü söz yazarı, alkol bağımlılığını kontrol altına almasaydı zamansız bir şekilde öleceğini itiraf etti.
Bir röportaj sırasında Javed, kederle baş etmeye çalıştığı için değil, zevk için içtiğini itiraf etti. Ayrıca içinde herhangi bir kederi boğmadığını da ekliyor. Ama sonunda anladı ki, işler böyle giderse ve içkiyi bırakamazsa 52-53 ölecekti.

Ünlü yazar, 31 Temmuz 1991’de nasıl büyük bir şişe rom içtiğini ve 1 Ağustos’tan itibaren içkiyi nasıl tamamen bıraktığını hatırladı. Javed, o zamandan beri tüm bu yıllar boyunca bir yudum bile şampanya içmediğini doğruluyor. Bunu nasıl başardığı sorulduğunda Javed, iradenin hiçbir şey olmadığı konusunda ısrar ediyor. Aslında arzunun yoğunluğudur ve ona göre yaşamak en büyük bağımlılıktır ve yaşamaktan daha büyük bir bağımlılık yoktur.
Bu, Javed Akhtar’ın alkolizmle mücadelesi hakkında ilk kez açıkça konuşması değil. 2012’de Aamir Khan’ın ‘Satyameva Jayate’ programında şöyle demişti: “19 yaşında içmeye başladım. Mezun olduktan sonra Bombay’a geldiğimde arkadaşlarla içmeye başladım ve daha sonra bu bir alışkanlık haline geldi. Önceden yeterli param yoktu ama başarımdan sonra para akışı da halledildi. Sonra günde bir şişe içtiğim bir zaman geldi.