Keşmir Dosyaları-IFFI Tartışmasının Ortasında Vivek Agnihotri Bildirilmeyen Keşmir Dosyalarını Açıkladı: ‘Tüm Gerçeği Ortaya Çıkaracağım’ | hint film

Doğal

New member
Film yönetmeni Vivek Agnihotri, İsrailli film yapımcısı Nadav Lapid’in IFFI’nin kapanış töreninde yaptığı son açıklamalara çok kızdı. Tartışmanın ortasında, film yapımcısı şimdi ‘tüm gerçeği ortaya çıkarmak için’ yeni bir film olan ‘The Kashmir Files Unreported’ı duyurdu.

Vivek, bir kanala verdiği röportajda artık kararlı olduğunu ve bir duyuru yapmak istediğini söyledi. Bir sinemacı olarak bir yerine 10 film çekebilecek birçok hikayesi, fıkrası ve gerçeği olduğunu sözlerine ekledi. Ancak tüm ekipleri tek bir film yapmaya karar vermişti. Şimdi tüm gerçeği ortaya çıkarmaya karar verdi ve başlık Bildirilmeyen Keşmir Dosyaları olacak. AajTak’a “Aur yeh main isi saal ke andar andar leke aunga, yeh maine aaj drar nishchay karliya hai (Bu yıl içinde getireceğim, artık kararlıyım)” dedi.

Bu haftanın başlarında İsrailli film yapımcısı Nadav Lapid, The Kashmir Files’ı “propaganda ve bayağı şok edici bir film” olarak nitelendirdi. İsrailli yönetmen Nadav’ın izleyicilere hitaben yaptığı konuşmada, “15. film olan The Kashmir Files’dan hepimiz rahatsız ve şok olduk. Böylesine prestijli bir film festivalinin sanatsal açıdan rekabetçi bir parçası için uygunsuz, propaganda, kaba bir film gibi geldi bize.”

Ayrıca şunları ekledi: “Bu duyguları burada sahnede sizinle açıkça paylaşmaktan tamamen rahat hissediyorum. Çünkü festival yapmanın ruhu, sanat ve yaşam için gerekli olan eleştirel bir tartışmayı da kabul etmektir.

Vivek, yorumuna cevaben sosyal medya hesabından, “Bütün bu şehirli naxallara ve İsrail’den gelen efsanevi film yapımcısına meydan okuyorum, eğer tek bir çekimin, olayın veya olayın olduğunu kanıtlayabilirlerse” dediği duyulmuştu. Diyalog tam olarak doğru değil, o zaman film yapımcılığını bırakacağım. Kim bu her seferinde Hindistan’ın karşısına çıkan insanlar?”

Bu Mart ayının başlarında, film sinemalarda gösterime girdi ve tüm gişe rekorlarını kırdı. Başrollerini Anupam Kher, Mithun Chakraborty ve Pallavi Joshi’nin paylaştığı, Vivek Agnihotri’nin yardım ettiği film, 1990’da Keşmirli Panditlerin vadiden öldürülmesi etrafında dönüyor. Film, Hindistan’daki izleyiciler ve eleştirmenler tarafından iyi karşılandı.