Klasikler: En uzun üretilmiş arabalar: Dayanıklılık koşucuları

BasriBey

Global Mod
Global Mod
Klasikler: En uzun üretilmiş arabalar
dayanıklılık koşucusu





Land Rover Savunucusu

© press-inform – basın ofisi


Günümüzde otomobil serileri yeteri kadar kâr getirmez veya stratejistlerin planlarına uymaz ise bir anda üretimden kaldırılıyor. Bu her zaman böyle değildi. Sonsuza dek genç araçlar gerçekten varlar. İşte gerçek uzun mesafe koşucularının sıralaması.





Koşar, koşar ve koşar. Bu, VW Beetle’ı tanıtan 1968 tarihli bir reklamın adıydı. Bu noktada, Wolfsburg klasiği zaten 30 yıllık bir üretim kuşağının altındaydı. Wolfsburg klasiği, montaj hattından toplam 65 yıl çıktı ve bu da onu en uzun üretilen otomobiller sıralamasına yerleştiriyor. “Auto Verkehr” dergisi, büyük model değişiklikleri olmadan üretilen uzun yol otomobillerine genel bir bakış sunuyor. Bir modelin birbiri ardına hurda yığınına itildiği zamanlarda arabanın şanlı tarihine bir göz atmanızı sağlayan bir hit geçit töreni.



Bu çok özel liderlik tablosunun bir numarası bir Alman arabası değil. Büyük Britanya Birleşik Krallığı, tüm zamanların lider tablosunda ilk üç sırayı aldı. 1936’dan 2018/19’a kadar inanılmaz bir üretim dönemiyle tüm zamanların favorilerinin tahtına oturan Morgan 4/4, adındaki sayıların arabanın dört tekerleği ve dört tekerleği olduğundan başka bir şey göstermediği klasik bir roadster. -silindirli motor. İkincilik diyor ki: “Bir Rover’da asla bitmez”. Hayır, 1948’den 2016’ya kadar 68 yıllık inşaatın ardından gümüş madalyayı kazanan Range Rover değil, Land Rover Defender oldu. İlginç bir şekilde, Solihull fabrikasının üretim sahası, inşaat süresi boyunca aynı kaldı. Yıllar içinde getirilen teknik iyileştirmeler de İngiliz’in rustik karakterini sulandırmadı.


Üçüncü sırada, 1957’den beri yalnızca 2.556 adet üretilen Lotus Seven var. Kulüp yarışları için tasarlanan iki koltuklu araç, hâlâ efsanevi Lotus’un kurucusu Colin Chapman’ın ilkelerini takip ediyor: Bir yarış arabası hafif ve kompakt olmalıdır. Dördüncü sırada kitaplarda tamamen farklı üretim rakamları var. 65 yılda bu araba dünya çapında 65 yılda 21.529.464 koştu. Alman ekonomik mucizesinin bir sembolüdür ve 1938 ile 2003 yılları arasında inşa edilmiştir. Elbette sonunda VW Beetle’ı otomotiv klasikleri arasına dahil etmenin zamanı gelmiştir.


Beşincisi İngiliz genlerini taşır. Hindustan Ambassador, Morris Oxford Series III teknolojisine dayanıyordu ve Hintli üretici Hindustan tarafından 1958’den 2014’e kadar inşa edildi. Yani tam 56 yıl. Hindistan’a gelen her ziyaretçi kesinlikle otomobil dayanıklılık koşucusunda sürüş onuruna sahip olmuştur. Çünkü Hindustan Elçisi bu güne kadar taksi olarak kullanılıyor. Araçların bir kısmı parlak bir şekilde dekore edilmişken, diğerleri artık en iyi durumda değil. Bu arada, Peugeot artık Ambassador otomobil markasının haklarını güvence altına aldı. Belki bir geri dönüş olur.


Tablodaki bir sonraki, on yıl daha az üretim süresiyle geliyor ve İngiliz ya da Alman değil. Lada Niva, 1977’den beri Togliatti’nin adını bir İtalyan komünistinden alan devasa fabrikasında montaj hattından iniyor. Yani bu yerleşim henüz kesinleşmiş değil. Rus otomobil üreticisi AvtoVAS’ın Tolyatti’de ürettiği arazi aracı, kaba, gerçek sağlamlığı sayesinde Orta Avrupa’da çok sayıda hayrana sahip. Teknoloji rustik olarak dürüsttür ve bu nedenle onarımı kolaydır. Özellikle ormancılar, yok edilemez Rusları severler. Alman yüksek teknoloji SUV’lerinin tekerleklerini uzattığı yerde, Lada Niva daha yeni ısınıyor. Şu anda Lada’da olduğumuz için Lada’da kalacağız. Rus otomobil üreticisi AvtoVAS, Lada 1200 veya Nova ve 44 yıllık inşaatıyla, ikinci kez uzun soluklu favoriler arasına girdi. Limuzini gören herkes Togliatti’ye neden Togliatti dendiğini bilir. 1970’den 2014’e kadar klasik üç kutu tasarımına sahip aracın atası Fiat 124’tür. Lada 1200 / Nova bazen Rusya’da en çok satan sedan oldu.


Avrupa’da devam ediyor: Fransa’nın dünyaca ünlü ördeği Citroën 2CV’den başka kim bu araç sınıfına dahil edilebilir? 1948’den 1990’a kadar inşaat süresi, yani 44 yıl, geliştirme çalışmaları 1930’ların ortalarında başlamış olmasına rağmen. Efsanevi Citroën patronu Pierre-Jules Boulanger’in mühendislerden isteği açıktı: “Çizmeli iki çiftçiye ve yüz kilo patates veya bir fıçı şarap için yer sunan, en az 60 km/s hızlı ve yalnızca 100 km’de üç litre benzin. Sonuç, nesiller boyu sürücüleri memnun etti. Klasik Mini Cooper, 1959’dan 2000’e kadar, Citroën 2CV’den yalnızca bir yıl daha az yaptı. Alec Issigonis tarafından tasarlanan küçük runabout, haklı olarak bu otomotiv efsaneleri sıralamasında yer alıyor. enlemesine monte edilmiş dört silindirli bir motora sahip tahrik çığır açıcıydı ve birçok kez kopyalandı.Bu tasarım ilkesiyle Issigonis, çok kompakt boyutlarıyla yolcu bölmesinde şaşırtıcı miktarda alan yaratmayı başardı.


Peki ya Almanya? Bölme! Mükemmel otomotiv ülkesinin uzun süredir devam eden başka bir favorisi daha var. Yani Mercedes G-Serisi. Arazi aracının orijinal versiyonu, 1979’dan 2018’e kadar 39 yıllık üretimle altıncı sırada yer alıyor. Bu arada köşeli arazi aracı, zenginlerin ve güzellerin aracı haline geldi. G-Serisi, 1970’lerin ortalarında Daimler’in ticari araç departmanı tarafından Steyr-Daimler-Puch ile birlikte ordu ve ormancılıkta kullanılmak üzere geliştirildi. Kilitler ve redüktör ile arazi kabiliyeti, aracın bugüne kadarki orijinal amacına tanıklık ediyor.


basın bülteni

#Konular