Köpeklerin arabada taşınması: Köpek sahiplerinin bilmesi gerekenler

BasriBey

Global Mod
Global Mod
İnsanlar ve hayvanlar için güvenlik
Köpeklerin arabada taşınması: Araç sahiplerinin akılda tutması gereken şey budur





Taşıma kutusu daima seyahat yönüne göre bagajda olmalıdır

© Ingram Yayıncılık / Getty Images

Anna Scheibe



Birçok köpek sahibi, dört ayaklı arkadaşlarının arabaya emniyetsiz binmesine izin veriyor. Bu sadece yaşamı tehdit eden bir durum değil, aynı zamanda ceza gerektiren bir suçtur. Size güvenli ulaşım seçeneklerini göstereceğiz.





Özellikle kısa yolculuklarda araç sahipleri çoğu zaman insanların ve hayvanların güvenliğini hesaba katmazlar: köpek ayak bölmesinde, yolcu koltuğunda veya arka koltukta veya bazen kucağında emniyete alınmadan taşınır. Ve bu, ADAC’a göre 20 kilogram ağırlığındaki dört ayaklı bir arkadaşın, saatte 50 kilometre hızla bir çarpışmada 600 kilograma kadar delici bir kuvvet geliştirmesine rağmen. Bir kaza durumunda tüm araç içindekilerin sonuçları hayati tehlike oluşturabilir. Bu nedenle köpeklerinizi her zaman arabada, ilgili herkesin korunacağı şekilde taşımalısınız.


Bireysel sigorta: Önemli olan bu




Temel olarak, hayvan ne kadar büyükse o kadar fazla çaba gerektirir. Yani bu öncelikle arabada bir Labrador’u mu yoksa daksund’u mu taşımak istediğinize bağlıdır – hayvanı güvence altına almak için farklı seçenekler vardır. Bagajda güvenle saklanabilen sağlam metal taşıma kutuları özellikle büyük köpekler için uygundur. Orta boy köpekler bir koşum takımı ve emniyet kemeri kullanılarak sabitlenebilir. Ancak küçük köpekler için arka koltukta da güvenli bir yer bulan özel taşıma kutuları da mevcuttur. Bu yöntemlerin nasıl farklılaştığını burada ayrıntılı olarak öğrenebilirsiniz:


Taşıma kutuları



Taşıma kutusunun avantajı bir yandan köpeğinizin güvende olması, diğer yandan sürücünün rahatsız edilmemesidir. ADAC’a göre özellikle kararlılar Bölücülü kutular Ayak bölmesinde (yani ön koltuğun arkasında) saklanabilen bir araç tavsiye edilir – trafik kulübü bu sonuca bir çarpışma testi sonrasında varmıştır. Bununla birlikte, daha büyük köpekler için yer yoktur, bu nedenle steyşın vagonlar, hatchbackler, vanlar ve SUV’lar onlar için daha fazla kargo alanına sahip olma eğilimindedir. büyük taşıma kutuları en. Bu durumda, kutunun her zaman hareket yönüne göre ilave olarak sabitlenmesi önemlidir.ve arka koltuğun sırtlığına doğru itilir: Arkadan çarpışma durumunda meydana gelen kuvvetler köpeğin vücuduna yanal veya eşit bir şekilde dağıtılır.


Bölücü ızgara


Eğer bagajınızda köpeğiniz varsaTaşımak istediğiniz bir ayırma ağı mı yoksa Bölücü ızgara insanların ve hayvanların güvenliği için gereklidir. Aracınızın eskiliğine bağlı olarak, arka koltuk arkalıkları farklı stabilite seviyelerine sahiptir; bu nedenle, tavandan bagaj tabanına kadar uzanan bölücüler eski arabalar için daha iyi bir seçimdir. Çarpma anında hayvanın yere çarpmasını önlemenin tek yolu budur. Yeni araçlar için genellikle kısa bir süre yeterlidir Bagaj bölücü entegre kafalık eklentisi ile.


Emniyet kemeri


Kısa mesafeler için evcil hayvanınızı özel bir evcil hayvanla götürebilirsiniz. Araba emniyet kemeri Kemer bağlamak. Ancak kemeri tasmaya takmamaya özellikle dikkat edin; aksi takdirde, çarpma durumunda köpeği boğabilirsiniz. Her durumda, mümkün olduğu kadar kısa ve sağlam olan ve emniyet kemerine bağlanan bir köpek tasması kullanın. Taşıma sofra takımı ayrıca geniş askılara ve sıkı bir kapatmaya sahip olmalıdır. Ayrıca vücuda yakın oturması gerekir, ancak içine girebilecek kadar da sıkı olmamalıdır.


araba koltuğu


Çocuklara benzer şekilde, küçük ve orta boy köpekler için arka koltuğa bağlanan ve aynı zamanda uyuyacak yer olarak da kullanılabilen bir araba koltuğu da bulunmaktadır. Dört ayaklı arkadaşınız her zaman ilave bir emniyet kemeriyle emniyete alınmalıdır, aksi takdirde bir çarpışma anında koltuktan fırlayabilir. Avantaj bir arada Köpekler için araba koltuğu Bunun temel nedeni arka koltukların çizilmelere, köpek tüylerine ve kire karşı korunması ve köpeğinizin öngörülemeyen sürüş manevraları ile desteklenmesidir.


Koruyucu battaniye


Araba koltuğunun aksine, Koruyucu battaniye yalnızca aracınızın arka koltuklarını kirden korumak içinkorumak. Satın alma işlemi yalnızca köpeğinizi sürüş sırasında ek bir emniyet kemeri ve koşum takımı ile emniyete alırsanız mantıklı olur – aksi takdirde dört ayaklı arkadaşınız için koruyucu bir battaniye satın almaya değmez.


Bilmeye değer: Köpeklerin emniyet kemeri takması gerekiyor mu?




Bugüne kadar evcil hayvanların emniyet kemeri takması için doğrudan bir gereklilik bulunmuyor ancak bir tane var Karayolu trafik düzenlemeleri. Ve bu diyor ki – § 23 StVO’ya göre: “Araç kullanan herkes, araç içindekilerin, hayvanların, yükün, ekipmanın veya durumun görüş ve işitme duyularını etkilememesini sağlamaktan sorumludur. Araç kullanan herkes ayrıca aracın, trenin, römorkun, yükün ve mürettebatın kurallara uygun olmasını ve aracın trafik güvenliğinin yük veya mürettebat nedeniyle tehlikeye atılmamasını sağlamalıdır.”


Sade bir dille bu şu anlama gelir:Tamamen yasal açıdan bakıldığında köpekler kargo olarak kabul edilir. Buna göre evcil hayvanınızı, aracın ve içindekilerin yol güvenliğini tehlikeye atmayacak şekilde güvence altına almakla yükümlüsünüz. Paragrafı ihlal ederseniz uyarı ve para cezası riskiyle karşı karşıya kalırsınız.


Köpek sahiplerine para cezası: İşte sizi bekleyen ceza




Köpeklerinizi arabada güvenli bir şekilde taşımazsanız 35 avro para cezasıyla karşılaşacaksınız. Kötü davranışınız nedeniyle karayolu trafiğini tehlikeye atarsanız, para cezası 60 avroya, maddi hasar durumunda ise 75 avroya çıkıyor. Ve hepsi bu değil: Flensburg’da da bir puan alıyorsunuz. Ancak tüm bunlar, sizin ve mahkumların hayatıyla karşılaştırıldığında hiçbir şey değildir ki bu, para cezasından çok daha değerlidir.


Gemide köpek: Uzun yolculuklar için en iyi ipuçları


Uzun araba yolculukları insanları ve hayvanları strese sokar



Uzun araba yolculukları hem köpeği hem de sahibini strese sokar

© humonia / Getty Images



Uzun yolculuklar sadece insanlar için son derece yorucu olmakla kalmıyor, saatlerce süren araba yolculukları da köpekler için tam bir işkenceye dönüşüyor. Bu, evcil hayvanınızı seyahate çıkmadan önce seçtiğiniz taşıma seçeneğine ve güvenlik önlemlerine alıştırmanızı daha da önemli hale getirir. Daha sonra dört ayaklı arkadaşınız “mağarasında” çok daha rahat bir şekilde yolculuğun tadını çıkarabilir. Ancak uzun bir yolculuğa çıkmadan önce düşünmeniz gereken tek şey bu değil.


Köpek sahipleri için önemli ipuçları şunlardır:

  1. Köpeğinizin yeterince egzersiz yapması ve mesanesini boşaltabilmesi, işini yapabilmesi veya stresi azaltabilmesi için düzenli molalar verin.
  2. Köpeğinize bol miktarda su verin, ancak araba kullanırken onu beslemeyin; sinirli hayvanlar araba kullanırken kusma eğilimindedir.
  3. Köpeğinizin yolculuk sırasında kendini rahat hissetmesi için, en sevdiği oyuncak veya rahat bir battaniye gibi tanıdık eşyaları yanınıza alın.
  4. Köpekler terlemediği için sıcak günlerde arabanın yeterince klimatize edilmesi gerekir. Ancak hayvan herhangi bir hava akımına maruz bırakılmamalıdır.

Kaynak: ADAC


Ayrıca ilginizi çekebilir:




Bu makale sözde bağlı kuruluş bağlantıları içerir. Daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz.

#Konular