Manoj Bajpayee: Hindistan’ın Favori Sıradan Adamı | hint filmi haberleri

Doğal

New member
Yönetmen Rahul Chittella ve Manoj Bajpayee, Sharmila Tagore, Simran ve Suraj Sharma’dan oluşan mükemmel kadrosuyla filmi izlerken gizlice gözyaşlarını silen Sunny Super Sound’da Gulmohar filminin özel bir ön gösterimindeyim. İçinizi ısıtan film, Gurugram’daki lüks bir binaya taşınmadan önce eski aile evleri Gulmohar Villa’yı satan Batra ailesini konu alıyor. Aile içindeki acı tatlı çatışmalar bu olayın prizmasından görülüyor.
Gulmohar’ın bir OTT sürümü olması planlanıyor ve başarısının tüm işaretleri, ilk izleyicilerin tepkilerinde şimdiden görülüyor. Ve Manoj Bajpayee, çoğu zaman olduğu gibi, filmde dokunaklı bir başrolde beklentileri aşıyor. OTT’deki en yüksek ücretli ve en ünlü aktörlerden biri olarak, Manoj Bajpayee’nin olağanüstü kariyerinin, gösterişli bir film gangsteri Bhiku Mhatre olarak başlangıcından çok boyutlu sıradan bir adama kadar tam bir daire çizdiğini söylemek doğru olur.

Gösterimden sonra Bajpayee, OTT platformları için güçlü bağımsız film projeleriyle uğraşırken, web dizilerine adanmış her ödülün tostu olma yolculuğu hakkında benimle konuşmak için zaman ayıracak. Bajpayee, “Her tür eğlencenin amacını anlamalısınız. Ülkemizde (ana akım Bollywood filmlerine atıfta bulunarak) zanaatınızı çok ciddiye alamazsınız – ona boş bir sayfa olarak gitmelisiniz ve tek iş seyirciyi eğlendirmek ve izlerken her türlü duyguyu yaşatmaktır. film. Ancak bağımsız bir filmde seyircinin farkında olmazsınız – bu sadece hikaye ve hikaye anlatımı ile ilgilidir.
Ülkemizin ortaya çıkardığı harika tür, bu yeni orta sınıf sinemadır ve Gulmohar tam da budur. Ana akım sinemadan pek çok harika şey var ve bağımsız sinemadan pek çok harika şey var. Bu, senaryonun o kadar güzel yazıldığı anlamına geliyor ki, insanlar ona bağlı hissediyor ve tüm duyguları yaşıyor. Heyecan verici veya sansasyonel değil, aynı zamanda halka açık. Oyuncunun buradaki işi sadece karaktere uygun olmak, karaktere ve karakterin tutarlılığına karşı dürüst olmaktır. Sadece devam edin ve Gulmohar’da yaptığımız tam olarak buydu.”

2 (1)

Ana akım filmlerden ve televizyondan farklı olarak OTT dizilerinin ve bağımsız OTT filmlerinin nüanslarını nasıl anladığını soruyorum. Bajpayee ilk OTT şovuna başlamadan önce şöyle düşündü: “The Family Man başladığında karım benim bir televizyon dizisi yaptığımı düşündü çünkü OTT o kadar büyük değildi ve insanlar onun gücüne maruz kalmıyordu. Benim aradığım seks ya da şiddetle dolu bir gerilim ya da dram değildi. Eşsiz, daha önce hiç yapılmamış bir şey arıyordum ve Raj & DK bana bu fikirle geldiği için çok şanslıydım. Bu bende bir akor vurdu. Karakterim Srikant Tiwari’nin sadece bir aile babası olmadığını, aynı zamanda RK Laxman’ın sıradan bir adamı olduğunu, her şeye göz kulak olan, işini yapan ve aynı zamanda etrafındaki dünya hakkında yorum yapan biri olduğunu fark ettim. Ve orada gol yedik. O, bu ülkedeki her erkek aynı sorunlarla karşı karşıya. Ben sadece bir aktör olarak işimi yaptım ama bunun hayran kitlemi bu kadar genişletecek kadar büyük olacağını hiç düşünmemiştim. ABD’de Narcos şovunu izledim ve insanların zihinleri üzerindeki etkisini gördüm ve okudum. Yani aile babası bence Hindistan’dan dünyanın Narcos’u oldu. Gerçekten her şekilde aşıldı.

Evriminin sırrı hakkında daha fazla konuşan Bajpayee, “Büyümeyen hiçbir oyuncu iyi değildir. Ya da dünya hızla değiştiği için her gün büyümek ve gelişmekle ilgilenmiyorsa. Telefona bakın, şekli ve niteliği değişmiş. Ve beş yıl sonra, onun gelişme yeteneğini anlamamakla ne kadar saf olduğumuzdan bahsedeceğiz. Teknoloji gelişiyor ve biz aktörler bile buna ayak uydurmak zorundayız ve benim her zaman göz önünde bulundurduğum şey bu.”

Değişen zamana ayak uydurma yöntemi sorulduğunda Bajpayee, her zaman oyunculuk atölyeleri düzenlediğini ortaya koyuyor. “Bazen Mukesh Chhabra beni atölyesine, bazen de NSD’ye çağırır. Bir keresinde FTII tarafından davet edilmiştim. Ne zaman boş olsam oraya giderim çünkü kişisel olarak geri verebileceğimin bu olduğunu düşünüyorum. Nesle geri vermek zorundasın. Onlara destek olmak ve yol göstermek için yolculuklarını kısaltmanız gerekiyor. Bu benim en büyük başarım olacak. Her zaman kaç kişinin yolculuklarını kısaltabileceğini düşünürüm.”

Genç hayaletlere eve yakın şeyler, 12 yaşındaki genç kızı ve onun hakkında ne düşündüğü hakkında konuşmaları için rehberlik etmeye devam ediyoruz. Bajpayee gülümsüyor ve “Şu anda beni hiç düşünmüyor. Şu anda tek istediği, onu yatılı okuluna bırakmaya gittiğimizde arabadan hiç inmemem. Tüm arkadaşlarının ve okul personelinin benimle fotoğraf çektirmeye istekli olmasından çok utanıyor. Hatta bir keresinde “Bırak normal bir hayat yaşayayım, o yüzden arabadan inme” dedi. Ama bunun dışında, o kadar zeki bir çocuğum olduğu için şanslıyım. Eğitimi ve çok önemli olan sosyal becerileri açısından onu yetiştirme tarzı için eşime çok minnettarım.

Memleketimizin durumu ve bunun getirdiği sinemadan bahsederek sohbetimizi sonlandırıyoruz. Bajpayee, “Bihar, sanatını ve kültürünü geliştirmek açısından çok fazla potansiyele sahip. Tejaswi Yadavji ve Nitish (Kumar) Ji’den drama enstitüleri açmalarını ve tüm oditoryumları yenilemelerini ve burayı harika bir sanat ve kültür kampüsü haline getirmelerini istedim. Zengin biri değilim ama Bihar’ın sanat ve kültür için bana ihtiyacı olursa orada olacağım.

Başarısına rağmen, son derece yetenekli aktörün köklerinin sağlam olduğunu ve onu bugün bulunduğu yere getiren insanlara geri vermek istediğini görmek cesaret verici. Hem ana akım hem de bağımsız sinemada başarılı bir şekilde ustalaşan ve OTT platformlarının tostu haline gelen, Hindistan’ın sürekli gelişen sıradan adamı Manoj Bajpayee’nin gerçek özü budur.

(Priyanka Sinha Jha, Bollywood, ünlüler ve popüler kültür hakkında kapsamlı yorumlar sağlayan kıdemli bir editör, yazar ve içerik yaratıcısıdır. Görüşler kişiseldir.)