Mark Zuckerberg yatı “Launchpad”i Mallorca'ya getirdi

BasriBey

Global Mod
Global Mod
Facebook kurucusu
Saklanmak boşuna: Mark Zuckerberg mega yatı “Launchpad”i Mallorca'ya getirdi




Görünüşe göre Mark Zuckerberg “Launchpad” (IMO 9857511) ile Akdeniz'de bir yaz planlıyor.


© youtube.com/@Yachts.mp4

Christian Hensen



Yılın başında Facebook kurucusu Mark Zuckerberg de yat sahibi oldu. Devasa “Launchpad”i bir süreliğine radardan kayboldu. Şimdi Palma de Mallorca limanında oradaki en büyük gemilerden biri olarak ortaya çıktı.





Teknoloji milyarderlerinin dünyasında yatlar çok revaçta. Jeff Bezos'un “Koru”su var, Larry Ellison “Musashi”siyle denizlerde yelken açıyor ve Mark Zuckerberg baharda “Launchpad”iyle onlara katıldı. Görünen o ki yalnızca Bill Gates geri adım attı; çünkü süper yatı olan bir çevre aktivisti ilk bakışta tuhaf görünüyor (daha fazlasını burada okuyun).



Öte yandan Zuckerberg, aslında bir Rus oligark için inşa edilmiş bir yat satın alma fırsatını değerlendirdi. Görünüşe göre hoşlanmadığı şey, bu satın alımın çektiği ilginin miktarıydı. Sonuçta Facebook'un kurucusu gizliliğine çok değer veriyor.


Görünüşe göre Zuckerberg mahremiyet istiyor




Maliyetinin 300 milyon dolar olduğu söylenen yat, geçtiğimiz günlerde gölge gemi “Wingman”la birlikte bir süreliğine radardan kaybolmuştu. “Autoevolution” dergisinin bildirdiği gibi, her iki gemi de Karayipler'de bir yerlerde “AIS”lerini (“Otomatik Tanımlama Sistemi”) kapattı. Bu risksiz değildir, çünkü “AIS” sadece dünya çapında bir gemiyi takip etmek için değil, aynı zamanda çarpışmaları önlemek için de kullanılmaktadır. Sistemi felce uğratan kimsenin ceza beklemesine gerek yok, ancak uzmanlar, sigorta şirketlerinin “görünmez” gemilerde kaza meydana gelmesi durumunda ödeme yapmaktan kaçınmaktan memnuniyet duyacağı konusunda uyarıyor. Teorik olarak Zuckerberg'in “Launchpad”ini birkaç kez aşan belirli büyüklükteki gemilerin sistemi açma zorunluluğu var.


Zuckerberg'in kendisinin de gemide olması halinde güvenlik nedeniyle sistemi kapatması muhtemel.

Feadship 821 Bill Gates

“Çevre dostu”
Bill Gates istemiyor: İlk hidrojen mega yatı yüzüyor




20.05.2024


Bununla birlikte, “AIS”i kapatmak yalnızca uygun hizmetler aracılığıyla izleme sorununu çözer – çünkü “Launchpad”in yakınında bulunan herkes elbette onu görmeye devam edecektir. 118,80 metre uzunluğundaki bir gemide bunun aksi pek mümkün değil. Böylece mega yatın rotası nispeten hassas bir şekilde takip edilebildi.


Mark Zuckerberg şeyh ve Michael Jordan'ın yanına park ediyor




Atlantik geçişinden önce bile “Launchpad” ve “Wingman” radarda yeniden belirdi. Her iki gemi de yakın zamanda Palma de Mallorca'daki bir yat limanı olan “Club de Mar”a yanaştı. “Mallorca Dergisi”nin haberine göre bu, gemilerin Almanların en sevdiği adaya ilk ziyareti. Limandan çekilen fotoğraflar “Launchpad”in kesinlikle gözden kaçırılmaması gerektiğini kanıtlıyor.


Zuckerberg şu anda iyi bir arkadaşlık içinde: Şeyh Abdullah bin Khalifa Al Thani'nin “Yasmine of the Sea”, Barry Zekelman'ın “Man of Steel”, Michael Jordan'ın “Mbrace” ve yolcu gemisi “Seven Seas Voyager” gibi gemiler yakın çevrede. .


Helikopterler, sinemalar ve havuzlar

Saf lüks: Bunlar dünyadaki en uzun on mega yat





Akdeniz, yaz aylarında süper zenginlerin ve onların yatlarının popüler destinasyonudur. Kış aylarında yolculuk genellikle Maldivler veya Karayipler'e doğru devam eder.


Editörlerden not: Makalenin daha önceki bir versiyonunda, “Launchpad”in Palma limanına varıncaya kadar radarda görünmediği izlenimi yaratılmış olabilirdi. Ancak aslında AIS, Atlantik geçişinden önce yeniden etkinleştirildi. Editörlerde ilgili kayıtlar mevcuttur. Yazıyı ilgili yerlerde açıklığa kavuşturup güncelledik.

#Konular