Bugün tarih yazıldı ve MM Keeravani tarafından bestelenen “Naatu Naatu” ile “RRR” 2023 “En İyi Orijinal Şarkı” dalında “Altın Küre Ödülü”nü kazandığı için bu Hindistan için gerçekten gurur verici bir an. Besteci artık dünya çapında tanınırlık kazanmış olsa da diskografisine baktığımızda ikonik eserlere sahip.
Çalışmaları Tamil, Telugu, Malayalam, Kannada ve Hint sinemasında çok çeşitli şarkılardan oluşuyor. Hintçe çalışmalarıyla ilgili olarak Keeravani, birkaç kez Mukesh Bhatt ile işbirliği yaptı. Yapımcı-besteci ikilisi bize ‘Criminal’, ‘Zakhm’, ‘Saaya’ gibi bazı kült albümler ve ‘Tum Mile Dil Khile’, ‘Gali Mein Aaj Chand’ ve daha birçok ikonik şarkı verdi. Bu nedenle, Mukesh Bhatt bu haberi duyunca çok heyecanlandı. Mukesh Bhatt, ETimes ile şunları paylaştı: “Haberi duyduğumda kelimenin tam anlamıyla sevinçten yerimden sıçradım. MM Kreem gibi yetenekli bir dehanın, gecikmiş olduğunu düşündüğüm küresel tanınırlığını nihayet elde etmesi beni fazlasıyla heyecanlandırdı. O bir volkan ve bir okyanus. yetenek. yüzde 100 kalbi ve tek kalbi olan bir adamdan hayatımda tanıştığım en iyi bestecilerden biri. tüm besteleri çok saf bir kaynaktan geliyor. müzik her zaman benim gücüm olmuştur ve bana bir tanesini verdi. tüm zamanların klasikleri, ‘Tum Mile Dil Khile’ ve ardından ‘Gali Mein Aaj Chand Nikla’. Onunla çalışmak çok eğlenceliydi.”
Bhatt, bunun bir tür ilahi müdahale gibi göründüğünü söylemeye devam etti. “Neden saygı görmediğini merak ettim. AR Rahman ile aynı seviyede. Rahman bir dahi ama Rahman sahip olduğu her şeyi aldığında, Keeravani’nin neden hak ettiğini almadığını merak ettim. Bu yüzden bence bu ilahi bir müdahaledir. O artık Allah tarafından gönderilmiştir.”
Mukesh Bhatt, besteciyle “Criminal” üzerinde çalışırken onunla olan en iyi anılarını da hatırladı. Şunları anlattı: “Şarkıcılar Kumar Sanu, Alka Yagnik’ ve Indeevar ji (söz yazarı) ile Chennai’ye uçtum ve hepsi MM’nin katıksız dehası karşısında büyülendiler. O aynı zamanda mükemmel bir playback şarkıcısı, bu yüzden şarkı söylediğinde, Kumar Sanu geldi ve bana “Mukeshji, gerginim çünkü benden daha iyi şarkı söylüyor” dedi. Sanu aslında o kadar dürüsttü ki Keeravani’nin ondan daha iyi şarkı söylediğini kabul edebiliyordu. Tam bir playback şarkıcısıydı ve Sanu’nun üzerinde daha çok çalışması gerekiyordu. şarkı o zaman. Geri döndüğümüzde Alka, Kumar ve Indeevar ji tüm uçuş boyunca sadece onun hakkında konuşuyorlardı.
Keeravani, Bhatt’ın kalbinde çok özel bir yere sahiptir. Onunla tekrar çalışmak istediğini söylüyor; en saf haliyle geldiği için Keeravani’den gelen melodilere can atıyor. “Onun gibi harika insanlarla tanıştığınızda, kalbinizde ayak izlerini bırakıyorlar. Keeravani ji’nin kalbimde özel bir yeri var. Kalbimdeki saygının miktarı hayal bile edilemez. Kalbimi ifade etmek istedim, çok mutluyum.” onun çapında bir adamın bu dünya çapında tanınmayı alması.”
Bhatt ayrıca, “Biz büyülü bir ekiptik. Onunla çok gurur duyuyorum!”