Shah Rukh Khan, Deepika Padukone ve John Abraham aktörü Pathaan her gün yeni kayıtlar yapıyor. Siddharth Anand’ın filmi yerel gişede 4 günde 200 Rs crore sınırını aştı ve aynı zamanda Hint gişesinde tüm zamanların en iyi hafta sonu hasılat yapan filmi oldu.
Box Office India’nın bildirdiğine göre, film denizaşırı ülkelerde sadece dört günde 20 milyon doları aştı ve tüm pazarlarda kaosa neden olmaya devam ediyor. Filmin ayrıca yakında Körfez pistinde en çok hasılat yapan film olması bekleniyor. Raporda, bir Shah Rukh Khan filminin Suudi Arabistan’da şüphesiz bir avantajı olacağı, ancak rakamların beklenenden çok daha yüksek olduğu belirtildi.
Film, yaklaşık 6,5 milyon dolar hasılatla Cumartesi günü en çok denizaşırı işi yaptı. ABD/Kanada koleksiyonları, tarihi bir rakam olan yaklaşık 3 milyon doları buldu. İş, Kuzey Amerika, Körfez, İngiltere, Avustralya ve hatta Yeni Zelanda, Malezya, Singapur, Nepal ve Güney Afrika gibi daha küçük sektörlerde olağanüstüydü.
Bu hızla, Pathaan’ın küresel rakamları, sadece dört gün içinde Hintçe versiyonu için 420-425 Rs aralığında görünüyor. Pazar koleksiyonunun eklenmesiyle, 525-550 Rs civarında olması bekleniyor.
Film kendi evinde KGF 2 ve Baahubali 2’yi yenerek tüm zamanların en yüksek ilk hafta sonu hasılatını yapan film oldu.
Rekordan bahseden yönetmen Siddharth Anand yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Hint sinema tarihinin en büyük üç günlük koleksiyonunu sunmak inanılmaz bir duygu. Kendini işine tutkuyla adamış biri için bu, bana ilham verecek olağanüstü bir sonuç. Hindistan’da sinemanın sınırlarını daha da zorlamak.”
“Kişisel tutkum, insanları eğlendiren ve toplum için en iyi izleme deneyimini sağlayan seyirlik filmler yapmaktı. Filmlerimin çoğunda bunu yapmaya çalıştım. War ve şimdi de Pathaan ile kendimi zorlamak konusunda kendime daha da güveniyorum. ve ekibim, Hindistan’ı dünya sahnesinde gururlandırabilecek daha büyük gösteriler yaratmaya çalışacak,” diye ekledi Siddharth.