JAIPUR: Farhan Akhtar, bir sonraki büyük filmi “Jee Le Zara”yı Rajasthan’da çekmeye büyük ilgi gösterdi ve Rajasthan hükümetinin film turizmi tanıtım politikasını takdir ediyor. Akhtar, bir sonraki filmini yeni film politikası kapsamında çekecek.
Eyalette film çekmek için vergi teşvikleri sağlayan yeni politika kapsamında turizm departmanı tarafından altı film yapım evinin başvurusu kabul edildi. Cuma günü yapımcı Farhan Akhtar, Rajasthan’da bir sonraki filmi “Jee Le Zara”yı çekmek için turizm baş sekreteriyle görüştü.
Geçen yıl uygulamaya konulan Film Turizmi ProMotion politikası kapsamında, yapımevlerine 2 milyon Rs’ye kadar sübvansiyonlar da dahil olmak üzere bir dizi teşvik veriliyor. Baş Sekreter (Turizm) Gayatri Rathore şunları söyledi: “Farhan, Rajasthan hükümetine eyaletteki turizmi artırmayı amaçlayan film turizmini teşvik etme politikasını uygulamaya koyduğu için iltifat etti.”
Politika, Rajasthan’ı film yapımcıları için tercih edilen bir yer olarak tanıtmayı amaçlıyor ve onları filmlerini eyalette çekmeye teşvik ediyor. Hareketin Rajasthan’ın kültürel mirasının, halk müziğinin, sanat ve zanaatlarının güzelliğini sergileyerek turizmi canlandırması bekleniyor.
Akhtar, “Rajasthan’ın film turizmi tanıtım politikası övgüye değer. Sadece sinema turizmini canlandırmakla kalmayacak, aynı zamanda eyalete daha fazla turist çekecek. Rajasthan’ın zengin kültürel mirasından etkilendim ve bir sonraki filmimi burada çekmek istiyorum.”
Rathore şunları söyledi: “Eyaletin doğal güzellik, büyüleyici tarih ve çeşitli kültürler açısından sunabileceği çok şey var. Burada bir film çekmenin zenginleştirici bir deneyim olacağına inanıyorum.”
Eyalette çekilecek diğer filmler arasında Zora Zorawar, Apurva ve Malaikotai Valiban yer alıyor. Diğer teşvikler, devlet anıtları, siteleri ve mülklerindeki ücret ve harçlardan muafiyeti içerir. Politika Rajasthani filmleri için özel teşvikler vermektedir.