Rani Mukerji’nin evlendikten sonra kendi ev yapımı prodüksiyonunda (YRF) çalışmaya devam edeceğine dair herhangi bir fikir varsa, aktris yakın tarihli bir etkinlikte havayı temizledi. Karan Johar ve yapımcı Nikkhil Advani ile konuşan Rani, uzun süredir YRF şirketi dışındaki ilk filmi olan ‘Bayan Chatterjee Norveç’e Karşı’ hakkında konuştu.
YRF ile sınırlı kalacağı yönündeki spekülasyonları, “Artık bir anneyim ve önceliğim kızım. İyi bir senaryo alırsam her yerde çalışabilirim. Kocam bu kadar çok oyuncuyla çalışıyor, ben neden yapmayayım?” dışarıda mı çalışıyorsun?”
“O (Aditya Chopra) arkamdan beni övüyor. Bu filmden etkilendi (“Bayan Chatterjee Norveç’e Karşı”). Bana onun çocuğuymuşum gibi sarıldı. ‘Aferin’ dedi, ben de ‘Teşekkür ederim’ dedim.”
Film ve dayandığı gerçek hayat olayı hakkında konuşan Rani, karakterini annesi Krishna Mukerji’ye dayandırdığını ve hikayesi filme ilham veren Sagarika Bhattacharya ile tanışmadığını ancak kasetlerini duyduğunu açıkladı. “Sagarika ile tanışmadım, onunla hiç konuşmadım. Bunun benim karakter yorumum olmasını istedim. Bagaj istemedim. Ashima Chibber’ın (yönetmen) onunla konuştuğu kasetleri gördüm. Duygu grafiğini anladım. Öfke, hayal kırıklığı, yalnızlıktı. İlham almak için anneme baktım. Annemi alıp Bayan Chatterjee’nin yanına yerleştirdim. Bengalce köklerine çok bağlı. Annem 50 yıl önce babamla evlendi ve 50 yıl Mumbai’de yaşadıktan sonra hala güçlü bir Bengalce tadı ve aksanıyla Hintçe ve İngilizce konuşuyor. Onu bir Bengal kaplanı olarak görüyorum. Annemi ve kardeşim ve ben ondan koparılsaydık nasıl tepki vereceğini hayal ettim. Birinin Adhira’yı benden alması fikrini anlayamıyorum.”