Sürüş raporu: BYD Dolphin: ID3 dokunuşu

BasriBey

Global Mod
Global Mod
Sürüş raporu: BYD Dolphin
ID3’e bir dokunuş





BYD Yunus

© press-inform – basın ofisi


Çin’in bir numaralı otomobili BYD Avrupa’ya sıçramak üzere. Dolphin, ID.3’ü hedefliyor ve öncelikle düşük fiyatı nedeniyle gerçek bir rakip olduğunu kanıtlıyor. Ancak, bazı özel özelliklerle uzlaşmanız gerekir.





Çinliler isimleri bilir. Tartışmasız. Weltmeister adında bir marka var (eskiler Almanya’nın milli futbol takımını bir kez kazandığında hatırlayacaklar), Ora Ballet Cat’te bir tanrıça sürüş modu ve şimdi de BYD Dolphin. Daha büyük olanlar, Flipper adlı zeki bir yunusu hatırlayacaktır. Volkswagen ile karşılaştırıldığında bu nokta, kompakt bir model için Çin’in en büyük otomobil üreticisi BYD’ye gidiyor ve elektrikli araçlarda küresel satış bir numarası için Tesla ile kıyasıya bir yarışa giriyor.



Arkadaş canlısı, güler yüzlü, geveze bir yunus bekleyen herkes başlangıçta hayal kırıklığına uğrayacaktır. BYD Dolphin, nispeten Orta Krallık’tan bir araba için ayrılmıştır. Dünyanın diğer bölgelerinde de başarılı olmak istiyorsanız, bu mutlaka olumsuz olmak zorunda değildir. İkinci bir argüman, rekabetçi fiyattır: 30.990 Euro’luk taban fiyatı ile Dolphin temel fiyatı, giriş seviyesi VW ID.3’ün 9.005 Euro altını çizer. Ancak ekipman ve seçenek listeleriyle mücadele eden herkes, bu tür etiketlerin her zaman anlamlı olmadığını bilir.


Ancak temel “Aktif” konfigürasyonda bile, Çin elektrikli otomobili çok şey sunuyor: bir ısı pompası, uyarlanabilir uzun far, vegan deri koltuklar ve hepsinden önemlisi, bir sürü sürüş asistanı. Bunlar arasında uyarlanabilir hız sabitleyici, önde ve arkada aktif frenlerle çapraz trafik uyarısı, arkadan bir iki tekerlekli araç yaklaşır yaklaşmaz kapı açma uyarısı ve kör nokta uyarısı bulunur. Temel versiyon 44,9 kilovat saat pil (WLTP menzili yaklaşık 340 km) ve 70 kW / 95 hp motorla donatılırken, kullandığımız en iyi “Tasarım” versiyonu 37.990 Euro gibi ekstralara sahiptir. cam tavan ve 360 derece kamera, 150 kw/204 bg ve 60.4 kwh pil kapasitesi ile 427 WLTP kilometre için yeterli olacaktır. Çinliler kobalt içermeyen “Blade” piliyle özellikle gurur duyuyorlar; hücreleri termal olarak özellikle kararlı olan ve hatta anında alev almadan delici çivilere dayandığı söylenen bıçak ağızları şeklindedir.


Bununla birlikte, 11 kW (AC şarj cihazı / üç fazlı) ve 88 kW DC şarjın yönetilebilir şarj kapasitesi, yunusun üzerine küçük bir gölge düşürür. Optimum şarj performansı ile piller 29 dakikada yüzde 30’dan yüzde 80’e kadar dolar. İnce detay: Dilerseniz Dolphin’s pilini kendi elektrikli ızgaranız veya e-kompresörünüz için güç kaynağı olarak kullanabilirsiniz. Direksiyon simidinin arkasındaki beş inçlik gösterge ekranı ve 12,9 inçlik dokunmatik ekranıyla iç mekan, ID.3’ün anılarını çağrıştırıyor. Yalnızca artırılmış gerçeklik grafiklerine sahip baş üstü ekranı eksik. Bilgi-eğlence sisteminin çalışması bize herhangi bir büyük görev sunmadı ve dil asistanı da iyileştirme için biraz yer olsa bile işini oldukça iyi yapıyor. Aynısı, hala bir veya diğer ince ayara ihtiyaç duyan yazılım için de geçerlidir. Örneğin, navigasyon istemleri geç kalıyor ve ekran parlak ışık koşullarında bazen kararıyor. Dolphin ve ID.3’ün ortak noktası bu. VW’de bile algoritmalar ilk başta sorunsuz çalışmadı.


İç kısımdaki sert plastik oranı, ön görünüm değişikliği yapılan VW ID modellerininkine benzer. Bu, özellikle iyi fiyat-performans oranını düşündüğünüzde gerçekten rahatsız edici değil. Özellikle yüzeyler yeniyken çok ucuz görünmediğinden ve orta konsoldaki otomatik şanzıman ve ses seviyesi için döner düğmeler oluklu bir yüzeyle ayarlandığından. Sürüş modları, ESP ve klima için biraz karmaşık kontrollerde durum böyle değil.


Genel olarak, Dolphin sürüş sırasında iyi bir performans sergiliyor. Şasi, gövde çok fazla sallanmadan özellikle rahat olacak şekilde ayarlanmıştır. Bu kurulumun mantıksal sonucu, yapının köşelerde biraz eğilmesidir. Direksiyon dolaylıdır ve hassas bir model değildir, ancak süzülürken bunun çok da önemi yoktur. Rahat seyir, Çin kompakt elektrikli aracının en büyük gücüdür. 150 kW çıkış ve 310 Newton metrelik tork tamamen yeterlidir. Özellikle 1.658 kilogram ağırlığındaki BYD sıfırdan 100 km/s hıza yedi saniyede çıktığı ve 160 km/s azami hıza sahip olduğu için. Her şeyden önce 80 ile 120 km/s arasındaki esneklik hoş ve belli bir hakimiyet sağlıyor. Yukarıda belirtilen döner düğmeyle seçilen dört sürüş programı Kar, Eko, Normal ve Spor ile gaz pedalı komutlarının uygulanmasındaki farklılıklar dikkat çekicidir, ancak Eco’da bile yuvarlanan bir şıklığa dönüşmezsiniz. Tüketim zaten uyuyor. Test sürüşümüzün ardından yol bilgisayarı 17,2 kWh/100 kilometre bildirdi.


4.29 metre uzunluğundaki Dolphin yeterli alan sunarken, arka koltuklarda da kendinizi rahat ettirebilirsiniz. Bagajın temel hacmi 345 kilogram, arka koltuk sırtlıklarını katladığınızda 1.310 litre oluyor. Ancak bagajı yüksek bir eşik ve dar bir ambar üzerinde dengelemeniz gerekiyor. Alternatif olarak, iç kısımda bazı saklama bölmeleri mevcuttur. Yani tıpkı Flipper’da olduğu gibi bu yunusu kesinlikle sabırsızlıkla bekleyebilirsiniz. Büyükler hatırlayacaktır.


basın bülteni

#Konular