Sürüş raporu: Lotus Eletre S: Cesur yeni dünya

BasriBey

Global Mod
Global Mod
Sürüş raporu: Lotus Eletre S
güzel yeni dünya





Lotus Eletre S

© press-inform – basın ofisi


Yetmiş yılı aşkın bir süredir Lotus, düşük ağırlık merkezi ve sıkışık saçakları olan hafif araçlar için başka hiçbir markanın olmadığı kadar öne çıktı. O günler bitti. Eletre, önümüzdeki yıllarda kendini yeniden keşfetmeyi amaçlayan markanın ilk elektrikli modeli ve aynı zamanda ilk SUV’si. Bir kez daha.





Bu sefer işe yarayacak mı? Lotus kaç kez yeniden başlatmayı denedi? Ancak bu sefer, güçlü Geely grubunun yardımıyla işe yaramalı. Bir SUV, markayı geleceğe uygun hale getirmelidir ve Çinli İngilizler rol modelleri Porsche, Ferrari, Aston Martin veya Lamborghini’yi takip ediyor. Lotus, rakiplerinin aksine, müşterileri elde tutmak değil, yenilerini kazanmak ve şans elde etmek istiyor. Özellikle, çeşitli boyutlardaki SUV’lerin yıllık satışlarını mevcut 1.000’den yılda 150.000 araca çıkarması bekleniyor. Çin de bu taze parayı mümkün kılıyor çünkü 2017’de Geely, Lotus’un yüzde 51’ini satın alırken Malezyalı Etika Otomotiv Grubu kalan yüzde 49’u elinde tuttu.



5,10 metre uzunluğundaki Lotus Eletre gerçekten göz alıcıdır ve yalnızca kaplamalı gövde altı ve hoş arka kısımla birlikte 0,26’lık bir sürtünme katsayısına izin veren hoş ön kısmı nedeniyle değil. Aktif aerodinamik önlemler arasında soğutma ihtiyacına göre açılıp kapanan bir ön ızgara ve üç farklı pozisyonda kalabilen uzatılabilir, dirsekli karbon fiber arka spoyler yer alıyor. Bu, orta kısım olmadan yapılır çünkü boşluk, arka LIDAR sensörünün işlevi için yer bırakır. Ön camın üzerine monte edilmiş uzatılabilir LIDAR sensörü de dahil olmak üzere, otonom sürüş için gereken tüm donanım zaten araçta bulunuyor. Hâlâ eksik olan yazılım, kablosuz bir güncelleme yoluyla sağlanacak. Biz merak ediyoruz.


Gösterge panelinin tamamı boyunca uzanan bir ışık şeridi, yalnızca dekoratif değil, aynı zamanda bilgilendiricidir ve düşük pil gücü, klima sistemindeki sıcaklık dalgalanmaları veya gelen aramalar konusunda uyarır. İç döşemenin sert kısımları, daha küçük CF parçalarından oluştuğu için normal dama tahtası deseninden farklı bir görünüme sahip olan karbon fiberden yapılmıştır. Yumuşak yüzeyler mikrofiberden yapılmıştır ve koltuk kılıfları, derinin yerini alamayan yün karışımlı bir malzemeyle kaplanmıştır. Pitman kolları sadece ucuz hissettirmekle kalmaz; 100.000 avroluk ligde çalıştırıldıklarında da aynı sese sahipler. Ancak yaratıcı bilgi-eğlence sistemi, çoğu müşteriyi bu eksikliklerden uzaklaştıracaktır. Hyper OS olarak adlandırılan bu sistem, oyun endüstrisinden ödünç alınan Unreal motorunu kullanan iki güçlü beyin tarafından destekleniyor ve gerçekten de aracın birçok işlevini kontrol etmek, bir PS5 görevi gibi hissettiriyor. 15,1 inçlik ekran, Avrupalı lüks ve spor otomobil üreticilerinin bize teknolojinin en iyisi olarak sattığı her şeyden daha hızlı ve daha parlak grafikler kullanıyor – gerçek zamanlı ve 3 boyutlu olarak.


Gösterge panelinde baş üstü gösterge ekranı, tek tek işlevlerinin anlaşılması zor olan merkezi dokunmatik ekran ve bir yolcu ekranı ile birlikte dijital göstergeler hakimdir. Dokuz inçlik diyagonal beşinci ekran, arka orta kol dayanağına yerleştirilmiştir. Burada arka yolcular, koltuk konumunun yanı sıra klima ve ses fonksiyonlarını da ayarlayabilir. Arka görüş zayıf, Eletre bunu dijital arka ve yan aynaların yanı sıra merkezi dokunmatik ekrandaki 360 derecelik kameralardan gelen görüntülerle telafi ediyor. Ön koltuklar entegre koltuk başlıklarına sahiptir, iyi yapılmışlardır ve yeterli yanal destek ve konfor sunarlar. İki kişilik konfigürasyon için ikinci sırada da bolca yer varken, üç kişi için oldukça dar oluyor. Bununla birlikte, yükleme bölümü 611 ila 688 litre hacmiyle cömerttir.


800 voltluk bir sistemle beslenen yalnızca bir büyük 112kWh pil, üç Eletre versiyonunun tümü için (temel, S ve R) mevcuttur. Baz ve S versiyonlarının yaklaşık 600 kilometresi için yeterli olmalıdır. 900 hp’nin üzerindeki Lotus Eletre R bile 490 kilometre yol alabiliyor. İki sabit mıknatıslı motor, temel ve S versiyonlarında 450 kW / 612 hp ve üst model R’de (306 + 612 hp) 918 hp ve 710 veya 985 Nm’lik tepe tork sağlar. 612 bg / 710 Nm ile Lotus Eletre S, 2,5 ton yüksüz ağırlığına rağmen yollarda ve her pozisyondan itme gücüne sahip. Soldaki basmalı anahtar, toparlanma seviyelerini ayarlamak için kullanılır: 0’dan (seyir halinde) 3’e kadar, bu güçlüdür, ancak gaz pedalını bıraktığınızda araç durmadığından tam bir tek pedallı sürüş değildir. ve fren pedalına basmayın. Azami hız: Sportif bir 258 km/s, bu da erken kapanışlarıyla Avrupa rekabetini eskimiş gösteriyor.


Standart iki odacıklı havalı süspansiyona ve uyarlanabilir amortisörlere rağmen, bağımsız tekerlek süspansiyonu, monte edilmiş 22 inç jantlar sayesinde konfordan çok sürüş stabilitesine daha fazla odaklanır. Spor modunda, gövde savrulması ve gövde savrulması, aracı aşırı derecede sertleştirmeden fark edilir şekilde azaltılır. Bu sırada aktif havalı süspansiyon, hava direncini azaltmak ve menzili artırmak için aracın hıza bağlı olarak 25 mm’ye kadar alçaltılmasını sağlar. Düğmeye basılarak, arazide hareketliliği iyileştirmek için sürüş yüksekliği 15 ila 25 mm artırılabilir ve arazi modu 40 km/s üzerindeki hızlarda otomatik olarak devre dışı bırakılır. Eletre, elektromekanik hidrolik direksiyon kullanan ilk Lotus’tur. Özellikle fabrika çıkışlı arka aks direksiyon kullanmayan S versiyonu için iyi bir karar. Elektrikli SUV, bu pakette mükemmel araç kontrolü ve iyi bir sürüş deneyimi sunuyor.


Eletre R’de isteğe bağlı veya standart olan aktif arka tekerlek yönlendirmesi, şehir içinde çevikliği ve manevra kabiliyetini artırabilir. Sistem, 48 voltluk denge çubuklarıyla birlikte Lotus Dynamic Handling Pack’in bir parçasıdır. En üst versiyonda frenler de seramik disklerle yükseltildi. Ne yazık ki, test sürüşünde Eletre S’yi daha zorlu bir testten geçirecek uygun yollar yoktu, ancak birkaç boş döner kavşak, frenleme sırasında tork vektörlemenin sınırlı kaymalı diferansiyel kadar dinamik yetkinliğe katkıda bulunmadığını doğruluyor. Eletre gelmiyor. Elektrikli dört tekerlekten çekiş ayrıca, hıza, yol koşullarına ve tutuşa bağlı olarak akslar arasında 50:50 oranında tork dağılımı ve her iki aks arasında yüzde 100’e varan oranlarda tork dağılımı ile çekişi artırmaya yardımcı olur. Avrupa’daki Eletre müşterileri, beş yıl veya 150.000 km araç garantisi ve sekiz yıl/200.000 km pil garantisinden yararlanır. Başlangıç fiyatı 100.000 Euro’nun biraz altında ve en üst model için 151.000 Euro’ya kadar çıkıyor – premium rekabetten bazı müşterileri çekmesi gereken rekabetçi bir fiyat.


basın bülteni

#Konular