Sürüş raporu: Mercedes EQE 350 SUV: Büyük geliyor

BasriBey

Global Mod
Global Mod
Sürüş raporu: Mercedes EQE 350 SUV
Büyük geliyor





Mercedes EQE SUV 350+

© press-inform – basın ofisi


Mercedes EQC çok fazla içten yanmalı motor geni sunuyorsa ve EQS çok pahalıysa, yeni EQE SUV’a aşık olma şansınız en yüksek. Kalite seviyesi, geniş iç mekanı, dengeli sürüş davranışı ve uzun menzili göz önüne alındığında, tek bir eksiği var: kendine ait bir isim.





Mercedes EQE’nin uluslararası pazarlarda iyi bir yıl geçirdikten sonra, şimdi birçok ülkede büyük olasılıkla çok daha büyük öneme sahip olacak olan crossover varyantı gelecek. 4,86 metre ile elektrikli SUV, EQS SUV’den ve hatta EQE sedan’dan daha kompakt, ikinci durumda etkileyici bir şekilde 8,3 santimetre daha kısa ve 7,3 santimetre daha yüksek. Dingil mesafesinin, EQS ile yakından ilişkili olan EQE sedandan etkileyici bir şekilde dokuz santimetre daha kısa olması alışılmadık bir durum. 520 litrelik bagaj hacmiyle BMW iX’i geride bırakırken Audi Q8 Etron’un 630 litre hacmine önemli ölçüde kaybeder. İkinci koltuk sırasının sırtlıkları daha dik konuma getirilerek bagaj hacmi 580 litreye çıkarılabiliyor ve arka koltuklar tamamen yatırıldığında elektrikli kapağın arkasındaki yük hacmi 1.675 litreye kadar çıkabiliyor.



İçerideki diz mesafesi cömert, omuz mesafesi ise arkadaki üç ince yetişkin için yeterli olmalıdır. Ön tarafta, EQS’de mi yoksa EQE’de mi, sedan mı yoksa SUV’da mı olduğumuzu söylemek zor. Sürücü ön paneldeki ve kapı panellerindeki kaliteli malzemelere bakıyor ve iki ön koltuk arasında iki adet USB-C bağlantı noktası içeren devasa saklama bölmesinden çok memnun. Dışarıda bardak tutucuların yanında ve akıllı telefonlar için kablosuz şarj yuvasında iki tane daha bulunabilir. Mercedes EQE SUV 350+, 12,9 inç bilgi-eğlence ekranına ve 12,3 inç merkezi ekrana sahiptir. Aşırı bilgi nedeniyle kendinizi pahalı hiper ekranın masrafından kesinlikle kurtarabilir ve parayı diğer ekstralar için daha mantıklı bir şekilde yatırabilirsiniz, çünkü ekstralar listesi cömerttir.


İstenirse öndeki dört bağlantılı bağımsız tekerlek süspansiyonu ve arkadaki çok bağlantılı süspansiyon, her bir tekerleğin sıkıştırma ve geri tepme sırasındaki bireysel tepkisini kontrol etmek için havalı yaylar ve elektronik amortisörler ile donatılabilir. Körük, aracın yükü ne olursa olsun yerden yüksekliği sabit tutar, aynı zamanda varyasyonlara da izin verir. Örneğin, sürtünmeyi azaltmak ve dengeyi artırmak için yerden yükseklik spor modunda 120 km/s’nin üzerindeki hızlarda 20 milimetre ve konfor modunda on milimetre azaltılır. 80 km/h’nin altında yerden yükseklik standart konuma geri döner. 60 km/s hıza kadar, gövde bir düğmeye dokunarak 30 milimetre yükseltilebilir ve 70 km/s hızdan itibaren otomatik olarak normal yerden yüksekliğe indirilir. Mantıklı dört tekerlekten çekişli versiyonlardan daha fazlası, yerden daha fazla yükseklik oluşturmak için aracı 25 milimetre yükselten bir arazi moduna sahiptir. Opsiyonel arka aks yönlendirmesi ile EQE SUV çeviklik kazanıyor ve dönüş çapı 12,30’dan 10,5 metreye düşürülüyor.


Sürüş açısından EQE SUV, sedandan bildiklerimize karşılık geliyor. Arkadan itişli ve 180 kW / 245 BG’ye sahip EQE 300’e ek olarak, 215 kW / 292 BG ve arkadan itişli 350+’nın yanı sıra 350 4matic’in hacimli modeli ve en üst modeli var. EQE SUV 500 4matik, 300 kW / 408 hp. Sürüşe bağlı olarak, elektrikli menziller 480 ila yaklaşık 600 kilometre arasında, ön akstaki 140 kW / 190 hp elektrik motoru, gaz pedalı yükü düşük olduğunda veya yol tutuşu iyi olduğunda otomatik olarak kapatılıyor. Şarj hızı söz konusu olduğunda, Mercedes EQE en üst seviyede değil çünkü 170 kilovat, BMW’nin 200 kW’ın veya Audi, Porsche, Tesla veya Hyundai’nin bazı modellerde sunduğu 270 kW’ın çok gerisinde. Sonuçta, 230 kilometrelik bir menzil 15 dakikada yakıt ikmali yapılabilmektedir.


Hangi sürüş programını kullandığınız önemli değil, 2,4 tonluk bir crossover ve 21 inçlik bir tekerlek setinden oluşan paket kesinlikle dar. Konfor modunda kalma değeri açık ara en keyifli olanıdır ve spor moduna yalnızca direksiyonun, sürüşün ve amortisörlerin tepkisini belirgin şekilde keskinleştiren çok virajlı kır yollarında sürüyorsanız geçmelisiniz. Sürücü bu işi otomatik moda bırakmak istemiyorsa direksiyon simidindeki vites değiştirme kollarını kullanarak seçtiği üç rejeneratif frenleme seviyesi vardır. En güçlü seviye D+, EQE SUV’de tek pedallı sürüş sistemi olmamasına rağmen neredeyse fren pedalına dokunmadan sürmenizi sağlar. 210 km/s azami hız ve 6,7 saniyede 0’dan 100 km/s’ye hızlanma ile 350+’ın sürüş performansı fena değil, spor tutkusu olan bazı müşteriler için pek yeterli olmayacak. Daha da önemlisi: gerçek kullanımda, EQE 350+ 20,4 kWh/100 km tüketerek en az 500 kilometrelik bir menzile izin verirdi.


87.000 Euro’nun biraz altındaki başlangıç fiyatıyla Mercedes EQE SUV 350+, tutarlı genel konsept göz önüne alındığında dört tekerlekten çekişin önemli olmadığı varlıklı aileler için iyi bir çözüm olmalıdır. Ancak EQE 350 4matic veya daha büyük olan 500 daha iyi bir paket sunuyor. Ancak, bu gün ve çağda seçenekler listesinin bu kadar uzun olduğunu kabul etmek zor. Eh, Hyperscreen, Burmester ses sistemi veya havalı süspansiyon için fazladan ödeme yapmanız gerekiyor, ancak en azından baş üstü ekranı, arka aks direksiyonu, 22 kW araç üstü şarj cihazı ve elektronik amortisörler bu sınıfta standart olmalıdır.


basın bülteni

#Konular