Sürüş raporu: Xpeng G9 Performansı: Çekici gelin

BasriBey

Global Mod
Global Mod
Sürüş raporu: Xpeng G9 Performansı
Çekici gelin





Xpeng G9 Performansı

© press-inform – basın ofisi


VW, Çin’de müşterilerin zevklerine hitap eden yeni elektrikli arabalar üretmek için Xpeng ile iş birliği yapıyor. Xpeng G9 SUV, VW’ye yönelik platformu kullanıyor, Mercedes EQE SUV ve Audi Q8 e-tron ile rekabet ediyor ve ilk test sürüşünde iyi bir izlenim bırakıyor.





Zaman değişiyor. Sadece birkaç yıl önce, VW modelleri Çin şehirlerinin sokaklarını dolduruyordu, ancak şimdi Aşağı Saksonya otomobil üreticisi, kaçan derileri en azından bir dereceye kadar yakalayabilmek için umutsuzca Orta Krallık’ta ortaklar arıyor. VW Çin’de pazar payını kaybediyor ve eğer bu gelir düşmeye devam ederse Wolfsburg’daki alarm zilleri halihazırda olduğundan daha da yüksek sesle çalacak. Kendi konumunuzu güçlendirmek için Çinli müttefikleri de gemiye almak mantıklıdır.



BYD gibi gelecek vaat eden rakiplerle aynı yatağa girmek istemediğiniz, ama bir yandan da dünyanın en büyük otomobil pazarında da talep gören modern teknolojiye ihtiyacınız olduğu için partnerinizi dikkatli seçmeniz gerekiyordu. . Seçim, henüz 2014 yılında kurulan, ancak halihazırda piyasada P5, P7 ve G3i modellerine sahip olan ve aynı zamanda VW’yi kendi öne sürdüğü premium taleplerle karşılayan bir otomobil üreticisi olan Xpeng’e kaldı. Böylece Wolfsburg merkezli şirket yaklaşık 700 milyon ABD doları yatırım yaptı, Xpeng’in yüzde 4,99’unu satın aldı ve böylece özellikle dijital yetkinliği bünyesine kattı. Çinli otomobil üreticisi, özellikle ağ oluşturma, elektronik ve dijitalleştirme alanlarında X-EEA 3.0 platformunu kullanan iki yeni VW orta sınıf modelinin geliştirilmesindeki uzmanlığına katkıda bulunacak.


Xpeng 9 elektrikli SUV da bu mimariyi temel alıyor. Her ne kadar Xpeng’in paketinde SEPA 2.0 platformuyla yeni nesil mevcut olsa da, son genişleme aşamasında hala modern olan Evo performans göstermiyor. Özellikle şarj sırasında, 800 volt teknolojisine sahip Xpeng G9, şarj istasyonuna gidiyor ve üreticiye göre, 98 kilowatt saatlik NCM pillerini 300 kW maksimum şarj gücüyle 20 dakika içinde yüzde 10’dan yüzde 80’e dolduruyor. . Xpeng, G9 Performance’ın maksimum menzilini WLTP döngüsüne göre maksimum 520 kilometre olarak belirtiyor. Tüketim 21,3 kWh/100 km olmalıdır.


E-crossover, 405 kW / 551 hp (önde 175 kW / 238 hp ve 230 kW / 313 hp) sistem çıkışına ve 717 Newton metrelik maksimum torka sahip dört tekerlekten çekişe sahiptir. Bu, G9’un 100’e ulaştığı anlamına gelir. 3,9 saniye/saatlik bir hıza ulaşıyor ve 200 km/saat hıza ulaşıyor.Xpeng’e göre E-SUV, 100 km/saat hızla frene bastığınızda 34,6 metre sonra durmalı. Değer iyi ama o size tüm hikayeyi anlatmıyor: Frenlerin kontrolü kolay değil. Fren pedalı yavaşlamadan önce uzun bir yol kat ediyor. İki odacıklı havalı yaylı şasi, ilk kısa test sürüşünde bile iyi bir izlenim bıraktı. çukurlarda ve enine bağlantı noktalarında sıkı bir şekilde yaylanıyorsa. Ancak bu, birçok elektrikli SUV’da bulunan bir olgudur. Sonuçta Gaz pedalı karakteristiği. Spor sürüş modunda bile, güç dağıtımı o kadar gecikir ki turbo nostaljikleri bundan keyif alacaktır.


Temel olarak elektrikli araç teknik olarak rakiplerle aynı seviyede. Bu, diğer araçların da sahip olduğu saf performansla ilgili değil, şasi ve bilgi-eğlence sistemiyle ilgili. Xpeng G9’da yolcular iki adet 14,96 inçlik büyük ekrana, sürücü ise dijital göstergeleri gösteren biraz daha küçük bir monitöre bakıyor. Bilgi-eğlence sistemi, Nio modellerine hizmet veren eğlence sektörünü anımsatıyor. Ama bu bir dezavantajdan başka bir şey değil. 3D ekranlı bilgi-eğlence sistemi son teknoloji ürünüdür ve kablosuz güncellemeler bunun böyle kalmasını sağlar. Ancak baş üstü göstergeyi boşuna aradık. Neredeyse tüm düğmelerin kaybolduğu gerçeğine alışmanız gerekiyor. Bu nedenle Çinli rakibi gibi direksiyon ve dış aynalar ekran üzerinden ayarlanıyor.


Xpeng G9’da kendinizi rahat hissedersiniz. 4,89 metre uzunluğundaki SUV’da zaten yeterince yer var. Cam tavana rağmen yeterli tavan boşluğumuz vardı. Aynı şey konforlu deri koltuklar için de geçerli. Dokunsallık testini parlak renklerle geçen yüzeyler gibi işçilik de iyi hissettiren atmosfere katkıda bulunuyor. Ayrıca iki büyük endüktif şarj yüzeyi ve alt kısımda yerine oturan ve orta konsolla birlikte düz bir yüzey oluşturan bardak tutucular gibi küçük şeyler de var. İç mekandaki ferahlık bagaj bölmesinden ödün vermiyor. Bagajın kapasitesi 660 litredir; arka koltuğun sırt dayanaklarını katladığınızda hacim 1.576 litreye çıkıyor. Ön tarafta şarj kablosu ve diğer parçalar için 71 litrelik bir kapak bulunmaktadır.


Xpeng G9, sedan kardeşi P7 ile birlikte önümüzdeki yıl Almanya’da satışa sunulacak. Fiyatlar henüz belirlenmedi. Hollanda’da temel versiyonun fiyatı 57.990 euro, performans maliyeti ise 71.990 euro.


basın bülteni

#Konular