Teknoloji: ZF EV Beat ile hareket halinde: Her zamankinden daha sürdürülebilir

BasriBey

Global Mod
Global Mod
Teknoloji: ZF EV Beat ile hareket halinde
Her zamankinden daha sürdürülebilir

ZF sürücüsü EV Beat 2023

© press-inform – basın ofisi

ZF geleceğin elektrikli tahrikini geliştirdi. EV Beat olarak adlandırılan motor, şu anda kurulu olan birçok elektrik motorundan daha kompakt ve aynı zamanda daha sürdürülebilir. Prototipi bir incelemeye aldık ve hiçbir şey fark etmedik. Hiç şüphe yok, çünkü avantajları derinlerde gizlidir.

Görünüm umut verici ama ne yazık ki anlamsız. Çünkü beyaz Porsche Taycan kabuk bakımından tektir, çünkü sürüşünün Stuttgart-Zuffenhausen’deki orijinal modelle hiçbir ilgisi yoktur. ZF’nin son teknoloji ürünü elektrikli tahriki arka aksta çalışıyor. İçeri girin, başlayın ve yola çıkın. Beyaz Taycan, üretim modelinde gözle görülür bir değişiklik olmadan yola çıkıyor. Gaz pedalına güçlü bir adım atıldığında ZF testindeki denek, normal bir Taycan’dan bekleyeceğiniz gibi hızlı ve büyük oranda sessiz bir şekilde hızlanıyor. Ancak Taycan serisinde vites geçişleri hassasiyetle deneyimlenebilen iki vitesli şanzıman bulunurken burada işler farklı. Sürekli 206 kW / 280 HP çıkışlı ve kısa süreli maksimum 275 kW / 374 HP çıkışlı elektrik motoru yalnızca tek bir hız seviyesine sahiptir.

Elektrik motoru ağır nadir toprak elementleri içermez ve termal yönetim sistemi flor içeren herhangi bir soğutucu içermez. Elektrikli tahrik ve termal yönetim için daha az sayıda bileşen ve sistem ağırlığının yaklaşık üçte bir oranında azaltılması da hem üretimde hem de operasyonda daha fazla sürdürülebilirliğe katkıda bulunuyor. Maliyet yapıları ve bakım açısından avantaj: Önemli ölçüde daha az sayıda bileşen ve yaklaşık üçte bir oranında azaltılan sistem ağırlığı, hem üretimde hem de işletmede paket ve sürdürülebilirlik açısından avantajlar sağlar. ZF elektrikli tahrik sistemleri geliştirme müdürü Dr. Otmar Scharrer şunları söyledi: “Hedefimiz, yüksek sürüş dinamiklerini korurken bu sürücüyü mümkün olduğunca kompakt ve hafif hale getirmek ve gerçek operasyonda menzili artırmaktı” diyor: ” Tork yoğunluğu açısından kendimizi şu anda piyasada mevcut olan elektrikli otomobillerle karşılaştırdığımızda podyumun zirvesindeyiz. Aynı zamanda geliştirme aşamasında sürdürülebilirlik boyutuna da çok dikkat ettik.”

Dahili adı EV Sys 800 olan elektrik motoru, modüler bir 800 volt sürücüdür ve silikon karbür güç elektroniğinden, elektrik motorunun kendisinden ve bir redüksiyon dişlisinden oluşur. Kompakt tasarımına (özellikle motorun özel sarma teknolojisi sayesinde) ve yalnızca 74 kilogramlık düşük ağırlığına rağmen performansta herhangi bir kısıtlama yoktur. Bu, mevcut ZF serisi sürücüyle karşılaştırıldığında yeni geliştirilen EV Sys 800’ün 40 kilogram veya üçte bir oranında daha hafif olduğu anlamına geliyor. 206 veya 275 kilovatlık güce ek olarak arka akstaki elektrik paketi 5.200 Newton metreye kadar etkileyici bir tork sunuyor. Özellikle, trafiğe çıkmaya uygun otomobiller için tahrik ağırlığının kilogramı başına 70 Newton metrelik yüksek tork yoğunluğu şu anda standartları belirliyor ve tüketicilerin önümüzdeki yıllarda neyi sabırsızlıkla bekleyebileceklerini gösteriyor. Yeni elektrikli tahrikin pazara sunulmasının üç yıl içinde yapılması planlanıyor.

Verimli soğutma için ZF tedarikçisi, yağın doğrudan bakır çubukların etrafından, tam da çalışma sırasında en fazla ısının üretildiği noktada akmasına izin veriyor. Bu tür verimli soğutma, aynı ağırlıkta performansı artırır ve ağır nadir toprak elementlerinin kullanımını önlemenin tek yoludur, bu da onu daha sürdürülebilir kılar. Yeni sarma teknolojisi bakırdan yüzde on daha tasarruf sağlıyor. ZF yönetim kurulu üyesi ve diğer şeylerin yanı sıra elektrikli tahrik sistemlerinden sorumlu Stephan von Schuckmann, “Sürdürülebilir mobilite kurumsal stratejimizin merkezinde yer alıyor” diye açıklıyor. “Bugün zaten verimli olan bir üretim aracını temel alarak, bunları daha verimli bir genel sistemde birleştirirsek geleceğin potansiyel elektrikli tahrik bileşenlerinin neler sunabileceğini gösteriyoruz.”

basın bülteni

#Konular