Tesla: Endüstri uzmanı Dudenhöffer, rekabet için bir tehdit görüyor

BasriBey

Global Mod
Global Mod
Grünheide’de genişleme planları
Endüstri uzmanı Dudenhöffer Tesla’yı uyardı: “Otomobil üreticileri sıcak giyinmeli”

Tesla patronu Elon Musk, Mart 2022’de Federal Şansölye Olaf Scholz (e) ve Brandenburg Başbakanı Dietmar Woidke (sağda) ile birlikte Grünheide’deki Gigafactory’nin açılışında

© İLGİLİ BASIN | Patrick Pleul / Resim Birliği

Endüstri uzmanı Prof. Ferdinand Dudenhöffer, Grünheide’deki Tesla Gigafactory’yi genişletme planları hakkında uyarıda bulunuyor. Bunu diğer üreticiler için ciddi bir tehdit olarak görüyor. RBB ile karşılaştırıldığında, “Avrupalı otomobil üreticileri sıcak giyinmek zorunda” dedi.

Tesla, Grünheide’deki Gigafactory’yi genişleterek işini daha da büyütmek istiyor. “Tagesspiegel”deki bir habere göre, gelecekte yılda bir milyon araç burada üretim hattından inecek. Başarılı Model Y’nin üretildiği Brandenburg’daki fabrikadaki iş gücü 11.000’den 22.500’e çıkacak. Planlar ayrıca 490.000 metrekarelik bir taban alanına karşılık gelen 700’e 700 metrelik bir üretim salonunu da içeriyor. CEO Elon Musk yönetimindeki şirket, bu nedenle, küresel pazar lideri olma iddialı hedefini sürdürüyor.

Endüstri uzmanı Prof. Ferdinand Dudenhöffer, RBB’ye verdiği demeçte planları “dünya çapındaki tüm otomobil üreticilerine karşı bir savaş ilanı” olarak değerlendiriyor. Musk’ın “zor bir planı var ve planının bir parçası da herkesi dize getirmek.” “Fiyat yapılarıyla dünya otomobil pazarında – Almanya’da, Avrupa’da – çok öfkelenecek.” Dudenhöffer’e göre, bunun sonucunda diğer otomobil üreticilerinin iflas etmesi göz ardı edilemez. Örneğin ABD ve Çin’de Tesla, son aylarda tekrarlanan fiyat indirimleri yoluyla rakip markaları arabalarının satış fiyatlarını aşağı doğru ayarlamaya çoktan ikna etti.

Tesla: Dudenhöffer, üretim rakamlarının VW’den “yaklaşık iki veya üç kat” daha yüksek olmasını bekliyor

Ne de olsa Musk, Tesla’nın dünyanın en büyük otomobil üreticisi olmasını istiyor. Sektör uzmanı, “Bunu yapmak için üretim kapasitelerine ihtiyacı var” diye açıklıyor. Hesapladı: 20 milyon e-araba üretim planı Çin, ABD ve Avrupa’daki üretim tesislerine eşit olarak dağıtılsaydı, bu Avrupa için yedi milyon araç anlamına gelirdi. Tesla, bu araçların çoğunu Almanya’da ürettiği için, bu “Elon Musk için oldukça küçük bir kapasite”. Bu nedenle Dudenhöffer, Tesla’nın 2030 yılına kadar yıllık üretim oranını 30 milyon araca çıkarmasını bekliyor. Sektör uzmanı, “Bu, VW’nin yaklaşık iki veya üç katı büyüklüğünde olurdu” diye açıklıyor.

VW, Wolfsburg’daki ana fabrikasında yıllık yaklaşık 800.000 araç kapasitesine sahip. Çip krizi ve Ukrayna savaşının etkileri nedeniyle Alman otomobil üreticisi, üretimin sadece yarısını yönetebildi. Ancak, üretim şimdi tekrar iyi gidiyor.

Audi, Porsche ve Seat’ı da bünyesinde barındıran Volkswagen Grubu, 2022 yılında küresel satışlar açısından dünyanın en büyük otomobil üreticisi olmasına rağmen, elektriğin öncüsü Tesla şimdiden dünyanın en değerli otomobil üreticisi konumuna gelmeyi başardı. Birkaç yıl boyunca, ABD şirketi defalarca teslimat kayıtlarını bildirdi.

Mart 2022’de açılan Grünheide’deki Gigafactory’de şu anda 5.000 Tesla Model Y aracı montaj hattından iniyor. Avrupa’da satılan 105.307 adet ile 2023’ün ilk çeyreğinde en çok satan elektrikli otomobil oldu. Bunu hatırı sayılır bir mesafe ile Volvo XC40 (35.226 adet sattı) ve üçüncü sırada VW ID.4 (31.481 adet) izledi. satılmış). Tesla kısa süre önce yeni bir teslimat rekoru açıkladı. Şirkete göre, 2023’ün ikinci çeyreğinde uzmanların beklediğinden fazla olan 466.000 araç teslim edildi. Önümüzdeki on yılda 20 milyon Tesla montaj hattından çıkmadan önce, elektrikli otomobil üreticisi bu yıl toplam 1,8 milyon araç üretmeyi hedefliyor.

Paypal, Tesla, SpaceX

Elon Musk: Şirketleri, ailesi – resimlerle dünyanın en zengin ikinci kişisi

Kaynaklar: RBB, Tagesspiegel, ntv, Statista

nk

#Konular