Tesla yağmurda kaldı ve bozuldu – çift 20.000 euro ödeyecek

BasriBey

Global Mod
Global Mod
İskoçya
Tesla yağmurda kaldı ve bozuldu; çift artık onarımlar için kendi cebinden 20.000 euro ödemek zorunda

Normalde Tesla’nın ıslanması durumunda hiçbir şey olmaz. Bir kusur meydana gelirse, pilin hasar görmesi hızla pahalı hale gelebilir.

© Celal Güneş / Picture Alliance

Christian Hensen

Edinburgh’daki yağmur fırtınasının ardından bir çiftin Tesla’sı çalışmayı durdurdu; aracın aküsüne su sızmıştı. Üreticinin şoke eden tepkisi üzerine yaralılar davalarıyla basına çıktı.

Yağmurda Tesla kullanmak, araba yıkamada durmak ve hatta diz boyu sularda sürmek aslında hiç sorun değil. Aksine: şirket patronu Elon Musk, arabalarının “bir süreliğine” havada durabileceğini defalarca vurguluyor. Ancak her otomobil üreticisi gibi Tesla da işlerin planlanandan farklı gittiği bireysel durumlardan muaf değil. “Edinburgh Live”ın bildirdiği gibi, İskoçyalı bir çiftin arabası kesinlikle onlardan biri: Johnny Bacigalupo ve Rob Hussey, yağmurlu havalarda bir restorana gittikten sonra Tesla’larının artık çalışmadığını belirtti.

Tesla'nın Grünheide'deki tesislerinde yasadışı benzin istasyonu

sert gazeteciler ortaya koyuyor
Tesla’nın Gigafactory’sinde tuhaf olay: Yasadışı bir benzin istasyonu parti çadırının altında nasıl kayboldu?

5 Ekim 2023

Çift, Tesla’nın arıza servisini aradı ve yaklaşık üç saat sonra alındılar. Arabanın atölyeye gitmesi gerekiyordu ama hiçbir şey işe yaramadı. Ertesi gün teşhis şuydu: su hasarı. Bunu bir sonraki şok izledi.

Tesla pilindeki su garanti kapsamına girmiyor

Tesla’nın aracın aküsüne su girmesinin sekiz yıllık garanti kapsamına girmediğini belirttiği söyleniyor. Üretici resmi olarak şunu belirtiyor: “Normal çalışma koşulları altında bu garantiler, Tesla’dan gelen bileşenlerdeki malzeme ve işçilik kusurlarının onarılmasını veya değiştirilmesini kapsar.” Tesla genel olarak tüm otomobiller için akü ve tahrik ünitesi konusunda sekiz yıl boyunca ve modele bağlı olarak belirli bir kilometre boyunca garanti veriyor.

Berlin’in Güneydoğusu

Grünheide’deki “Giga”: Burası Tesla’nın Brandenburg’daki otomobil fabrikası

Tesla, diğer şeylerin yanı sıra kazalar, uygunsuz değişiklikler, niteliksiz onarımlar, aşırı şarj, yangın, patlamalar, depremler, fırtınalar, yıldırım çarpması, dolu, su baskını veya derin su durumlarında küçük harflerle istisnalar yapar. Bacigalupo ve Hussey için bunların hiçbiri doğru değildi. İki adam daha derin bir su birikintisini bile hatırlamadıklarını söyledi.

Yine de Tesla, garanti kapsamında onarımı reddetti ve ikisine yüklü bir maliyet tahmini verdi. Tesla yaklaşık 20.000 avroya eşdeğer bir teklif verdi ve umursamaz bir tavırla onarımlara şimdi başlayıp başlamamalarını sordu.

“Gerçekten bunun olduğuna inanamıyorum. İlk çağrıyı aldığımda 500 £ veya 1.000 £ tutarında bir fatura alacağımızı düşünmüştüm. 17 binin üzerinde olduğunu söylediklerinde bu kesinlikle müstehcen bir şey. Dürüst olmak gerekirse, benim dostum kalbi tekledi,” diye açıkladı Johnny Bacigalupo portala.

“Mercedes-Benz veya Range Rover’a da çarpabilirdi”

Çift anlaşılır bir şekilde faturayı ödemek istemedi ve bu yüzden telefon görüşmesi yaptı. Daha sonra bir Tesla yöneticisi, hasarın aslında İskoçya’daki kötü hava koşullarından kaynaklandığını ve herhangi bir dış etkiden kaynaklanmadığını, ancak aracın hasar gördüğü gün ve saat için bir hava durumu uyarısı olması nedeniyle üreticinin bundan sorumlu olmayacağını açıkladı.

Yönetici, bunun Mercedes-Benz veya Range Rover gibi diğer üreticileri de etkileyebileceğini ve bu nedenle bunun bir Tesla fenomeni olmadığını ekledi. Johnny şunları söyledi: “Şu ana kadar hizmet bir felaketti ve bununla ilgili stres ve endişe dayanılmazdı. Yöneticiye şöyle dedim: ‘Yani anladığım kadarıyla Teslalar İskoçya’ya uygun değil mi?'” Cevap vermedi’ Anlayamadım.

Grünheide'deki Tesla'nın kapılarında iki araştırmacı muhabirimiz perde arkasına baktı ve gizli olarak Tesla'yı araştırdı.

Yıldız Araştırmacı
Giga Fabrikasına gizli görevde nasıl girdim ve neden keşfedilmedim?

5 Ekim 2023

Çiftin çelişkisi şu anda araştırılıyor. “Edinburgh Live” haberine göre bu, ikilinin belgelerinden ortaya çıkıyor. Özellikle Bacigalupo’nun Tesla’yla işi bitmiş gibi görünüyor. Sözlerini şöyle tamamladı: “Müşteri hizmetlerinin bu kadar kötü olacağını bilseydim muhtemelen arabayı satın almazdım. Gerçekten İskoçya’da olduğumuzu biliyorlar mı? Hava burada yaşamak için alışılmadık bir durum değildi.”

Portal, Tesla İngiltere ve Tesla Avrupa’ya yapılan talebin şu ana kadar başarısız olduğunu yazıyor.

kaynak: Edinburg Canlı, Tesla, Tesla [2]

#Konular