Trafik sıkışıklığı yolculara yılda milyarlarca dolara mal oluyor, ancak araç trafiği artıyor

BasriBey

Global Mod
Global Mod
çalışmak
Yolcular yılın 40 saatini trafik sıkışıklığında geçiriyor





Münih'teki Heckenstallerstraße tüneline sabah trafiğinin yoğun olduğu saatlerde yoğun araç kuyrukları giriyor

© Matthias Balk / DPA


Trafik sıkışıklıkları sadece işe gidip gelenlere zaman ve sinir kaybına değil, aynı zamanda çok paraya da mal olur. Trafik verisi değerlendiricisi Inrix hesaplamayı yaptı. Berlin, Stuttgart ve Münih'teki işe gidip gelenler özellikle sıkıntılı.





Trafik verileri hizmet sağlayıcısı Inrix'in yaptığı bir analize göre, Almanya'da ortalama bir yolcu yılda 40 saatini trafik sıkışıklığında geçiriyor. Yalnızca kaybedilen zaman için ortalama saatlik ücretin yarısını hesaplarsanız, bu sürücü başına 427 avroya mal oluyor. Inrix Salı günü yaptığı açıklamada, “Almanya genelinde trafik sıkışıklığının sürücülere maliyeti 2022'ye kıyasla yüzde 14 artışla 3,2 milyar avro oldu.” dedi. Ayrıca benzer büyüklükteki dur-kalk trafikte daha yüksek yakıt maliyetleri söz konusudur.



Trafik veri analistlerinin bulgularına göre, Berlin Almanya'da trafik sıkışıklığı çeken şehirler listesinde başı çekiyor. Buradaki sürücüler 2023'te ortalama 55 saatini trafik sıkışıklığında geçirdi, onu Stuttgart (53 saat) ve Münih (52 saat) yakından takip etti. Köln'de, işe gidip gelenler trafik sıkışıklığında veya yavaş hareket eden trafikte 50 saat, Düsseldorf'ta 49 saat ve Bremen ve Ruhr bölgesinde her biri 45 saat geçirdi.


Yolculuk sizi depresyona sokabilir: Bu rahatlama ipuçları yardımcı olabilir



“Hamburg 43 saatle hala nispeten iyi durumda, ancak burada da arabayla işe gidenler günlük işe gidip gelme için yılda bir haftadan fazla ek çalışma süresinden fedakarlık etmek zorunda kalıyor.” Inrix, kaybedilen zamanı hesaplamak için gece açık yollarda yapılan yolculukların süresini gündüz yoğun saatlerdeki trafikteki sürelerle karşılaştırıyor.


Yolcu trafiği kent dışına kayıyor




Şehir merkezine yapılan yolculuk sayısında ilginç bir gelişme görüldü. Berlin, Hamburg, Münih ve Köln şehirlerinde ve Frankfurt am Main'da keskin bir düşüş yaşandı: “Berlin'de yüzde 17'ye kadar ve Münih'te yüzde 16” bir önceki yıla kıyasla. Ancak aynı zamanda trafik sıkışıklığı veya yavaş hareket eden trafik nedeniyle gecikmeler arttı. Trafik verisi değerlendiricileri, “Bu, şehir merkezlerinden kademeli bir göç ve trafiğin daha çok dış mahallelere kaydığını gösteriyor” diye açıkladı. Sabah işe gidiş trafiği arttı.


Geçtiğimiz yıl en sıkışık yol bölümü Stuttgart-Ehningen'deki A8'deydi. Münih'teki Mittlerer Ring ve Hamburg'daki Elbe Tüneli diğer sıkışıklık noktalarıdır.


Dünya çapında, trafik 2023'te tekrar arttı. Şehir merkezlerindeki artan trafiği daha iyi yönetmek için birçok kişi, bisikletin özellikle merkezde teşvik edildiği Paris'i bir model olarak görüyor, dedi trafik analisti Bob Pishue. “Diğer modeller arasında 'Germany Ticket' ve Londra'daki şehir geçiş ücreti programı var, bunların başarısı ilgiyle izleniyor.” Almanya'da, yerel trenler, tramvaylar ve otobüsler 2022'ye kıyasla önemli ölçüde daha fazla kullanılıyor.


top
DPA

#Konular