Daha önce Besharam Rang şarkı tartışmasının ortasında Pathaan’ı eleştiren Kashmir Files yönetmeni Vivek Agnihotri, kısa süre önce Siddharth Anand’ın yönetmenliğinin başarısı için Shah Rukh Khan’a itibar etti. Ancak podcast’te, “İzleyicilerin aptal olduğu ve bir filmi başarılı kılmak için sadece yıldız gücüne ve çok fazla pazarlama aldatmacasına ihtiyacınız olduğu şeklindeki temel inançlarına geri dönecekler” dedi.
“Pathaan’dan sonra, herkesin aynı eski sisteme geri döndüğünü hissediyorum, çünkü Pathaan’ın başarısı başarıdır ya da mevcut ortamda zafer kelimesini seçerdim. Bu, asırlık, sömürücü, adam kayırmacı, tepeden tırnağa ağır basanların zaferidir. sistem” diye ekledi.
Yapımcı, Pathaan’ın başarısının filmi boykot etmekle tehdit eden ve ona karşı “aptalca açıklamalar” yapanlara da atfedilmesi gerektiğini söyleyerek devam etti. Filmin tanıtımlarının siyasi bir kampanyaya dönüştüğünü söyleyerek, Pathaan’ın tamamen SRK’nın karizması ve hayran kitlesi nedeniyle çalıştığını sözlerine ekledi.
“Pazarlama şekli, omuzlarına alma şekli ‘bu, tamam, bu benim filmim ve bundan ben sorumluyum’, ki bu oldukça iyi. Ayrıca kredinin de yapan insanlara gitmesi gerektiğini düşünüyorum. Filme ve gereksiz yere protesto gösterip boykot isteyen kişilere yönelik aptalca açıklamalar ve bunlar ana akım ‘Bollywood’u Boykot’ çetesinden farklı kişiler” dedi.
Pathaan artık Hint sinema tarihinin en çok hasılat yapan filmi oldu. Film dünya çapında 901 Rs hasılat elde etti. Hindistan’da 558 Rs hasılat elde etmesine rağmen, denizaşırı pazarda 343 Rs crore getirdi.
Filmde ayrıca Deepika Padukone, John Abraham, ardından Dimple Kapadia, Ashutosh Rana ve diğerleri önemli rollerde yer alıyor.