JAIPUR: X sınıfı bir öğrenci (16), Çarşamba akşamı geç saatlerde Dholpur’daki Nihalganj polis karakolunun altındaki kiralık evinde tavan vantilatörüne asılarak intihar etti. İntihar, yönetim kurulu sınavından sadece birkaç saat önce geldi. Ölen kişi Pushpendra Rajput olarak belirlendi.
Olay, çocuğun ev sahibinin odasının kapısını çalması ve cevap alamayınca ortaya çıktı. Ev sahibi ve komşular polisi aradı. Olay yerine gelen üst düzey polis ekipleri, kilidi açtı. çit ve öldüğü açıklanan Rajput’u devirdi.
Polise göre Rajput, Dholpur’daki Madhavanand Colony’de kiralık bir evde yaşıyordu.
“Perşembe günü Sınıf X Rajasthan Orta Öğretim Kurulu (RBSE) sınavının ilk ödevi için çıkacaktı. Dholpur’daki Nihalganj Polis Karakolundan üst düzey bir polis memuru Perşembe günü yaptığı açıklamada, “Akşam yemeği yedi, ev sahibi ve ev sahibesiyle görüştü ve soruşturması öncesinde böyle bir adım attığına dair hiçbir işaret göstermedi” dedi.
Polis, çocuğun Dholpur bölgesindeki Rehsena köyünde ikamet ettiğini ve birkaç gün önce kiraladığı eve döndüğünü ekledi. Memur, “Çocuğun, kiraladığı evin terasındaki çamaşırları kurutmak için gerekli olduğunu söylediği bir ip ve ailesinden 3.000 Rs aldığı da ortaya çıktı.”
Polis, çocuğun kaldığı odada bir intihar notu buldu. Veda notunda çocuk, sadece hatasından dolayı özür diledi, ancak aşırı adımı neden attığından bahsetmedi.
Akşam saatlerinde çocuğun cenazesi, otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi.