Yeni tanıtım: Mercedes-Benz eActros 600: Menzil endişesiyle mücadele

BasriBey

Global Mod
Global Mod
Yeni tanıtım: Mercedes-Benz eActros 600
Menzil endişesine karşı





Mercedes-Benz eActros 600

© press-inform – basın ofisi


Mercedes-Benz eActros 600, tek bir akü şarjıyla 500 kilometreden fazla yol kat ederek taşımacılık sektörünün menzil korkusunu saçmalığa indiriyor. Ancak bu aynı zamanda uygun bir şarj altyapısı da gerektirir.





Mercedes-Benz eActros 600’ün bir prototipi zaten ateş vaftizini geçti. Elektrikli kamyon, 40 ton bagajla Stuttgart’tan Bolzano’ya (Güney Tirol) kadar 530 kilometreyi şarj etmek için durmadan kat etti. Bu yeterince etkileyici ama rotanın topoğrafyasını düşündüğünüzde daha da etkileyici hale geliyor. Çünkü Swabian Alb’e, Irschenberg’e ve ardından Brenner’a çıkıyordu. Ağır bir sırt çantasıyla tırmanırken menzil daralır ve akü tarafından üretilen ısı ile aktarma organları üzerindeki yük artar.


Menzil endişesine karşı





eActros 600 bu stres testini geçti ve aynı zamanda taşımacılık sektöründe her yerde mevcut olan menzil kaygısını en azından bir dereceye kadar absürdlüğe indirdi. eActros’un yalnızca bir kez şarj edilmesi gerekti ve 1.000 kilometreden fazla yol kat etti. Mercedes-Benz Stromer kamyonu görsel olarak dizel kardeşlerinden ayıran aerodinamik tasarımlı sürücü kabini menzile yardımcı oluyor. Bu sürekli kullanımın enerjisi, her biri 207 kilowatt saat olan ve toplam 621 kWh kapasite sağlayan üç pil paketinden geliyor. Lityum demir fosfat hücre teknolojisine (LFP) sahip piller, enerji depolama cihazları olarak kullanılıyor; bu piller, 1,2 milyon kilometreye kadar çalışabilecek ve ardından hala yüzde 80’in üzerinde pil durumuna sahip olabilecek kadar sağlam ve dayanıklı. Bu aküleri kamyon kullanımına bu kadar uygun kılan şey, mevcut kapasitenin yüzde 95’inden fazlasının kullanılabilmesi ve böylece daha geniş menzil sağlanmasıdır.


Ama aynı zamanda bir noktada doldurulmaları da gerekiyor. Şu anda eActros’ta enerji depolama ünitelerini maksimum 400 kW ile doldurmak mümkün. Megavat şarj için bir standart oluşturulur oluşturulmaz Mercedes-Benz Trucks da aynı yolu izleyecek ve eActros için bir yenileme paketi sunacak. Daha sonra yüzde 20’den yüzde 80’e yeniden şarj etmek yalnızca 30 dakika kadar sürüyor ve zorunlu molaya mükemmel şekilde uyuyor. Ayrıca Mercedes-Benz Trucks’a göre Avrupalı müşterilerin yüzde 60’ı uzun mesafeli yolculuklarda 500 kilometreden daha az yol kat ediyor. Bunun aynı zamanda e-kamyon kullanımı için gerekli olan şarj altyapısı üzerinde de etkisi var. Kamyonlar genellikle depolarda veya konteyner limanlarında yükleme ve boşaltma sırasında bir sonraki tur için aküleri doldurabiliyor.


Tahrik, iki verimli elektrik motoru veya 600 kW / 816 HP maksimum ve 400 kW / 544 HP sürekli çıkışa sahip yeni bir e-aks tarafından sağlanır. Enerjiyi enerji deposuna geri doldurmak için beş geri kazanım seviyesi mevcuttur. Tek pedalla sürüş de dahildir. Mercedes-Benz eActros 600 toplam 44 ton ağırlığa göre tasarlandığından elektrik gücü gereklidir. Standart bir römorkla yük kapasitesi yaklaşık 22 tondur. Gerekiyorsa ve kanunen izin veriliyorsa daha fazla ağırlık da mümkündür. “eActros 600, müşterilerimize çok yüksek enerji verimliliği ve dolayısıyla kârlılık sunabilen son teknoloji ürünü tahrik teknolojisiyle karakterize ediliyor. Bu, e-mobiliteye girişi özellikle filo operatörleri için cazip kılıyor” diyor Mercedes-Benz Trucks CEO’su Karin Rådström. Ancak lojistik sektöründe hesaplamalar çok keskin bir kalemle yapılıyor ve her kuruş önemli.


eActros’un maliyeti dizel versiyona göre yaklaşık iki buçuk kat daha fazla. Kural olarak bir kamyonun hizmet ömrü yaklaşık beş yıl veya 600.000 kilometredir. Elektrikli araçların dizel motorlara göre fiyat dezavantajını telafi edebilmesi için mümkün olduğunca yollarda olması gerekiyor. Ancak elektrik dünyasında bile bir gün yalnızca 24 saattir ve (şarj) molaları zorunludur. Dolayısıyla işletme maliyetleri ve her şeyden önce elektrik fiyatı ile mümkün olan en düşük kamyon geçiş ücreti karlılık açısından belirleyicidir. Ayrıca elektrik motorlarının yanmalı motor tahrikine göre daha az bakım gerektirdiği de unutulmamalıdır.


eActros bu yıl sipariş edilebilecek ve ilk modeller hem çekici hem de platform şasili versiyon olarak 2024 yılı sonunda üretim hattından çıkacak. Bu, çeşitli olası kullanımların gerçekleştirilebileceği anlamına gelir. Bu nedenle Mercedes-Benz Trucks, eActros 600 için iki farklı PTO geliştirdi. Bir invertörün yüksek gerilim şebekesinden gelen doğru akımı alternatif akıma dönüştürdüğü elektrikli doğru veya alternatif akım PTO’su. Bu, frigorifik kamyonların veya frigorifik römorkların çalıştırılabileceği anlamına gelir. Elektrikli-mekanik PTO, damperli yarı römorklar, yürüyen zeminli veya silo römorkları gibi hidrolik veya mekanik ekipmanlar için idealdir.


basın bülteni

#Konular