Yeni tanıtım: Xiaomi SU7: Göz ardı edildi

BasriBey

Global Mod
Global Mod
Yeni lansman: Xiaomi SU7
Basitçe gözden kaçmış





Xiaomi SU7 2024

© press-inform – basın ofisi


Avrupalı otomobil üreticileri, Çin'den Avrupa'ya yayılan çok büyük miktarda teknoloji ve araçtan korkuyor. Ancak bazıları BYD, Geely, MG veya Nio gibi markalara yeni alıştığı için Xiaomi, elektrikli SU7 ile büyük bir çıkış yapıyor.





Avrupalılar ve Kuzey Amerikalılar yıl sonunda başka, rahat alanlara yöneliyorlar ve bazı Çinli markalar da bundan yararlanıyor. Noel bir sevgi kutlamasıdır – bir aile kutlamasıdır – ve Yeni Yıl'a ve hatta 6 Ocak'taki Epifani'ye kadar pek bir şey olmaz. Çin'de işler tamamen farklı görünüyor, çünkü yıl sonunu uzun süredir büyük ürün sunumları ve etkileyici şirket içi fuarlar için kullananlar yalnızca teknoloji şirketleri değil. Çin'deki otomobil sahnesi de yıl sonunda büyük bir patlama yaşamayı seviyor. Örneğin Nio, her yıl Noel'den kısa bir süre önce büyük Nio Günü'nü düzenliyor ve ürünleri Sony, Apple ve Google gibi köklü şirketleri birçok alanda çoktan geride bırakan teknoloji devi Xiaomi, bu kez dört tekerlek üzerinde bir patlama yarattı.



Xiaomi'nin artık bir arabası da var. Ve SU7 isminin ima ettiğinin aksine, bir SUV değil, Audi Etron GT, Porsche Taycan veya Tesla Model S gibi modellerle yarışan aerodinamik şekilli bir coupé sedan. Piyasaya sürülmesi: muhtemelen 2024'ün sonunda. Pil teknolojisi, sürücü desteği ve elektrikli sürüşler söz konusu olduğunda Çinli teknoloji grubu aynı zamanda otomobil sahnesinde korku veya terör yaymak ve müşterileri kesinlikle yenilikçi bir konuma sahip olan markaya çekmek istiyor. Açılışta, Xiaomi Grubunun kurucusu ve CEO'su Lei Jun, Çin otomobil gökyüzündeki yeni yıldız için doğru kelimeleri bulmak için Çin şiirinden anlamlı bir cümle seçti: “Sağlam adımlarla zirveyi geçiyoruz.” Lei Jun'a göre, Xiaomi'nin otomotiv endüstrisine girişi, akıllı telefon endüstrisinden akıllı ekosistem döngüsünün insan x araba x ev üçlüsünden kapatılmasına doğru önemli bir adım: “Xiaomi, akıllı telefonun geliştirilmesinden başlayarak on kat yatırım yapmaya karar verdi. Olağanüstü bir araç yapısı oluşturmak için temel temel teknolojiler. Xiaomi, 15 ila 20 yıl içinde dünyanın en büyük beş otomobil üreticisinden biri olmayı hedefliyor.” Bu sözleri ciddiye almak gerekiyor çünkü Xiaomi, şirketten sadece 13 yıl sonra artık en büyük elektronik ev aletleri ve akıllı telefon üreticilerinden biri. bulundu .


Çin araştırma ve geliştirme ekibi şu anda 3.400'ün üzerinde mühendis ve geniş bir yelpazedeki alanlardan binden fazla teknik uzmandan oluşuyor. Birçoğunun arabalarla hiçbir ilgisi yoktu. Ancak Xiaomi, bazı rakiplerinden farklı olarak aşırı beyanda bulunmasa bile, SU7 tekerlekli akıllı bir cihazdır; maksimum düzeyde ağ bağlantılıdır ve dolayısıyla insanlar, ev ve arabadan oluşan üçlü simbiyozun bir parçasıdır. SU7, tanınmış tedarikçilerin yardımıyla geliştirildi ve Çin'deki fason üretici BAIC tarafından üretildi.


Ancak SU7 sadece iyi görünmekle kalmıyor, aynı zamanda akıllı bağlantılara da sahip; o da sokakta parlamak istiyor. En üst modelin elektrikli tahriki 425 kW / 578 bg güç ve maksimum 635 Nm tork sağlıyor. Elektrikli dört kapılı model, sıfırdan 100 km/s hıza 2,8 saniyede ulaşıyor ve 265 km/s azami hıza ulaşıyor. Pek çok Alman üretici elektrikli modellerinde bu imaj değeri konusunda hatalar yaparken, Xiaomi de maksimum hızın öneminin bilincinde. En azından Xiaomi'ye göre “Hyper Engine V8s” adı verilen sürücü gerçekten yüksek teknolojiye sahip bir motor. Soğutma söz konusu olduğunda, elektrik motorları çift yönlü tam yağ soğutmasına ve S şekilli bir yağ devresine dayanır. Stator için, ısı dağıtım alanını iki katına çıkaran ve 20 santigrat dereceye kadar soğutma etkisi sağlayan çift döngülü bir yağ devresi kullanılır.


Rotor kısmında, ısı dağıtım yüzeyini yüzde 50 artıran ve 30 santigrat dereceye kadar soğutma etkisi sağlayan patentli S şeklinde bir yağ devresi kullanılıyor. En üst motora ek olarak Xiaomi SU7'nin daha az güçlü iki versiyonu da mevcut. İki giriş seviyesi model (Hyper Engine V6 / V6s) 220 kW / 299 HP / 400 Nm ve 275 kW / 374 HP / 500 Nm güç sunar. Tüm modellerde ön ve arka aksta bulunan elektrik motorları, özel olarak geliştirilmiş bir akü paketinden güç alıyor. Ters Hücre Teknolojisi adı verilen elastik ara katmana sahip akü teknolojisi, kablolamayı azaltır ve verimliliği en üst düzeye çıkarır. Pil entegrasyon verimliliği yüzde 77,8'dir ve genel performans neredeyse dörtte bir oranında artmaktadır. Özel düz pil paketi, en azından eğimli Çin tüketim formatına göre, maksimum 150 kWh pil kapasitesiyle 1.200 kilometrenin üzerinde teorik şarj aralığı vaat ediyor.


Xiaomi modellerinin de kademeli olarak yüksek otomasyona ve ardından otonom sürüşe hazırlanması gerekiyor. Ancak SU7'nin iç mekanında bunların çoğunu görmüyorsunuz. Sürücü, direksiyonun arkasında sadece 7,1 inçlik bir dijital ekrana bakıyor ve bu ekran, üzerindeki 56 inçlik baş üstü ekran karşısında neredeyse şaşkına dönüyor. Kolaylık sağlayan işlevler ve navigasyon için 16,1 inçlik bir merkezi ekran ve arka ekranlar için arkalıklarda iki tutucu bulunmaktadır. Beş ekranın tümü, özellikle hızlı AI bilgi işlem gücüne sahip Snapdragon 8295 araç içi çip kullanılarak birbirine bağlanabiliyor. Ekranlardaki tüm işlevler, kapılar açıldıktan 1,5 saniye sonra kullanıma sunulduğundan, yerleşik elektroniklerin otomotiv dünyasında yeni standartlar belirlemesi amaçlanıyor. Xiaomi SU7'nin Avrupa'ya ne zaman ve hangi fiyatla geleceğini görmek için bizi takip etmeye devam edin.


basın bülteni

#Konular