Alarmlı bisiklet kilitleri: gerçekten daha mı güvenli?

BasriBey

Global Mod
Global Mod
Bisiklet araçları
Alarmlı bisiklet kilidi: Yüksek ses de daha güvenlidir – ve zaten hangi modeller var?





Alarmlı bir bisiklet kilidi, geleneksel bir katlanır, U-kilit veya zincir kilitten daha mı güvenlidir? Satın alırken nelere dikkat edilmeli ve şu anda hangi modeller mevcut?

© Jan Sägert / Haberler

Jan Saegert



Bisikletler uzun zamandır hırsızlar arasında popüler bir ganimet olmuştur. Ama adi suçlular için bunu ne kadar zorlaştırırsanız, çekinme olasılıkları o kadar artar. Alarmlı bir bisiklet kilidi bu konuda yardımcı olabilir. Karşılaştırılan beş mevcut model.





2022’de Almanya’da 265.000’den fazla bisiklet el değiştirdi. Ancak yasal bir şekilde değil. Statista’ya göre, bisiklet hırsızlığı sayısı bir önceki yıla göre neredeyse yüzde 15 arttı. 2010’lu yıllara ait rakamların hâlâ çok uzakta olması, mağdurlar için pek teselli edici değil. İstatistikler, hırsızların kilitleri açıp açmadığını veya bisikletin dikkatsizce park edilip edilmediğini ve bu nedenle kolay bir av olup olmadığını kaydetmez. Temelde önemli değil. Bisikletinizi birkaç dakikalığına bile olsa gözden uzak tutarsanız, bir bisiklet kilidi ile emniyete almalısınız.


Slogan her zaman olmuştur: çelik ne kadar kalınsa o kadar güvenlidir. Çünkü hırsızların ihtiyaç duyduğu alet ne kadar büyükse, eylem o kadar dikkat çekicidir. Ancak zincir veya pranga ne kadar sağlamsa, kilitler de genellikle o kadar ağır ve hantaldır. Ve yine de: Tanınmış bir üreticinin en pahalı ürünleri için ilan ettiği nihai güvenlik mevcut değil. Yoksa öyle mi? Alarm işlevine sahip bisiklet kilitleri birkaç yıldır yükselişte. Üreticiler nihayetinde bir süredir arabalarda olanı kopyalıyorlar (nadiren kullanılmasına rağmen). Alarmlı spiral kilit 30 Euro’dan daha düşük bir fiyata mevcuttur. “Bip” sesi olan bir U-kilidi veya katlanır kilit istiyorsanız, 50 ila 120 Euro arasında bir bütçe ayırmanız gerekir.


Alarmlı bisiklet kilidi: fikir bu




Alarmlı bir bisiklet kilidi, şüpheli hırsızı korkutmak ve yoldan geçenlerin dikkatini niyetine çekmek için tasarlanmıştır. Birisi doğru anahtar olmadan kilidi kurcaladığında alarm tetiklenir. Küçük titreşimler veya tekerleğe çarpan top durumunda sadece kısa bir uyarı sinyali duyulurken, kilit daha uzun süre manipüle edilirse veya kilit kilitlenirse, kilit 100 dB’ye kadar yüksek sesli bir alarm sinyali ile tepki verir. kesin Bu, kabaca bir elektrikli testerenin veya bir matkabın gürültüsüne karşılık gelir ve herhangi bir hırsızı uçurmalıdır.


Önemli: Kilidin pilleri bitmişse en yüksek sesli alarm işe yaramaz. Bu nedenle, şarj seviyesini düzenli olarak kontrol edin. Bazı üreticilerde, bisikleti bağladıktan sonra, alarmın devreye girdiğini belirten kısa bir sesli sinyal duyulur. Sinyal yoksa piller değiştirilmelidir.


Alarmlı bisiklet kilidi: Karşılaştırıldığında beş popüler model



ABUS Bordo 6000KA



Abus Bordo 6000, kurum içi güvenlik seviyesi on (maksimum 15 üzerinden) ile alarmsız bile en sağlam ve güvenli bisiklet kilitlerinden biridir. U-kilitlere ek olarak, Bordo 6000 gibi katlanır kilitler bisiklet hırsızları için çok sıkıcı bir iştir. Bunun için sürüş sırasında yaklaşık 1,3 kilogramlık ek bir ağırlık hesaplamanız gerekir. getirdiği şey bu Bordo 6000KA 90 santimetre versiyonunda, yani terazide alarm fonksiyonu ile. Güvenli tarafta olmak istiyorsan, yakala 30 cm daha uzun model, bu da sadece birkaç avroya mal oluyor. 20 saniye uzunluğunda ve 100 dB uyarı tonu ile Abus kilidi hırsızların darbesini alt üst etmelidir. Abus, arkasındaki teknolojiye 3D konum tespiti adını verir. Bu, şüpheli titreşimleri algılamalıdır.


en önemli bilgi

  • katlanır kilit
  • Yaklaşık ağırlık. 1300 gram
  • Uzunluk: 90 / 120cm
  • Alarm: yaklaşık 100dB

Alarmlı Nean bisiklet kilidi




Bu mini karşılaştırmadaki ağır siklet, Nean’ın çelik zincir kilididir. Yaklaşık 1500 gramlık çelik, sağlam, UV’ye dayanıklı bir plastik kumaşla kaplanmıştır. Burada da entegre alarm, kilit veya kilitleme kafasındaki titreşimlere tepki verir. 95 dB’lik uyarı tonu, adi suçluları çabucak uçurmalıdır. 90 santimetre uzunluğunda bisiklet kilidi diğer alarmlı kilitlerden biraz daha kısadır. Ancak esnek kare zincir baklalar, kilidin mopedleri veya motosikletleri de emniyete almasını sağlar. Fiyat şu anda rakipsiz (Mayıs 2023 itibariyle).


en önemli bilgi

  • çelik zincir kilidi
  • Ağırlık: 1420 gram
  • Uzunluk: 90cm
  • Alarm: yaklaşık 95dB

Security Plus alarmlı spiral kilit




Spiral kilitler özellikle çocuk bisikletlerini kilitlerken popülerdir. Nispeten hafif ve çok esnektirler. Çoğu küçük yarışçı, onunla bisikletlerini kilitlemek ve kilidini açmakta sorun yaşamaz. Esnek kilitlerin dezavantajı: U-kilitlere ve katlanır kilitlere kıyasla güvenlik seviyesi oldukça düşüktür. Ek bir sesli alarm, pratik kilitler için çok daha kullanışlıdır. Bunda da var Security Plus sarmal kilit. 120 cm uzunluğundadır ve bir ucunda hareket dedektörü bulunur. Bu da 9V blok pil ile çalışır. Hırsızları güvenli bisikleti çalmaktan caydırmak için 105 dB’lik bir alarm sinyali yeterli olmalıdır. 560 gram ağırlığındaki bu alarmlı bisiklet kilidi, bu küçük karşılaştırmada daha hafif olanlardan biridir.


en önemli bilgi

  • sarmal kilit
  • Ağırlık: 560 gram
  • Uzunluk: 120cm
  • Alarm: yaklaşık 105dB

ABUS U kilidi 440A USH




Ne de olsa, güvenlik seviyesi sekizde, Abus bunu sınıflandırır. U kilidi 440A USH kurum içi sıralamada. Teknik olarak 1100 gramlık kilit, Bordo 6000KA’nın katlanır versiyonuna ayak uydurabilir. 3D Konum Tespit Sistemi olağandışı titreşimleri ve hareketleri kaydeder ve en az 100 dB’lik bir uyarı sinyaliyle 15 saniye boyunca bir alarm çalar. Bundan sonra, bu alarm kendini yeniden kuracaktır. Sertleştirilmiş çelikten yapılmış yuvarlak kelepçenin çapı on iki milimetredir. Hemen hemen tüm Abus kilitlerinde olduğu gibi, bisiklet için sağ braket de teslimat kapsamına dahildir.


en önemli bilgi

  • asma kilit
  • Ağırlık: 1100 gram
  • Uzunluk: k bir
  • Alarm: yaklaşık 100dB

Fischer 85908 Alarm Spiral Kilidi




Bunu yaparsanız sadece fazladan 460 gram taşırsınız. Fischer’den alarm spiral kilidi gemide var. Bu derecelendirmede, kablo kilidi tam ön taraftadır. Hacim söz konusu olduğunda ise katlanır ve askılı versiyonlara ayak uydurabilmektedir. Üreticiye göre, kurcalayan hırsızların kulaklarında 110 dB’ye kadar yüksek ve caydırıcı bir bip sesi geliyor. Alarm, darbeye veya harekete tepki verir ve sargılı kablo kesilir kesilmez. Çerçeveye monte edilebilen birlikte verilen braket, bobin kilitleri için oldukça nadirdir.


en önemli bilgi

  • Spiral/kablo kilidi
  • Ağırlık: 460 gram
  • Uzunluk: 120cm
  • Alarm: yaklaşık 110dB

kaynaklar): statista.de


Ayrıca ilginizi çekebilir:




Bu makale sözde bağlı kuruluş bağlantıları içerir. Daha fazla bilgi burada mevcuttur.

#Konular