Arka plan: HUK Hareketlilik Çalışması 2023: Hareketlilik dogmatizmi yok!

BasriBey

Global Mod
Global Mod
Arka plan: HUK hareketlilik çalışması 2023
Hareketlilik dogmatizmi yok!





HUK hareketlilik çalışması 2023

© press-inform – basın ofisi


Araba, Almanların en sevdiği ulaşım aracıdır ve olmaya devam etmektedir. Bu, 4.000 kişinin araştırıldığı HUK hareketlilik çalışması 2023 tarafından gösterilmiştir. Buna karşılık, bisiklete binmek daha az önemli hale geliyor. Diğer bir temel gereklilik, mobilite kavramlarını yeniden düşünmek ve yalnızca pilli elektrikli mobiliteye güvenmemek.





Brüksel’de bu pek iyi gitmeyecek. Hareketliliğin geleceği söz konusu olduğunda, birçok Alman artık AB’ye güvenmiyor. Bu, 2023 için HUK hareketlilik çalışması tarafından gösterilmiştir. 4.042 katılımcının yalnızca yüzde dokuzu, AB’nin bu zorluğun üstesinden gelmek için gerekli yetkinliğe sahip olduğuna inanıyor. İş ve işveren dernekleri (yüzde 5), Greenpeace (yüzde 4), Allgemeine Deutsche Fahrrad-Club (yüzde 4), Fridays for Future (yüzde 3) AB’den daha kötü durumda. Sıralamada son iki sırayı sendikalar ve son nesil alıyor (her ikisi de yüzde 2).


Hareketlilik dogmatizmi yok!





Bu kesin oylamanın siyasetin büyüsünü bozmakla hiçbir ilgisi olmadığı, ancak dogmatik, tek boyutlu bir yaklaşımın açık bir reddi olduğu gerçeği, gelecekteki hareketlilik söz konusu olduğunda yeterlilik-güven listesinin en üstüne baktığınızda ortaya çıkıyor. Bu sıralamada yüzde 23 ile otomobil üreticileri ilk sırada yer alıyor. Federal hükümetin hemen önünde (yüzde 22). İlginç bir şekilde, Deutsche Bahn, hatırı sayılır bir mesafeyle de olsa (yüzde 15) üçüncü sırada yer alıyor.


Almanların gelecekte hangi ulaşım araçlarına güvenecekleri sorusu hala devam ediyor. Cevap açık. Araba! Almanların neredeyse dörtte üçü (yüzde 72) için araba (elektrikli arabalar, aynı zamanda alternatif iklim-nötr tahriklere sahip olanlar), gelecekte hareketlilik gereksinimlerini en iyi karşılayacak ulaşım aracıdır – öncekine kıyasla yüzde 5’lik bir artış önceki yıl.


Ankete katılanların yaş yapısına baktığınızda ilgi çekici hale geliyor. Otomobil, özellikle araştırmaya katılan en genç katılımcılar arasında bir rönesans yaşıyor: 16 ila 24 yaş arasındakilerin yüzde 74’ü, bir önceki yıla göre yüzde yedi daha fazla, böyle bir araçtan yana. Araba, diğer yaş grupları arasında da zemin kazanıyor. Öte yandan, yüzde 19 ile (önceki yıl: yüzde 21), gelecekte uygun bir ulaşım aracı seçme söz konusu olduğunda bisiklet kullanımı önemini kaybetmeye devam ediyor. İki yıl önceki yüzde 30’a kıyasla yüzde 23’ü yürümeye karar veriyor.


Ankete katılanların çoğunluğu yeni yolların izlenmesi gerektiği konusunda hemfikir. Almanların neredeyse üçte ikisi (yüzde 63) için mevcut hareketlilik kavramları yetersiz kalıyor. Konunun artık yüzde 41’i için aşırı veya çok önemli olması insanların bu konuda endişeli olduğunu gösteriyor. Bir önceki yıl bu oran sadece yüzde 33’tü. Önemli bir husus, maliyetler veya şu sorudur: “Yine de karşılayabilir miyiz?”. Geçen yıl olduğu gibi en çok yüzde 38 ile bu korku dile getirildi. Bununla birlikte, insanlar araba üreticilerinin teknik özelliklerine araçların uygun fiyatlı kalması gerektiğini yazıyor. Ancak politikacıların da doğru çerçeve koşulları yaratması gerekiyor.


Bu endişeler listesinde ikinci sırada, hidrojen veya e-yakıtlara dayanan diğer türevlere kıyasla (yüzde 33) pilli elektrikli tahrikler için tek taraflı baskı yer alıyor. Üçüncü endişe kaynağı, enerji krizinin Alman vatandaşlarının zihninde iz bıraktığını gösteriyor: Ankete katılanların yüzde 28’i, “elektromobiliteye geçerken artan elektrik fiyatlarının ve kıt elektrik arzının yeterince dikkate alınmayacağından” korkuyor. .


Çalışma katılımcılarına göre, korona salgını ve enflasyon oranlarındaki genel artış, hareketlilik davranışları üzerinde eskisinden çok daha büyük bir etkiye sahip. İlk kez, her iki Almandan biri, iklim hedeflerini karşılamak için gerekliyse (önceki yıl: yüzde 46), otobanlarda gönüllü olarak 130 km/s hızla araç kullanmaya istekli olacak. Buradaki anahtar kelime “gönüllü”. Çünkü nüfusun sadece yüzde 28’i yasal hız limiti talep ediyor.


basın bülteni

#Konular