Shahid Kapoor’un Farzi’sindeki negatif karakteriyle hayran bırakan Lokesh Mittal, bundan sonra Ajay Devgn’in yakında çıkacak olan filmi Bholaa’da rol alacak. Ayrıca Karan Johar’ın yakında çıkacak olan Rocky Aur Rani Ki Prem Kahani filmi de yapım aşamasında. ETimes ile yaptığı özel bir sohbette Lokesh, Ajay ve Karan ile olan iş deneyiminden, bir yabancı olarak oyunculuk yolculuğundan ve Suniel Shetty ile yaşadığı gerçeküstü andan bahsetti.
Bize Bholaa’daki rolünü nasıl aldığını anlat.
Deep Singh olarak oynadığım karakter, bakış açısıyla hikayenin devam etmesinde önemli rol oynuyor. Bu ajan açgözlü ve çoğu zaman ekranda bireysel olarak görüneceğim. Ajay efendim ile Runway 34’te çalışma şansı yakaladığımda aslında küçük bir rolüm vardı ve onunla tekrar çalışıp çalışamayacağımı bilmiyordum. Ama bu rol sayesinde Ajay efendim hatırladı ve beni Bholaa için çağırdı. Amit ji (Amitabh Bachchan) ile olan tek sahne, projeyi gerçekleştirmeme yardımcı oldu.
Nasıl tanımlardın Ajay Devgn yönetmen olarak mı?
Bir yönetmen olarak Ajay, çok sakin ve uyumlu bir kişiliğe sahip. Ne yaptığını biliyor. Ve onun en önemli yönü, size karaktere algıladığınız gibi yaklaşmanız ve onu canlandırmanız için tam bir özgürlük vermesidir. Hatalar olsa bile, daha iyi olması için katkısını verir. Setlerde her zaman huzur vardır. Hatta çekimlerde herhangi bir gecikme olursa oyunculardan özür diliyor. Harika bir deneyimdi ve onunla tekrar çalışmayı çok isterim.
Karan Johar’ın yönetmenlik tarzı Ajay Devgn’inkinden ne kadar farklı?
Rocky Aur Rani Ki Prem Kahani’de Ranveer Singh ile bir komedi sahnem var. Umarım final yapar. Karan bey de çok komik bir sahne olduğunu söyledi. Ajay efendim gibi, Karan efendim de size rolünüzü uygun gördüğünüz şekilde oynamanız için sanatsal özgürlük veriyor. Bazen sahneyi kendisi oynar ve size nasıl yapılacağını gösterir. Size karaktere nasıl yaklaşacağınızı söyleyecek, bu da onu oldukça kolaylaştırıyor. Setlerde de çok havalı ve sakin.
Bize oyunculuk yolculuğunuzdan bahseder misiniz?
Ben Delhi’liyim ve 1998 civarında tiyatro yapmaya başladım. Başlangıçta dans etmeyi sevdim ve sonra oyunculuğa geçtim ve ardından 1999’da Doordarshan için ilk Okul Günleri dizimi yaptım. Ailemin en büyük oğlu olduğum için aile işime bakmak için Delhi’de kalmak zorunda kaldım. Ama ne yazık ki 2015’te çok büyük kayıplar yaşadım. Depresyona girdim ve hatta ne yapacağımı bilmediğim için bir psikiyatriste başvurdum. işsizdim Eşim duygusal olarak çok destekleyiciydi ve en iyi yaptığım şeyi takip etmem için beni cesaretlendirdi. O benim omurgam ve aileyi maddi olarak desteklemek için de çalışmaya başladı. Sonra oyunculuğa geri döndüm ve sıfırdan başladım, birden çok seçmeye katıldım ve birkaç reklamda oynadım. 2018’de Yash Raj Films’ten Sui Dhaaga için bir telefon aldım ve neyse ki film çok beğenildi. Kariyerimde dönüm noktası oldu. Artık YRF’nin ilk web dizisi The Railway Man’in bir parçasıyım. Sonra Huma Qureshi’nin Tarla Dalal’ı oynadığı Tarla adında başka bir dizim var.
Her şeye yeniden başlamak zor muydu?
Başlangıçta, bana verilen herhangi bir işi üstlenmekten başka seçeneğim yoktu. Ama yavaş yavaş ve istikrarlı bir şekilde kendi hızımda ilerlemem gerektiğini fark ettim. İnsanlar beni sadece komedi rollerinde gördü ama Farzi sayesinde, sektördeki birçok kişi tarafından övülen, ekranda canlandıracak olumsuz bir karaktere sahip oldum. Amey Tripathi adlı karakterime dayanan tam bir bölümümün olduğu Dharavi Bank’ta da yeteneğimi sergileme şansım oldu. Suniel Shetty ile çalışmaktan gerçekten keyif aldım. Prova yaparken Bay Suniel’in elini başımın üzerinde tuttuğunu ve yönetmene “Kaha se lekar aaya hai isse, bohot acha kiya isne” dediğini hatırlıyorum. Benim için gerçeküstü bir andı.
Govinda ile ilgili ilginç bir anınız var. Lütfen paylaşabilir misiniz?
Govinda benim idolüm oldu. Ona gerçekten büyük bir hayranlığım var. Onu tanıyan kuzenim tarafından tanıştırıldıktan sonra tuvalet masasının dışında onunla ilk tanıştığımda ayaklarına kapandım. Benim için duygusal bir an oldu. Sonra beni tuvalet masasına davet etti, oğluyla tanıştırdı ve bol bol sohbet ettik.
Yabancılara ne tavsiye edersiniz?
Sektörde kimseyi tanımıyordum. Hiç bir fikrim yoktu. Nereden başlayacağımı, kiminle tanışacağımı bilemedim. Gerçekten zordu. Sektöre girmek isteyenler için mesleğinizde bir hayat olması gerektiğine inanıyorum. Sakin olmanız, işleri ve endüstrinin nasıl çalıştığını yavaşça anlamanız gerekecek, iyi insanları tanıyabilmeniz ve performansınızda benzersiz bir şey gösterebilmeniz gerekecek. Evet, çok fazla mücadele var, istediğiniz yere ulaşmak zaman alacak. Sektörde yabancılar için kestirme yol yoktur. İyi odaklanmışsanız, kendinize güveniyorsanız ve kendinize inanıyorsanız, sonunda işten sonra iş bulacaksınız.