Çalışmalar: BMW Concept Touring Coupé: Spor ayakkabı geri döndü!

BasriBey

Global Mod
Global Mod
Çalışmalar: BMW Concept Touring Coupé
Spor ayakkabı geri döndü!





BMW Concept Touring Coupe

© press-inform – basın ofisi


Shooting Brake Concept Touring Coupé ile BMW, Z3 Coupé veya 1970’lerin 02 serisinin istasyon vagonları gibi geçmişten iyi bilinen modellerden alıntı yapar. Gelecek için bir işaretçi mi?





Concorso d’Eleganza Villa d’Este’de BMW her zaman formunun zirvesindedir. Artık gerçeğe dönüşen BMW 3.0 CSL Hommage veya nefes kesici BMW M1 Hommage gibi çalışmalar pitoresk Como Gölü’nde dikkatleri üzerine çekti. Münih halkı bu kez de geçmişlerini düşünür ve İtalya’ya bir Shooting Brake atar. İsim: BMW Concept Touring Coupé. Konsept otomobilin ilk görüldüğü andan itibaren bir hatıra netleşiyor: İlk olarak uyuşturucu etkisi altındaki bir tasarımcı tarafından bir taslak olarak alay edilen ve artık bir efsane haline gelen “fil sneaker” olarak adlandırılan Z3 Coupé ilham kaynağı.


Spor ayakkabı geri döndü!





BMW’nin tarihi iki rol modeli daha ortaya koyuyor: 1940’ta efsanevi Mille Miglia uzun mesafe yarışını kazanan BMW 328 Touring Coupé, aynı zamanda Bavyera otomobil tarihinin derinliklerinden dışarı bakıyor. 1970’lerde 02 serisinin gezici modelleri çok sayıda hayran buldu. Aracın arkasına işlenmiş yazıyı hemen tanırlar. Her neyse: bu popo. Z4 istasyon vagonu, güçlü Porsche 911 benzeri omuzlarla biten muhteşem arka ucunu izleyiciye doğru uzatıyor. Görkemli! Ferrari’nin FF ile yola benzer bir fikir koyması, kesinlikle BMW’nin itibarını artırıyor.


Boya, Shooting Brake’in ilk kez ortaya çıktığı yere saygı duruşunda bulunuyor: gri-kahverengi boyanın adı “Sparkling Lario”, Lario, Como Gölü’nün Latince adı. Bununla birlikte, boya kabuğu, sıradan bir metalik kaplama değildir. Gömülü mavi cam parçacıkları, renge özel bir derinlik efekti verir. Krom unsurlar, temel kahverengi tonuna uyması için uyumlu bir gümüş bronzla kaplanmıştır. Bu aynı zamanda Concept Touring Coupé için özel olarak tasarlanmış BMW Böbrek Izgaralarının dikey çift çubukları için de geçerlidir.


Ve ayrıca Hofmeister ilginçliği için. Bir BMW’nin son sütunun bu çarpıcı şekline sahip olması yeterlidir. MW böyle bir çalışmayı istisna yapmaz. Tasarımcı Domagoj Dukec, “BMW Concept Touring Coupé ile orijinal sürüş keyfini kutluyoruz” diyor. Klasik bir BMW’nin unsurlarından bahsetmişken, uzun kaputun altındaki sıralı altı silindirli motor eksik olmamalı. Konsept aracın temeli 250 kW / 340 hp Z4 M40i’dir. Yani yeterince tahrik var. Ne de olsa BMW Concept Touring Coupé aynı zamanda bir GT’dir.


Böyle bir arabada yeterli seyahat için konforlu bir iç mekan şarttır. İtalya’daki özel otomotiv buluşmasında sunulan bir çalışmaya uygun olarak, iç mimarlar Poltrona-Frau’nun uzmanlığını iki tonlu tam deri döşemeler için kullandılar (yer paspasları bile deriden yapılmıştır). Alt kısımda bej eyer derisi ve uyumlu renk adı “Joe”, üst bölgenin koyu kahverengi örtüsü ise “Dusty” olarak adlandırılıyor. Gövde dekoratif eyer derisi ile kaplanmıştır. Otomobilin her yerinde bulunan ince perforasyon veya beyzbol eldiveni gibi örülmüş deri kayışlar gibi detaylar iç mekana özel bir hava katıyor. Ancak deri örgüler tamamen yeni değil. Audi TT’de bu özellik birkaç yıl önce zaten vardı.


Doğru bagaj da şık bir şekilde seyahat etmenin bir parçasıdır. Modena’daki deri üreticisi Schedoni’nin uzmanları, BMW Concept Touring Coupé için özel olarak, her biri araca mükemmel şekilde uyan iki büyük haftasonu, bir küçük ve bir giysi çantası tasarladı. Bu tür ekstralar da iyi satıyor. Bahsi geçmişken: Aktif bir Shooting Brake, BMW model serisinde iyi durur. Como Gölü’nden otomobil bayilerinin teşhir salonlarına sıçrayan pek çok rol model var.


basın bülteni

#Konular