Dünyanın en pahalı yeni arabaları

BasriBey

Global Mod
Global Mod
İyi haber: Şimdiye kadar hiçbir yeni araba dünyanın en pahalı klasik arabalarının maliyetine yaklaşmadı (burada daha fazlasını öğrenin). Kötü haber: Seçkin spor arabaları, tek seferlik ve özel modelleri sevenlerin, özellikle yeni araçlar dünyasında derin ceplere ihtiyacı var. Bu fotoğraf serisindeki araçlarla hiçbir şey üç milyon Euro’nun altına inemez – ve bu hala çok az.


Rolls-Royce gayri resmi rekoru elinde tutuyor, Bugatti muhtemelen resmi olan




Dünyanın en pahalı yeni aracı şu anda Rolls-Royce Boat Tail’dir (daha fazlasını burada bulabilirsiniz). 26 milyon Euro’luk inanılmaz bir fiyatla, bir inci imalatçısının oğlu olan sahibine rekor bir meblağ mal olduğu söyleniyor. Ancak lüks üretici Rolls-Royce gizli tuttuğu için fiyat sadece söylenti, resmi bir kayıt değil.


Koyu siyah Bugatti “La Voiture Noire” ile işler farklı. Resmi bilgilere göre, bu eşsiz parça vergiler hariç on bir milyon avroya el değiştirdi, çeşitli medya 16,7 milyon avroluk nihai bir fiyattan bahsediyor. Araba şu anda İsviçre’de kayıtlı ve bir Zürih plakasıyla tespit edildi.


En az pahalı bir süper otomobil, efsanevi Pagani model serisinin finali olan Pagani Zonda HP Barchetta’dır. Aracın tavansız sadece üç kopyası olmalı, bunlardan biri görünüşe göre şirket kurucusunun kendisine ait. Fiyat: iddiaya göre 15 milyon avro.


On milyonlara mal olan diğer araçlar: Rolls-Royce Sweptail ve Bugatti Centodieci. Diğer tüm araçları on milyondan daha ucuza alabilirsiniz.


Dünyanın en hızlı arabası en pahalısı değil




Örneğin, resmi olarak ölçülen saatte 490,48 kilometre ile dünyanın resmi olarak en hızlı arabası olan Bugatti Chiron Super Sport 300+ var. 2 Ağustos 2019’da araç, Aşağı Saksonya’daki VW test sahası Ehra-Lessien’de rekor kırdı.


Bu, ne yazık ki rakibi Koenigsegg’in sahip olmadığı bir fırsat. Bu fotoğraf serisinde yaklaşık üç milyon avroya temel model olarak bulunan Koenigsegg Jesko’nun, saatte 531 kilometre hız yapabildiği söylenen “Absolut” adında bir kardeş modeli var. Bu uzun hızlanma aşaması için uygun rotaların olmaması nedeniyle, bu henüz doğrulanmadı. Görünüşe göre VW henüz kendi test pistini sunmadı.


Bu üstünlükler, önde gelen Rolls-Royce Boat Tail’i geçer. Dünyanın en pahalı yeni aracı 460 bg ile yetiniyor ve eşsiz piknik ekipmanlarına sahip. Bu araca kendinizi ısmarladığınızda muhtemelen kuru ekmekten fazlası yoktur.