Elektrikli arabalar – sadece idealistler veya yüksek gelirliler için

BasriBey

Global Mod
Global Mod
Fikir

Elektrikli otomobil pazarında düşüş
Bu nedenle elektrikli arabayı yalnızca idealistler ve yüksek gelirliler satın alabilir





Sonsuza dek yanmalı motor mu? Hayır, ancak şu anda birçok kişi için elektrikli bir araba satın almak mantıklı değil

© Getty Images

kramper-gernot



Elektrikli otomobillere olan talep azalıyor ve bu mantıklı. Çoğu sürücü kesinlikle şu anda elektrikli otomobil satın almamalı.





Elektrikli otomobil satışları duraklıyor – peki suçlu kim? İçten yanmalı motoruna duygusal olarak bağlı olan ve böylece hükümetinin iklim hedeflerini baltalayan inatçı vatandaş mı? Yoksa yeni teknolojinin faydalarını henüz anlamamış olan kararsız tüketici mi? Elektrikli otomobillerin neden satın alınmadığını veya az sayıda satın alındığını öğrenmek için duygusal olmanıza bile gerek yok.



Öncelikle, bunu hemen yapmak için ikna edici bir neden yok. Sübvansiyonlar bu ivmeyi sağlıyor. Isı pompaları bugün “devlet üçte birini ödeyecek!” argümanıyla satılıyor. Sübvansiyonları sonsuza dek tartamazsınız; bir noktada tükenirler. Bu yüzden dalış yapmalısınız. Mantıklı olsun ya da olmasın, Almanya'daki insanlar vergi tasarrufu sağlayan modeller ve ekstra devlet parası söz konusu olduğunda akıllarını hızla kaybediyorlar. Yüksek sübvansiyonlarla elektrikli araba satın alma teşviki artık yok.


Elektrikli otomobiller müşterilerin çoğunluğu için çok pahalı




Yani ürün kendini kanıtlamak zorunda. Ve elektrikli otomobilin zorlandığı yer burası. Elektrikli otomobil hayranları, elektrikli otomobillerin yapabileceği her şeyi alt etmek için bu argümanı kullanıyor. 1.000 kilometre menzil sağlayan ve sizden daha uzun süre dayanan piller. Süper spor otomobiller gibi hızlanma ve benzerleri.


Bunların hepsi doğru, ancak savunucular küçük bir şeyi unutuyor: fiyat etiketi. Elektrikli otomobillerin fiyatı, ortalama bir müşterinin bir otomobile yatırım yapabileceği veya yapmak isteyeceği miktardan çok daha yüksektir.


Ortalama bir insanın sadece bir Mercedes-AMG ile bir Porsche 911 arasında seçim yapması gibi bir durum söz konusu değil. Klasik yanmalı motor pazarı nasıldı? En büyük pay, bu serilerden varyantlar da dahil olmak üzere Opel Corsa, Ford Fiesta ve VW Polo segmentindeydi. Genel olarak, bu otomobiller 16.000 avrodan daha ucuza mal oluyor. Bir günlük tescilden veya bir yıllık bir otomobilden daha iyi donanımlı. Ya da klasik: giriş seviyesi motor artı bayi ekipmanı yaklaşık 12.000 avro.

Merklingen otoyol çıkışında elektrikli araçlar için şarj istasyonları: Alman şarj altyapısı şu anda e-otomobil satışlarından daha hızlı büyüyor

Fikir

araba endüstrisi
İçten yanmalı motor müzeye ait




23.07.2024


Bu alıcı grubu için elektrikli otomobiller yok. Fiat 500e (zavallı 23,8 kWh bataryaya sahip) veya Opel Corsa Electric Yes (en az 50 kWh) gibi en ucuz modeller 30.000 avrodan başlıyor. Ne yazık ki ücretler iki katına çıkmadı, bu yüzden otomobiller olduğu yerde kalıyor. İkinci bir otomobil olarak kullanılabilecek ucuz elektrikli otomobillerin olduğu argümanı da dikkate alınmaya değer. Evet, en çok kazananların çok otomobilli hanesinde, roadster ve tam boy SUV'un yanında küçük bir elektrikli otomobil için kesinlikle yer var.


Dünyanın diğer bölgelerinde fiyat sorunu fark edildi ve kullanılabilir elektrikli araçlar 14.000 veya hatta 10.000 avronun altında sunuluyor. Bu Almanya'da olmayacak. Aksine, Komisyon AB'den ucuz elektrikli arabaları koşullar ve cezalandırıcı tarifelerle kalıcı olarak yasaklıyor.

Elektrikli araba

Kullanılmış araçlar
Elektrikli otomobil krizi – bu yüzden kimse kullanılmış elektrikli otomobil satın almak istemiyor




11.04.2024

Kiralamak satın almaktan daha iyidir




Elektrikli bir araba almaya yetecek kadar paranız varsa, bu kişisel mobilite için önemli miktarda ekstra maliyet ödemek isteyeceğiniz anlamına gelmez. Parayı seyahate veya bir ısı pompasına yatırabilirsiniz. Her durumda bir elektrikli araba olması gerektiğini varsayarsak, elektrikli araba kullanmakta yanlış bir şey yoktur. Sadece bir tane satın almamalısınız. Leasing ve uzun vadeli kiralık araçların fiyatları, onları satmaktan çok daha agresiftir. Elektrikli bir arabayı daha ucuza alabilirsiniz. Sözleşme sona erdikten sonra, onu kolayca teslim edebilir ve yeniden satmanın finansal riskini üstlenmezsiniz. Orada işler kötü görünüyor, çünkü birkaç tür dışında, kullanılmış elektrikli arabaları satmak zordur ve satılırlarsa bile fiyatları çok düşüktür. Mevcut modeller önceki nesli gölgede bırakıyor, bu yüzden kullanılmış arabalar yavaş satılıyor.

Görsel olarak Martı'nın gizleyecek hiçbir şeyi yok.

Fiyatı düştü
BYD Seagull – dünyanın en ucuz elektrikli otomobili bir meydan okumadır




28.03.2024

Elektrikli arabalar giderek daha iyi hale geliyor, beklemeye değer




Pazarın karşı karşıya olduğu en büyük sorun bir paradoksla açıklanabilir: Elektrikli araçların geleceğine inanıyorsanız, bugün bir tane almamalısınız. Çünkü kesin olan bir şey var: Dört veya beş yıl içinde piyasaya sürülecek elektrikli arabalar, bugünün modellerinden daha iyi performans gösterecek. Daha az parayla çok daha iyi bir araç elde edeceksiniz. Kulağa hoş geliyor, ancak ortalama tüketici bunu şu şekilde tercüme ediyor: “Tamam, o zaman biraz bekleyeceğim.”


Yeni veya kullanılmış bir araba almayı düşünen biri genellikle bir sonraki MOT'ta başarısız olacak bir araba kullanmaz. Yazar gibi. Aile yanmalı motorumuza tapıyor muyum? Hayır. Bu tamamen normal, çok iyi donanımlı bir Seat Alhambra. Saatte 100.000 kilometre ve yanda iki küçük çizik var. Hatta 200 km/s'nin üzerinde hız yapıyor ve yeni sinir bozucu asistanlara ihtiyacı yok.


Gerçekten yeni bir şey kullanmak istiyorsanız onu değiştirebilirsiniz. Ama benim buna ihtiyacım yok. Ve yanmalı motor da yok. Ayrıca boya doktoruna gidip “tam iç yenileme” yaptırabilir ve Alhambra'yı dört, beş veya altı yıl daha kullanabilirim. Mantıklı çözüm bu. Peki ya hükümetin planlama hedefleri? 30.000 avro veya daha fazla maliyeti olan bir karar söz konusu olduğunda onları hiç umursamıyorum.

#Konular