Gasp sendikaları iş başında mı? Şimdiye kadar Bizmen’e 6 çağrı | Jaipur Haberleri

MuzMo

New member


JAIPUR: Jaipur Polis Suç Birimi kaynaklarına göre, şehirdeki altı iş adamı ve tüccar son aylarda haraç aramaları aldı.
Days Hotel’de Cumartesi gecesi meydana gelen silahlı saldırı, gangsterlerin yönettiği haraç örgütlerinin hatırasını ve tehdidini canlandırdı. Rohit Godara ve Lawrence Bishnoi. Kaynaklar, önde gelen bir kulübün sahibinin benzer bir şekilde 9 Ocak civarında Godara tarafından haraç almakla tehdit edildiğini söyledi. Bir polis memuru, iş adamının Ashok Nagar Polis Karakoluna bir FIR başvurusunda bulunmasının ardından güvenliğinin güçlendirildiğini söyledi. Godara’nın Cumartesi günü Days Hotel’de meydana gelen silahlı saldırı olayına da karıştığından şüpheleniliyor.
Geçen yıl Kasım ayında Godara, bir iş adamını 5 Rs şantaj için tehdit etmekle suçlandı. Aynı sıralarda bir sanayici, Lawrence Bishnoi’nin yardımcılarının onu Rs 2 crore şantaj için çağırdığını iddia etti.
Polis yetkilileri, gasp aramalarının kendileri için büyük bir baş belası haline geldiğini söyledi. “Arayanların izini sürmek için siber uzmanlardan oluşan özel bir ekip kurduk. Ekiplerimiz ayrıca Godara’nın yerel yardımcılarını ve diğer gangsterleri arıyor” dedi. Polis, aramaların VoIP (İnternet Üzerinden Ses Protokolü) numaraları aracılığıyla yapıldığından şüpheleniyor.
Yetkili, “Gangster Raju Theth’in öldürülmesinin ardından, tüccarlardan para harcamalarını isteyen ani bir haraç arama dalgası oldu” diye ekledi.
Godara ve Bishnoi ile bağlantılı olduğu iddia edilen yaklaşık 100 şüpheli, gangsterlere yerel destek sağladıkları iddiasıyla son aylarda şehrin çeşitli polis karakollarında sorguya çekildi.