Bazen hayatta yanlış yaptıkların, doğru yaptıklarının da başlangıcı olabilir. Geçen milenyumun son yıllarında, Amitabh Bachchan bir geçiş krizi içindeydi. Geleneksel romantik başrolü oynamaya devam mı etmeli yoksa yaşına daha uygun rollere mi geçmeli?
Bu kimlik krizi, Sooryavansham (sinemalarda daha sonra retro bir gişe rekorları kıran film haline gelen bir fiyasko), Aaj Ka Arjun ve Lal Badshah gibi süperstarın gerçek yaş krizini açığa vuran filmlerle derinleşti.
24 yıl önce 5 Mart’ta ortaya çıkan KC Bokadia’dan Lal Badshah özellikle utanç vericiydi. Kötü şöhretli Bay Bachchan filminde, kendisinden otuz yaş küçük olan Manisha Koirala ve Shilpa Shetty, aşkta ikili bir rol oynadılar.
Aadesh Shrivastava’nın Dhanno Ki Aankh Sharaabi Laage bestesindeki Govinda benzeri dans hareketleri milleti utandırdı.
Yıllar sonra Bokadia, megastarın geçiş dönemi travmasına olan katkısını savundu. ‘Aaj Ka Arjun ve Lal Badshah fotoğraflarımdan ikisi de çok para kazandı’ demişti. Bachchanji, Lal Badshah’da bir Bihari karakterini canlandırırken, resim Bihar’da süper bir hit oldu. Bir dizi başka proje planlıyorduk.”
Neyse ki Bay B, Lal Badshah’tan sonra kırmızıyı gördü. Daha önceki bir etkileşimde açıkladığı gibi, “Derin bir nefes aldım ve acilen kendi kendimi muayene ettim. Yeni bir filme imza atmamıştım. Evimden Bay Yash Chopra’nın bungalovuna yürüdüm ve ona çok açık bir şekilde bir işe ihtiyacım olduğunu söyledim. Böylece Mohabbatein doğdu.”
Ve sonra Bay B’nin ikinci vuruşları başladı.Bokadia istediğini yapsaydı, süper oyuncu, canavarca uyumsuz yardımcı yıldızlarla romantik başrolü oynamaya devam edebilirdi.