Jamnagar’dan Avustralya üniversitesine Ayurveda | Rajkot Haberleri

KulOr

Global Mod
Global Mod
– Jamnagarprestijlidir ayurvedik öğrenme ve araştırma merkeziAyurveda Eğitim ve Araştırma Enstitüsü (İTRA) Avustralya’daki Western Sydney Üniversitesi için çeşitli bitkisel tedavi kursları tasarlayacak. Amaç, Ayurveda tedavilerini geleneksel sağlık sistemine entegre etmek ve Hindistan da geleneksel terapötik formülasyonların analizinde ileri teknolojiden faydalanmaktır.
Geçen ay ITRA Direktörü Anup Thakar ile Western Sydney Üniversitesi VC (Araştırma, Girişim ve Uluslararası) Başkan Yardımcısı Deborah Sweeney arasında Jamnagar ziyareti sırasında bu yönde bir Mutabakat Zaptı imzalandı. Anlaşma, iki enstitü arasındaki araştırma ve akademik faaliyetler için işbirliğini kolaylaştıracak.
Ayurveda’nın merkezi olan Jamnagar, Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) geçen Nisan ayında açılan ilk geleneksel tıp merkezine de ev sahipliği yapıyor.
Anlaşmaya göre, bir Ulusal Önem Enstitüsü olan ITRA, bitkisel ilaç ve yoga alanında kısa ve uzun vadeli birkaç kurs hazırlayacak ve ortak araştırma faaliyetlerinde işbirliği yapacak. ITRA’daki kaynaklar, Western Sydney Üniversitesi’nin, Hint Ayurveda Enstitüsü’nün çeşitli bitkisel formülasyonlarda kullanılabilecek şifalı otların analizinde yardımcı olacağı temelde Ayurveda araştırmalarında deneyime sahip olduğunu söyledi.
ITRA Uluslararası Çalışmalar Dekanı Mandeep Goyal şunları söyledi: “İlk aşamada araştırma faaliyetleri olacak. Avustralya üniversitesi, Hindistan’daki meslektaşlarına yararlı olduğu kanıtlanmış farklı bitki oluşumlarının standardizasyonunda yardımcı olacak ileri teknolojiye sahip. bazı hastalıkların tedavisi”. Bazı yerleşik standartları vardır ve ayrıca belirli Ayurveda formülasyonlarının belirli hastalıkları iyileştirmedeki etkinliği hakkında kanıt sağlayacak ve veri üreteceklerdir. Bu noktada, biz (ITRA) belirli bir ilacın fizyolojik değişimi nasıl tetikleyebileceğine dair kanıttan yoksunuz.”
Bu anlayış, ülkenin kıtalara yayılan geleneksel tıbbi uygulamalarının Avustralya’yı kucaklamasına yardımcı olacaktır. ITRA direktörü Anup Thakar, TOI’ye şunları söyledi: “Talepleri doğrultusunda ITRA, Avustralyalı öğrencilere kendi ülkelerinde Ayurveda eğitim sistemini inceleme fırsatı sunarak, bölge sakinlerinin Ayurveda tedavilerinden yararlanmalarını sağlayarak işbirliğini genişletecek.”
Akademik kurslara ek olarak ITRA, Avustralya üniversite eğitim yönergelerini tasarlayacak ve gelecekte öğretim üyesi değişim programları sunabilir. Thakar, “Her iki enstitü de antik terapinin uluslararası tanınırlığa getirilmesine yardımcı olurken çok merkezli çalışmayı mümkün kılacak Ayurveda verilerini araştıracak ve analiz edecek” dedi.