Otoyol: Kahverengi ve beyaz işaretler ne anlama geliyor ve neden kayboluyorlar?

BasriBey

Global Mod
Global Mod
Maliyet patlaması
Otoyollardaki kahverengi ve beyaz işaretler ne anlama geliyor ve neden yakında sayıları azalacak?





Mühlhausen yakınındaki A8 otoyolundaki turist bilgi panosu.

© Arnulf Hettrich / Imago Görselleri

Christian Hensen



Turist bilgi panoları olarak adlandırılan panolar 40 yılı aşkın süredir Almanya'daki otoyolları süslüyor. Uzun zamandır sokak manzarasının bir parçası olan aslında pratik tabelalar zamanla ortadan kaybolabilir. Bunun sağlam nedenleri var.





Alman otoyollarının kenarlarında 3.600'den fazla büyük kahverengi tabela duruyor. Hız sınırlarını veya uzun vadeli inşaat aşamalarını değil, geziler için olası varış noktalarını belirtirler. Bunlar anıtlar, anıtlar veya özel manzaralar olabilir. Bu türden ilk tabela Temmuz 1983'te A8'e dikildi ve Baden-Württemberg'deki Teck Kalesi'ni işaret ediyor. Ancak çeşitli medya kuruluşlarının şu anda bildirdiğine göre, işaretlerin sayısının yakında önemli ölçüde azalacağı düşünülebilir.



Çünkü yaklaşık dokuz metrekarelik levhalar görünüşte çok pahalı; en azından Autobahn GmbH bunların bakımı için kendi fiyatına sadık kalırsa. Aşağı Bavyera şehri Straubing bunu en zor yoldan yaşadı ve öfkesini halkla paylaştı. Autobahn GmbH'ye göre yerel hayvanat bahçesini işaret eden iki tabelanın kaldırılması gerektiğinden, Belediye Başkanı Markus Pannermayr'a yüklü bir fatura kesildi.


Tabela yenilemede maliyet patlaması




“Tagesschau”, devlete ait Autobahn GmbH'nin, tabelaların harap temelleri ve soluk yansıtıcı şeritlerinin artık “trafik güvenliği yükümlülüğü” ile uyumlu olmadığından endişe duyduğunu bildirdi. Pannermayr'a göre GmbH, yenileme için “83.000 Euro'ya kadar” tahminde bulunuyor. Anlamayarak tepki gösterdi ve “Tagesschau”ya şunları söyledi: “Bu, yaptığımız bir uzay görevi değil. Bu, bir cadde boyunca iki tabela asmakla ilgili. Bu aslında 15.000 ila 20.000 Euro karşılığında mümkün olmalı.”


Ehliyet: Kırmızı noktalı trafik işareti ne anlama geliyor?



2001 yılında tabelalar asıldığında belediyenin yaklaşık 6.000 avro ödediği söyleniyor. Bunun temel nedeni, örneğin o dönemde sorumlu olan Güney Bavyera otoyol müdürlüğünün yönetim için herhangi bir ücret talep etmemesiydi. 2017'den bu yana ana yol ağının genel sorumluluğunu üstlenen Autobahn GmbH'nin bu konuda elleri kolu bağlı; rapora göre maliyetlerin tamamen aktarılması gerekiyor.


Yüksek maliyetler görünüşe göre tabelaların değiştirilmeme kararıyla sonuçlandı. Şehir hala maliyete katlanıyor. Sökmenin maliyetinin yaklaşık 10.000 ila 12.000 avro olduğu tahmin ediliyor. Saksonya-Anhalt'taki Sangerhausen gibi diğer durumlarda da Autobahn GmbH şok edici maliyet tahminleri gönderdi. Mitteldeutsche Zeitung'un haberine göre, Europa Rosarium hakkındaki bilgilerin yenilenmesi için şehir, iki bilgi panosuna 181.000 avro ödeyecek. Oradaki belediye başkanı Sven Strauss, transfer fişi yerine Federal Ulaştırma Bakanı Volker Wissing'e bir mektup yazdı ve Pannermayr da aynısını yaptı.


Otoyol etkisi var ama artık buna değmiyor




Her ne kadar Harz Uygulamalı Bilimler Üniversitesi tarafından birkaç yıl önce yapılan bir araştırma, tabelaların gösterilen yerlere ziyaretçi akışı açısından aslında “kısa, orta ve uzun vadeli etkileri” olduğu sonucuna varmış olsa da, görünüşe göre bunu yapmıyorlar. Yenilenmesi bir şekilde değerli olabilecek korkunç maliyetlerin ne ölçüde dengelendiği.

Kurşun değişimi plaka GDV araç plakası

Svo
“W” ne anlama geliyor? Nadir plaka soruları gündeme getiriyor




27 Mart 2024


Bu nedenle önümüzdeki yıllarda tabela sayısının artıp artmayacağı şüphelidir. Autobahn GmbH'nin uyguladığı fiyatlar göz önüne alındığında, büyük ölçekli daralma ihtimali daha yüksek.

#Konular