Pencerelerin buzunu çözme: Bu araçlar mutlaka sahip olunması gereken bir şeydir

BasriBey

Global Mod
Global Mod
ADAC’tan ipuçları
Donmuş pencereler ve kapı kilitleri: Bu aletler sürücüler için bir zorunluluktur





Arabanızın camları donmuşsa, cam buz çözücü faydalı olabilir

© Luka Jankoviç/Getty Images


Kışın her sabah arabanızın camlarının veya kapı kilitlerinin donmasından rahatsız mı oluyorsunuz? Doğru aletlerle buz daha kolay temizlenebilir. Bu makalede hangi hatalardan kaçınılması gerektiği ve ne zaman para cezası riski olduğu açıklanmaktadır.





Araba camlarının buzunu çözmenin birçok yolu vardır; sıcak su kullanmak bunlardan biri değildir. Büyük sıcaklık farkı camda ince çatlakların oluşmasına neden olabilir. Öte yandan soğuk veya ılık su, dış sıcaklık sıfırın altındaysa hemen tekrar donuyordu. Aşağıda ADAC’ın diğer hangi yöntemlere karşı tavsiyede bulunduğunu, hangi yardımcıların daha uygun olduğunu ve bunların nasıl doğru şekilde kullanılacağını öğreneceksiniz.


Araba camlarının ve kapı kilitlerinin buzunu çözme



1. Ön cam buz çözücü sprey



Sözde kullanımı özellikle pratiktir Pencere buz çözücü. Bunlar buzlu yüzeylere püskürtülüyor ve sanki sihirli bir şekilde buz camdan çıkıyor. Bu, alkol ve çeşitli kimyasal maddelerin karışımı ile mümkün olmaktadır. “Fakat ne kadar süreyle iyi bir görüşe sahip olacağınız, ön cam buz çözücünün formülüne bağlıdır. Her şeyden önce, ürünlerin ön camda iz veya leke bırakmadığından emin olmalısınız” diye belirtiyor ADAC.


2. Kapı kilidi buz çözücü




Arabanın anahtarı artık kilide çevrilemiyorsa (veya ilk etapta yerleştirilemiyorsa), sözde durum gelir. Kapı kilidi buz çözücü kullanım için: Diğer şeylerin yanı sıra, buzu eritmek için alkolün yanı sıra lityum gresi de içerir: Bu, yağlayıcı ve bakım ürününü kapı kilitleri ve menteşelerinin yanı sıra otomobilin yan aynalarının mekaniği için de eşit derecede uygun hale getirir. Üreticiye göre uygulamanın kalıcı korozyon koruması da sağlaması gerekiyor.


Önemli: Kapı kilidi buz çözücüyü araçta saklamayın. Kilitler donarsa kapıların kilidini açamazsınız.


3. Buz kazıyıcı




Eğer buzlu cam panelleriniz varsa buz kazıyıcı Üzerinde çalışmak istiyorsanız ADAC plastikten yapılmış bir model önerir. İdeal olarak, bir kenarı testere dişli, bir tarafı da pürüzsüzdür. Buz tabakasının kalınlığına bağlı olarak çıkarılması daha kolay olabilir. “Aynı zamanda ideal olurdu entegre süpürgeçünkü araba çoğu zaman karla kaplıdır. Araç sadece buzdan değil aynı zamanda kardan da arınmış olmalıdır: Yolun diğer kullanıcıları araçtan düşen kar nedeniyle engellenmemelidir. Otomobil kulübü, plakanın da okunaklı olması ve buz ve kar içermemesi gerektiğini açıklıyor.


Kullanım ipucu: Aracın camlarına çok fazla baskı uygulamayın.


4. Antifriz




Son fakat en az değil, aynı zamanda sözde Antifriz. Cam yıkama sistemi ve nozüllerin donmasını önlemek amacıyla kışa yönelik boya, kauçuk ve plastik uyumlu ön cam temizleyicisidir. Kullanıma hazır olarak teslim edilir ve üreticiye göre eksi 20 santigrat dereceye kadar sıcaklıklara dayanabilir. Normal cam yıkayıcısı gibi kullanıldığı için aynı zamanda net bir görüş sağlar ve her kullanımda aracın ön camında oluşan tipik kış kirlerini temizler.


Araba camlarının buzlanmasını önlemek: bu şekilde çalışır




Ön camda kalın bir buz tabakasının oluşmasını önlemek için önleyici tedbirler alabilirsiniz: Akşamları bir tane getirin brandaÖn camdaki alüminyum kaplamayla bu camın üzerine kolayca yerleştiriliyor ve sürücü veya yolcu kapısına sabitleniyor. Ve bunun en iyi yanı da şudur: Film, arabanızı sadece donmaya karşı korumakla kalmaz, aynı zamanda UV ışınlarına, toza ve yapraklara karşı da yardımcı olur. Ancak satın almadan önce ön camınızın ölçüsünü almanız ve ön camın tamamını kaplayacak büyüklükte bir model seçmeniz önemlidir. Alternatif olarak buzdan korunmak için kartonu da kullanabilirsiniz.


ADAC’tan ipuçları: Kışın bu yasaktır




ADAC’a göre, arabanın camlarındaki buz hiç çözülmemişse veya çok az buz çözülmüşse aracınızı hareket ettirmenize izin verilmez. Aksi halde trafikte görüş eksikliği nedeniyle kendinizi ve başkalarını tehlikeye attığınız için 10 avro para cezasıyla karşılaşabilirsiniz. Buz kazımayı kolaylaştırmak için içten yanmalı bir motorun hareketsiz haldeyken ısınmasına izin vermek de yasaktır – bu, StVO Bölüm 30 Paragraf 1’e göre 80 avroya (artı idari masraflar) kadar para cezasıyla sonuçlanabilir.


Ve son olarak bir ipucu daha: ADAC, araba camlarının buzunu çözmek için kredi veya çek kartlarının, seramik ocak kazıyıcılarının veya CD kutularının kullanılmamasını tavsiye ediyor. “Bu tür nesneleri kullanan herkes pencerenin çizilme riskiyle karşı karşıya kalır.”


Kaynak: ADAC


Ayrıca ilginizi çekebilir:





Bu makale sözde bağlı kuruluş bağlantıları içermektedir. Daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz.


dal

#Konular