RAJKOT: Şehrin suç dedektifleri, Güney Afrika’da kaçırılan ve ancak babası onlara 30 lakh Rs fidye ödedikten sonra serbest bırakılan bir iş adamının serbest bırakılmasını sağlamak için arabulucu rolünü üstlenmek zorunda kaldı.
Keyur Mallı (28), bir suçlu çetesi tarafından ucuz bakır ve dökme demir ile kandırıldı ve anlaşmayı sonuçlandırmak için geçen ay çağrıldı. Tüccar olduklarına inanarak bu insanlarla son dört aydır iletişim halindeydi.
Kaçıranlar, onu serbest bırakmak için 1,5 crore istedi, ancak suç bölümü polisi, Malli’nin babasını el altında tutmak ve Johannesburg polisini bilgilendirmek için çeteyle pazarlık yaptı. Kaçıranlar Pakistan kökenliydi ve Urduca ve Pencapça konuşuyorlardı.
Malli, 20 Ocak’ta Johannesburg’daki Tambo Uluslararası Havalimanı’na indi. Ev sahipleri tarafından bir arabaya bindirildi, ancak küçük bir odaya götürüldü, elleri ve ayakları bağlandı ve bir sandalyeye oturmaya zorlandı.
Keyur’un babası Praful, TOI’ye şunları söyledi: “21 Ocak’ta oğlumun cep telefonundan bir arama aldım ve kaçıranlar oğlumla konuşmama izin verdiler, o da bana fidye olarak 1,5 crore talep ettiklerini söyledi. Hiç param yoktu bu yüzden Yardım için Rajkot polisine başvurdum.” Praful hangi havaalanından olduğunu bilmiyordu Mallı iniş yapması gerekiyordu, pasaport bilgileri vb.
Suç Şube Komiser Yardımcısı TOI’ye konuşan, Parthraj Gohil “Bazı tanıdıklardan yardım aldım” dedi. Dışişleri Bakanlığı ve yerel polise haber verdik. Bu sırada siber suç ekibimiz kurbanın yerini belirlemeye ve oradaki yerel polise ayrıntıları vermeye çalıştı. Aynı zamanda kaçıranlarla da görüşüyor ve hangi çete olduğunu bulmaya çalışıyorlardı.”
Polise göre, baskı yükseldikten sonra nihayet 30 lakh Rs’ye razı oldular. Parayı bir hawala kanalıyla gönderen bir kod numarası gönderdiler. Kaçıranlar parayı aldıktan sonra 24 Ocak’ta Malli’yi serbest bıraktılar ve bir taksiyle havaalanına gönderdiler. Yerel polis tarafından gözaltına alındı ve tıbbi tedaviye alındı. Kaçıranları da ihbar ettiler.
Johannesburg polisi kaçıranların izini sürdü ve dört kişiyi tutukladı. Malli’nin saatini, ehliyetini ve ödenen fidyeyi geri aldılar.