Röportaj: Como Autofestival 2023: Görünürde çakıl taşı

BasriBey

Global Mod
Global Mod
Röportaj: Como Otomobil Festivali 2023
Gözler sıkıca Pebble’da





Como Gölü 2023

© press-inform – basın ofisi


Özel bir klasik otomobil etkinliği olarak Concorso d’Eleganza adıyla başlayan Mayıs ayında Villa d’Este ile Fuori Concorso arasındaki etkinlikler, bu arada resmi olmayan Como araba festivaline dönüştü ve Avrupa’nın Çakıl Sahili olmak istiyor. Araba hayranları, sürekli yağmurda bile yeni yüksek kütleyi kutluyor.





Villa d’Este’deki görülmeye değer Concorso d’Eleganza, şimdiden Avrupa’nın en güzel ve özel otomobil etkinliğiydi – sadece muhteşem eski model arabalarla değil, aynı zamanda Como Gölü’nün dört bir yanındaki eşsiz ambiyansıyla da destekleniyor. Ancak bir zamanlar yalnızca iki ortak organizatör olan BMW ve Villa d’Este’nin otel işletmecisi tarafından desteklenen bu sefer Cernobbio ve Como arasında görülecek daha çok şey var. Hyundai, Giorgio Giugiaro tarafından yaratılan Pony Coupé Konsept tasarım ikonunu Perşembe günü yeni bir baskıyla tanıttı, BMW hayranlarının bir gün sonra görülmeye değer Touring Coupé ile hayal kurmasına izin verirken, ziyaretçilerin birçoğu etkileyici bir şekilde dört gözle bekleyebilir. büyümüş Fuori Concorso, bu sefer tamamen aerodinamik ile ilgiliydi.



Nürburgring’de bu sefer aynı saatte düzenlenen 24 saatlik yarışa katılmayan ve arabalara gerçekten meraklı olan herkes, Como Otomobil Festivali’nden kaçınmakta zorlanacaktır. Kuzey İtalya tatil bölgesi, bu kez soğuk hava ve sürekli yağmur nedeniyle her zamankinden daha zor hale getirdi. Bununla birlikte, benzersiz eski model arabalarıyla Concorso d’Eleganza’nın öne çıkanları için kayıt listeleri uzundu, komşu Villa Erba’daki hayran festivali için sıralar yağmura rağmen etkileyiciydi ve tamamen sırılsıklam olmayanlar sadece değildi. Muazzam Porsche sergisinin büyüsüne kapılan Villa Olma ile büyülenin. Daha seçkin kısımda Fuori Concorso, modern Mercedes 540 K otomobilinden BMW 328 Mille Miglia Coupé ve VW XL1’e kadar aerodinamik ikonlar sunuyordu.


Klasikler, yeni arabalar ve çalışmalar, her Mayıs ayında Villa d’Este otel parkını bir otomotiv mutluluk adasına dönüştüren çeşitli sınıflarındaki multi-milyon dolarlık klasik arabalar kadar yağmura meydan okudu. 1937’den Alvis Speed 25 C, görkemli zarif Delahaye 145 Coupé Chapron veya 1925’ten 3,2 litrelik sıralı altı silindirli Rolls-Royce 20 HP Allweather Tourer Windowers, sadece adı açısından mükemmel bir şekilde uymuyor – 1955’ten Lancia Florida Coupé Pinin Farina, Le Mans sınıfında da yarışan Mercedes 300 SL Coupé yarış arabası, 1962’den Ferrari 250 GTO gibi onları normal bir klasik etkinlikte çok az görebilirsiniz veya Spyder Sports prototip gövdeli 1976 Porsche 936/77.


Le Mans 24 Saat’in 100. yıl dönümünde, dünyanın en ünlü yarış etkinliğinin Concorso’ya damgasını vurması şaşırtıcı değil. Villa Erba’daki resmi olmayan taraftar buluşma noktasında ziyaretçiler ayrıca geçmiş on yıllardan sayısız ender Le Mans yarışçısına hayran kalma fırsatı buldu. Sadece birkaç metre ötede Porsche 911 genç zamanlayıcılar, zarif Italo limuzinler, şık BMW M3’ler veya tarihi bir Mini koleksiyonu var – hepsi özel koleksiyonculardan ve Cernobbio’ya kendi başlarına gelmiş. Uygun tarzda, satış standında 36 Euro’ya havyar mezeleri var – yağmur yağdığında bile tadı güzel. Hemen yan tarafta RM Sotheby’s müzayedesi görülmeye değer klasik ve spor arabalarla – tabii ki tercihen İtalyan üretimi. Örneğin yıldızlardan biri, 3,1 milyon avroya el değiştiren zarif Ferrari 400 Superamerica SWB idi. Burada da Como Otomobil Festivali, Ağustos ayı ortasında Pebble Beach’te Concorso d’Eleganza’nın sona erdiği Monterey Otomobil Haftası’nın ayak izlerini çoktan takip etti.


Otomobil üreticilerinin birçok güncel tasarımcısının yanı sıra Giorgio Giugiaro da Como Otomobil Festivali’ni ziyaret etti. Bu sefer sadece ziyaretçi olarak değil, oğlu Fabrizio ile birlikte, ilk yaratılışından 50 yıl sonra Como Gölü’nde yeniden görücüye çıkan, yeniden lanse edilen bir Hyundai Pony Coupé ile birlikte. Tipik açısal konsept çalışması, Koreli otomobil üreticisinin Turin Motor Show’da Avrupa pazarına girişiydi. Otomobil üreticilerinin birçok güncel tasarımcısının yanı sıra Giorgio Giugiaro da Como Otomobil Festivali’ni ziyaret etti. Bu sefer sadece ziyaretçi olarak değil, oğlu Fabrizio ile birlikte, ilk yaratılışından 50 yıl sonra Como Gölü’nde yeniden görücüye çıkan, yeniden lanse edilen bir Hyundai Pony Coupé ile birlikte. Tipik açısal konsept çalışması, Koreli otomobil üreticisinin 1974 Turin Motor Show’da Avrupa pazarına girişini işaret ediyordu. “Kariyerimin başında genç bir tasarımcıyken Hyundai Pony’yi tasarladım. Son derece rekabetçi bir küresel pazara damgasını vurmak üzere olan bir şirket ve ülke için bir araç tasarlayabildiğim için çok gururluydum.” diğer hayranlar yaptı – ve gelecek yıl daha iyi hava olmasını umuyor.


basın bülteni

#Konular