Seres'ten elektrikli arabalar – yine kim o?

BasriBey

Global Mod
Global Mod
Elektrikli araba
Seres'ten Çin arabaları – yine kim o?





Elektrikli otomobil üreticisi Seres henüz çok genç.


Nio, MG, Lotus veya Geely; insanlar bu Çin markalarına çoktan alıştı. Bir veya iki üretici henüz başlangıç aşamasında olsa bile model portföyleri yavaş yavaş oluşuyor. Artık Seres, elektrikli SUV'lar sunan bir sonraki Çinli üretici oldu.

Patrick Solberg





Bazı rakiplerinin aksine Seres, Huawei'den aldığı güçlü destekle kendisini son derece lüks bir şekilde sunmak istiyor ve öncelikli olarak üst araç segmentlerine bakıyor. Bu nedenle uzun süredir çeşitli pazarlarda satışa sunulan Seres 3 dışarıda kalıyor. Lansmana sunulan iki model Seres 5 ve Seres 7'ye ek olarak Çinli üretici, özellikle lüks model Seres 9 aracılığıyla karlı pazarlarda kendisini konumlandırmak istiyor.


Seres'in büyük hedefleri var




Çin'de Seres 9, diğer modellere göre modellenerek Aito (M9) adı altında sunulmaktadır. Hedefler sadece bireysel modeller söz konusu olduğunda iddialı değil, çünkü Seres 2030 yılına kadar dünyanın önde gelen on lüks markasından biri haline gelmeyi hedefliyor. Şirket kurucusu Zhang, kullanıcıların en temel lüks ihtiyaçlarını karşılıyor.”

Volkswagen ID.1 Yukarı

Elektromobilite
VW 20.000 Euro karşılığında elektrikli bir otomobil sözü veriyor – ancak planın bir dezavantajı var




16 Mart 2024


Bu yıl ilk etapta 50 bin aracın Çin'den çeşitli ülkelere ihraç edilmesi ve çeşitli satış modelleriyle müşterilere sunulması planlanıyor. Önümüzdeki üç yıl içinde Çin dışında 200.000 aracın satılması bekleniyor ve on yılın sonuna kadar 500.000 elektrikli model planlanıyor.


2015 yılından bu yana tüm dünyaya tam da bu kadar araç ihraç edildi. Gelecekte üst segmentteki lüks ve son derece konforlu crossover modellere odaklanılacak. Seres artık saf yanmalı motorlar sunmak istemiyor ve bu nedenle, modele bağlı olarak müşteriler genellikle Seres 5 gibi tamamen elektrikli bir araç veya Seres 7 gibi menzil genişleticiye sahip bir elektrikli otomobil arasında seçim yapmak zorunda kalıyor. seriler Seres 5, 7 ve 9'dur ve başlangıçta altı ayrı model planlanmıştır.


Seres, satış ve servis ağını genişletmek için küresel ortaklarla işbirliğini genişletmek istiyor. Gelecek planları arasında servis sistemlerinin geliştirilmesi, yerel satış şirketleri ve yurt dışında kendi üretim tesislerimizin inşası yer alıyor. Seres Group Dönüşümlü Başkanı John Zhang, “Hizmet kavramı son zamanlarda önemli ölçüde değişti, bu nedenle hizmet felsefemiz ve yaklaşımımız da geliştirilmeli ve optimize edilmelidir” dedi ve şöyle devam etti: “Araçlarımızı yazılım aracılığıyla tanımlayacağız ve akıllı hizmetlere öncülük ederek, Müşteriler lüks segmentteki en iyi deneyime sahip.”


Mercedes-Benz ve BMW ile eşdeğer bir elektrikli otomobil




Çinli otomobil üreticisi Seres, şu anda yaklaşık 20 ülkede temsil ediliyor ve bu sayıyı 2024 sonuna kadar toplam 60 ülkeye çıkarmak istiyor. Hedef, Avrupa ve Amerika'daki ülkelere kademeli olarak araç tedarik etmek. Gelecekteki modeller muhtemelen markanın yeni amiral gemisi olan, doğrudan BMW X7 veya Mercedes GLS ile rekabet eden ve Seres ile Huawei arasındaki bir işbirliği olan 5,23 metre uzunluğundaki Seres 9'u temel alacak gibi görünüyor.


Teknoloji ilerleme kaydediyor

Geleceğin şarj istasyonları: Elektrikli otomobillerde bekleme süresi nihayet kısalacak





3,11 metrelik dingil mesafesi sayesinde lüks SUV, altıya kadar konforlu sandalye ve toplam on ekranla iç mekanda akla gelebilecek her lüksü sunuyor. Diğer özelliklerinin yanı sıra, 2K çözünürlüklü artırılmış gerçeklik baş üstü ekranı sunuyor ve 75 inç boyutunda ve 8,5 metre mesafeye sahip görüntüler yansıtabiliyor. Özellikle burulmaya karşı dayanıklı alüminyum gövde ve değişken havalı süspansiyon konfor sağlar.


Müşteri tamamen elektrikli bir model veya menzil genişleticili bir Seres 9 arasında seçim yapma hakkına sahip. Seres 7'ye göre menzil genişleticinin tahrik için üç motoru var. Menzil genişletici, 152 hp güç üreten 1,5 litrelik dört silindirli bir turbodur. 200 kW / 272 ve 164 kW / 224 hp'lik elektrik motorları, 42 veya 52 kWh'lik pil paketinden güç alan ön ve arka akslarda çalışıyor. Elektrikli menzil, bataryaya bağlı olarak 225 veya 275 kilometre olup, içten yanmalı motorla birlikte maksimum 1.400 kilometre menzile olanak sağlıyor.


Kış ortamında Rolls-Royce Spectre



Seres 9'un saf elektrikli versiyonunda 160 kW / 218 hp ve 230 kW / 312 hp üreten iki elektrik motoru bulunuyor. 800 voltluk elektrik sistemi, alt gövdedeki 100 kWh'lik batarya ile birlikte 600 kilometrenin üzerinde bir elektrik menzili sağlıyor. Seres 9'un sonraki 150 kilometrelik mesafeyi beş dakikada şarj edebilmesi bekleniyor.


ch

#Konular