Sürüş raporu: Abarth 500e: eğlence makinesi

BasriBey

Global Mod
Global Mod
Sürüş raporu: Abarth 500e
eğlence makinesi





Abarth 500e

© press-inform – basın ofisi


Biraz oyuncağa benziyor – sadece boyutları ve bariz eğlence faktörü nedeniyle – ama elektrikle çalışıyor ve kurnaz yaşlı bir köpek. Sürücünün direksiyon başında ışıldamasına şaşmamalı.





Fiat 500, özellikle yalnızca elektrikli bir versiyon olarak mevcut olduğu en son neslinde bir hit. Ve bu artık Abarth 500e olarak lezzetli bir enerji barı olarak mevcut. Görünüm tipik Abarth’a benziyor: derin önlükler ve orada burada Abarth harfleri – artı gri dış ayna kapakları ve kalın tekerlekler – sadece kadınların kalbini fethetmek isteyen şehirli bir atlet böyle görünüyor. İçeride karanlık spor cazibesi, her Alcantara ve iyi şekillendirilmiş spor koltuklar – animasyonlu göstergeler ve gösterge panelinin ortasında 10,25 inç dokunmatik ekran var.



Aksların arasında yer alan 42 kWh Samsung pil, prizmatik lityum iyon hücreler kullanır ve etkileyici bir 295 kg ağırlığındadır, bu da aracın toplam kütlesini 1.410 kg’a düşürür. Cabrio olarak adlandırılan Targa versiyonu, tavan konstrüksiyonu nedeniyle 25 kilo daha ağır. Küçük pil paketi, sportif Kuzey İtalya’yı eğlenceli bir makineye dönüştüren ön akstaki 114 kW / 155 hp elektrik motorunu besliyor. Abarth benzinli modellere göre daha dengeli olan ön aksın lehine olan 53:47 ağırlık oranı da buna yardımcı oluyor. Abarth 500e’nin sürücüsüne çok daha merkezlenmiş bir sürüş konumu sunmasına ve ek ağırlığına rağmen daha çevik bir izlenim bırakmasına şaşmamalı. 500e’nin hızlanması, esas olarak 2700 dev/dak’ya kadar hissedilen 1.4 litrelik benzinli motorun turbo gecikmesi nedeniyle 50 km/s’ye kadar çok daha hızlıdır. 0’dan 100 km/sa hıza ulaşmak neredeyse aynı süreyi alıyor (695 için 6,7 saniye ve elektrikli versiyon için 7,0 saniye. Başlangıç dezavantajı, 155 BG’ye kıyasla 180, 235’e kıyasla 250’lik ek güçle telafi ediliyor) Nm ve 1.420 kilograma kıyasla 1.120 azaltılmış ağırlık.


En yüksek hız söz konusu olduğunda, Abarth 500e acı verici bir şekilde kayıyor çünkü 155 km/s bir spor versiyonu için kesinlikle kabul edilemez; özellikle içten yanmalı motor 225 km/s hızla çalışırken. Kıvrımlı ve daha az hızlıysa, Stromer öndedir. Yol tutuşu açısından, 3,67 metre uzunluğundaki 500e, 2,4 santimetre daha fazla dingil mesafesi ve önde ve arkada altı santimetre daha geniş tekerlek izi ile yeni nesil mimarinin bariz avantajlarından yararlanıyor, bu da fark edilir derecede daha iyi sürüş konforu ve daha iyi viraj denge darbeleri anlamına geliyor. aşağı. Daha modern platform, her üç sürüş modunda da artan tekerlek kayması nedeniyle direksiyon simidindeki çekişi abartamaz.


Rahatsız edici motor sesi, birçok Abarth hayranına ilham veren bir zevk meselesi olmaya devam ediyor. Bununla birlikte, bu gerçekten içten yanmalı motorla üretiliyorsa, elektrikli modelin alt tarafına, arka tekerleklerin yanında, benzinle çalışan Abarth’larla yapılan kayıtların akustik seslerini yeniden üreten güçlü hoparlörler takıldı. Tonlar, hızlanma ve frenleme sırasında ses seviyesini artırıp azalttıkça bir etki yaratır, bu da hızı hissetmeye yardımcı olur ve aynı zamanda sportif sürüş anlarına dramatik bir hava katar. Sorun şu ki, sürekli gaz pedalı basıncıyla sürerken ses sıkıcı olduğu kadar monoton hale geliyor ve ses seviyesi, içten yanmalı motorda olduğu gibi çok fazla iyi bir şey, bu da gece ve gündüzün hassas saatlerinde rahatsız edici olabiliyor. veya kapalı kentsel alanlarda. Gürültülü ses de devre dışı bırakılabilir, ancak düğmenin olmadığı bir iç mekanda, sürücünün akustik hedefine ulaşana kadar ve yalnızca araç kapatıldığında göstergelerdeki üç menüden geçmesi gerekir.


Gerçek menzil muhtemelen vaat edilen 265 kilometre olacaktır, çünkü sportif bir sürüş tarzıyla bile ortalama tüketim 17 kWh/100 kilometreydi ve bu nedenle fabrika teknik özellikleri dahilindeydi. Şarj olurken acı oluyor, çünkü elektrik sivri ucu hızlı bir şarj istasyonunda sadece 85 kilovat ile yakıt ikmali yapıyor. Abarth hayranları, 500e önümüzdeki ay 37.990 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa çıktığında bu durumu kabullenmek zorunda kalacak. Açık varyantın maliyeti en az 40.990 Euro’dur.


basın bülteni

#Konular